The Pirate Bay NL geblokkeerd: waarom?

1. Wat is The Pirate Bay?
2. Blokkade van The Pirate Bay in Nederland?
3. Hoe werkt een proxy en wat heb je hieraan?
4. How To: unblock The Pirate Bay?
5. Hoe werkt het gebruik van een VPN bij The Pirate Bay downloads?
6. Kan ik The Pirate Bay zonder VPN gebruiken?
7. Alternatieven voor het gebruik van een VPN
8. Alternatieven voor The Pirate Bay

Tot een paar jaar geleden was The Pirate Bay een van de best bezochte websites in Nederland. In 2017 kwam daar een einde aan, toen de rechter oordeelde dat de website geblokkeerd moest worden door Nederlandse providers. Het maakt dat het tegenwoordig niet meer mogelijk is om The Pirate Bay in Nederland te bezoeken, zonder gebruik te maken van bijvoorbeeld een proxy en virtual private network (VPN). 

Op deze pagina lees je meer over de blokkade van The Pirate Bay en de wijze waarop je toch bij legale downloads op deze website kunt komen. Het downloaden van illegale bestanden, zoals een film of bijvoorbeeld muziek, was ook al voor de blokkade verboden in Nederland. 

Wat is The Pirate Bay? 

De meeste mensen zullen The Pirate Bay, vaak afgekort tot TPB, kennen als een torrent platform. Op dit platform worden zowel legale, als illegale bestanden aangeboden. Op het moment dat je deze bestanden van het platform downloadt, draag je indirect bij aan de verspreiding van illegale content. Dit is een schending van de auteursrechten die op deze content rust. 

Het gebruik van The Pirate Bay in algemene zin is niet illegaal. Er wordt namelijk ook veel legale, rechtenvrije content op het platform aangeboden. Deze content is momenteel niet beschikbaar zonder een omweg, een VPN, te gebruiken. 

Blokkade van The Pirate Bay in Nederland 

Zoals reeds genoemd werd moet The Pirate Bay in Nederland geblokkeerd worden door providers. Het maakt dat je de website niet kunt bezoeken, wanneer je deze in de adresbalk invoert. De blokkade werd verplicht om de schending van auteursrechten op de content wat via het platform aangeboden werd te voorkomen. Het is bij geen enkele Nederlandse provider mogelijk om The Pirate Bay zonder VPN te bezoeken. 

Het feit dat het met een VPN mogelijk is om The Pirate Bay te gebruiken valt te verklaren, door de wijze waarop de blokkade wordt toegepast. Deze vindt plaats op DNS niveau. Maak je gebruik van een andere DNS server, het principe van een VPN of proxy, dan zal je deze blokkade omzeilen. Let op, het downloaden van content waarop auteursrechten rusten is verboden. 

Hoe werkt een proxy en wat heb je hieraan? 

De term “proxy” staat voor het afgeven van een volmacht aan een tussenpersoon. Je geeft een externe partij, de proxy, opdracht om een handeling voor je uit te voeren. In dit geval plaats je een computer tussen de jouwe en de server waarop een website geplaatst is. Het lijkt zodoende voor de server alsof je via de tussenpersoon op de website probeert te komen. Je blijft zelf anoniem. 

Het feit dat je anoniem kunt surfen is niet het enige voordeel van een proxy. Denk bijvoorbeeld ook aan het feit, dat je jezelf kunt voordoen als iemand uit België of Duitsland. Landen waar The Pirate Bay niet geblokkeerd is. Op deze manier is het mogelijk om de website alsnog te gebruiken vanuit Nederland. 

Werking van open proxies 

Met een open proxy is het mogelijk om je computer verbinding te laten maken met een willekeurig IP-adres van een andere computer. Deze computer dient als tussenpersoon, volgens het reeds toegelichte principe. Op deze manier valt de blokkade op een platform als The Pirate Bay te omzeilen.

Werking van een PirateProxy 

Wanneer je op zoek gaat naar meer informatie over (open) proxies om de blokkade op The Pirate Bay te omzeilen, zal je al snel uitkomen bij PirateProxy. In de basis verschilt de PirateProxy niet van een reguliere proxy, zoals deze in dit artikel is uitgelegd. PirateProxy is een proxy die specifiek bedoeld is om de blokkade op The Pirate Bay te omzeilen. Deze proxy wordt veel gebruikt door bezoekers van het torrent platform. 

How To: unblock The Pirate Bay 

Nu je meer weet over de wijze waarop je de blokkade op The Pirate Bay kunt omzeilen vanuit Nederland, is het zaak om de volgende stap te zetten: het gebruik van een VPN. Waarom is een VPN noodzakelijk? Hoe werkt een VPN? Zoals de naam al doet vermoeden, zet je een privénetwerk op bij het gebruik van een VPN. Dit is noodzakelijk, omdat een proxy je verbinding niet beveiligt. In de basis is het hierdoor voor hackers mogelijk om gegevens af te tappen, wanneer je een proxy gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan formulieren die je online invult. Wanneer het om de combinatie van een gebruikersnaam en wachtwoord gaat, kan dit vervelende consequenties voor je hebben. 

VPN wordt niet voor niets ook wel VPN tunnel genoemd. Je krijgt je eigen virtuele tunnel, waarbij het voor hackers nagenoeg onmogelijk is deze te betreden. Daarbij ben je slechts met een VPN volledig anoniem op het internet. Informatie over je locatie, IP-adres en bijvoorbeeld je zoekgedrag wordt versleuteld bewaard. 

Maak gebruik van een snelle, betaalde VPN 

Bij de keuze voor het gebruik van een VPN heb je verschillende mogelijkheden. Het is sterk aan te raden om voor een betaalde VPN te kiezen. Dit verzekert je van een hoge kwaliteit. Die kwaliteit merk je niet alleen aan de veiligheid van het virtuele privénetwerk wat wordt opgezet, maar ook aan de snelheid hiervan. Je wilt niet dat de snelheid van je internetverbinding lijdt onder het gebruik van een VPN. 

Overigens raden we het gebruik van een VPN af bij het unblocken van The Pirate Bay omdat je anders de mogelijkheid krijgt om content illegaal te verspreiden. Je kunt een VPN vooral gebruiken bij je dagelijkse activiteiten op het internet. Het beschermt je (online) identiteit. 

Hoe werkt het gebruik van een VPN bij The Pirate Bay downloads 

Een van de voordelen van het gebruik van een VPN is het feit, dat je locatie en IP-adres versleuteld worden opgeslagen. Het maakt dat het voor een website niet mogelijk is om te herleiden vanaf welke locatie je toegang probeert te krijgen tot de website. Specifiek voor The Pirate Bay geldt dat dit torrent platform gebaseerd op locatie geblokkeerd wordt voor gebruikers. Met een VPN is het mogelijk om je voor te doen als een burger uit een ander land. Voor de website lijkt het op deze manier, alsof deze je toegang moet geven. Het omzeilen van een blokkade door je voor te doen als burger van een ander land noemt men VPN tunneling. 

Verschil tussen VPN-verbinding en P2P-verbindingen 

Wellicht ben je niet alleen VPN-verbindingen tegengekomen, toen je zocht naar mogelijkheden om The Pirate Bay blokkade te omzeilen. Een andere technologie die gebruikt wordt is een P2P-verbinding. P2P-verbindingen staan voor Peer to Peer verbindingen.  

Bij een P2P-verbinding geef je jouw eigen verbinding vrij aan iemand anders. Het risico hiervan is het feit, dat iemand ook toegang krijgt tot andere apparaten binnen je netwerk. Het maakt dat een kwaadwillend persoon malware op deze apparaten kan installeren en vervolgens toegang heeft tot informatie, welke je niet wilt delen. Bij het gebruik van een VPN komt een dergelijke situatie niet voor. Je geeft je eigen netwerk niet bloot, maar maakt gebruik van andermans netwerk. In dit geval het netwerk van een VPN-aanbieder. 

Werking van een kill switch bij een VPN 

Om de beveiliging van een VPN verder te verbeteren, maken steeds meer VPN-aanbieders gebruik van een zogenaamde kill switch. Dit betekent dat op het moment dat de verbinding met de VPN-server onderbroken wordt, iedere vorm van data uitwisseling wordt gestopt. Het is een vorm van beveiliging die ook op militair niveau gebruikt wordt.   

Kan ik The Pirate Bay zonder VPN gebruiken? 

In de basis is het gebruik van een VPN niet noodzakelijk om The Pirate Bay te kunnen gebruiken. Zoals eerder op deze pagina werd aangehaald, volstaat het gebruik van een proxyserver. Net als met een VPN, kun je jezelf ook met een losse proxy voordoen als iemand anders. Er zitten echter een aantal grote nadelen aan het gebruik van slechts een proxy. 

Een proxy schermt je identiteit nooit volledig af 

Een belangrijk verschil tussen een losse proxy en een VPN is het feit, dat informatie over je identiteit bij een proxy vaak niet versleuteld opgeslagen wordt. Daar waar dit bij het gebruik van een VPN wel het geval is. Het maakt dat het voor buitenstaanders in vrijwel geen enkel geval mogelijk is om informatie over je locatie of bijvoorbeeld IP-adres te achterhalen. 

Datastromen bij een proxy vaak niet beveiligd 

Niet alleen wordt je identiteit vaak niet volledig afgeschermd door een proxyserver. Ook is de beveiliging lang niet altijd op orde. Een verbinding is niet altijd beveiligd, waardoor ingevulde formulieren door kwaadwillende gebruikers van de proxyserver kunnen worden uitgelezen. Iets wat grote gevolgen kan hebben.

Alternatieven voor het gebruik van een VPN 

Het feit dat je voor het gebruik van een VPN over het algemeen een vast bedrag per maand betaalt, kan ertoe leiden dat je op zoek gaat naar een alternatief. Een proxyserver is immers gratis! Zoals reeds werd aangehaald is het gebruik van een losse proxyserver af te raden, door de beveiligingsrisico’s die het met zich meebrengt. Wat zijn alternatieven voor een proxyserver? 

Veilig internetten en downloaden met een VPN

Tor-netwerk gebruiken voor The Pirate Bay 

In plaats van een proxyserver of een VPN zou je het Tor-netwerk kunnen gebruiken. Het nadeel van het Tor-netwerk is dat er de nodige technische kennis benodigd is om dit netwerk te kunnen gebruiken. Daar komt bij dat het Tor-netwerk is opgebouwd op basis van peer-to-peer verbindingen. Zoals eerder op deze pagina al genoemd werd, zijn deze P2P-verbindingen vaak niet veilig, als je het netwerk thuis niet voldoende beschermd hebt tegen aanvallen van buitenaf. Daar komt bij dat het Tor-netwerk, net als een proxyserver, het IP-adres van een gebruiker lang niet altijd afschermt. Het maakt dat het IP-adres op het moment van downloaden alsnog zichtbaar kan zijn voor een buitenstaander. Iets wat je juist wenst te voorkomen. 

Ook is de verbinding die via het Tor-netwerk wordt opgezet veel minder snel, dan de VPN-verbinding van veel VPN-aanbieders. Zeker bij een groot bestand kan dit nadelig zijn. 

Pirate Proxy of Mirrors 

Pirate Proxy of Mirrors is een verzamelterm voor websites welke eigenlijk niets meer zijn dan een kopie van The Pirate Bay. Deze websites worden (nog) niet geblokkeerd door Nederlandse providers en bieden dezelfde functionaliteit aan als TPB. Houd er rekening mee, dat lang niet alle torrents die op deze websites worden aangeboden veilig zijn. Het maakt dat je soms onbewust malware downloadt, of bijvoorbeeld een Trojan Horse installeert. Dit kan nare consequenties hebben. Denk aan een computer die geblokkeerd wordt, data welke gestolen wordt op de achtergrond, enzovoorts. 

Houd er daarnaast rekening mee, dat het downloaden van content waarop het auteursrecht rust ook vanaf deze Pirate Proxy of Mirrors verboden is. Bij het gebruik van een Pirate Proxy of Mirrors wordt je identiteit niet afgeschermd. Het is voor externe partijen heel gemakkelijk om je identiteit te achterhalen, als je content downloadt waarop het auteursrecht rust. 

Alternatieven voor The Pirate Bay 

Naast de mogelijkheid om de blokkade op The Pirate Bay te omzeilen, zou je kunnen overwegen om een alternatief te gebruiken. Het gaat om torrent websites welke niet geblokkeerd worden. Onderstaand vind je hier een overzicht van. 

 1. Usenet
 2. YTS
 3. 1337X
 4. RARBG
 5. Zooqle
 6. Kickass
 7. Limetorrents
 8. iDope
 9. Solid Torrents 
 10. Torrentz 

Zoals meermaals genoemd werd op deze pagina is het downloaden van content waarop het auteursrecht rust verboden in Nederland. Je riskeert een forse straf, wanneer je deze content toch downloadt. Mede door het feit, dat je bij het downloaden van deze content bijdraagt aan het in stand houden hiervan. Gelukkig wordt er ook veel legale content aangeboden via deze platforms. 

FAQ – Meer informatie over The Pirate Bay 

Regelmatig stellen bezoekers vragen over The Pirate Bay, het omzeilen van de blokkade op TPB, enzovoorts. Onderstaand vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden. 

Waarom is The Pirate Bay geblokkeerd? 

The Pirate Bay, met name torrents die op het platform worden aangeboden, maken inbreuk op auteursrechten. Dit kwam naar voren bij een rechtszaak die door BREIN werd aangespannen tegen Nederlandse providers. De rechter besloot dat deze providers de website voortaan moeten blokkeren. 

Is The Pirate Bay illegaal? 

The Pirate Bay is als platform legaal. Houd er echter rekening mee, dat het downloaden van bestanden waarop het auteursrecht rust wel illegaal is in Nederland. Er worden op The Pirate Bay bestanden aangeboden waarvoor dit geldt. 

Wat kun je allemaal op The Pirate Bay? 

Op The Pirate Bay wordt een groot aantal bestanden, ook wel torrents genoemd, aangeboden. Deze bestanden maken het mogelijk om films, afbeeldingen, muziek en bijvoorbeeld spellen te downloaden. Download alleen bestanden waarop geen auteursrecht rust. Bestanden met auteursrecht downloaden is illegaal en strafbaar. 

Windows computer of toch Apple?

Verreweg de meeste mensen maken gebruik van een Windows computer. Dit komt hoofdzakelijk door zakelijk gebruik. Als zakelijke gebruiker kun je niet snel om Windows heen. Softwareontwikkelaars maken programma’s vaak als eerste voor Microsoft gebruikers. Hierdoor worden de meeste programma’s verkocht en is het financieel aantrekkelijk. Omdat Windows meer gebruikers heeft, betekent dit niet dat Apple minder goed is. Gelukkig kun je op beide systemen op 777 je geluk beproeven.

Verschil tussen Windows en Apple

Qua prestaties verschillen de twee merken niet veel van elkaar. Wat wel een groot verschil is, is de prijs. Een Windows laptop heb je al voor een paar honderd euro, terwijl je voor een Apple laptop minimaal €1000 neer moet tellen. Natuurlijk zit er wel kwaliteitsverschil tussen de twee modellen.

Het nadeel van een Apple computer is dat je deze niet zelf kunt bouwen. Bij de aankoop kun je wel bepalen wat voor geheugen je bijvoorbeeld wilt. Veel gamers maken daarom ook gebruik van een Windows computer. Met Windows bouw je eenvoudig een computer naar wens. Een Windows computer is ook eenvoudiger te laten repareren, met een Apple computer ben je vaak gebonden aan een specialist of de Apple Store.

Het verschil uitgelicht:

 • Apple over het algemeen duurder in aanschaf
 • Vergelijkbare Windows modellen zijn voordeliger
 • Windows is eenvoudiger en sneller te repareren
 • Een Apple systeem kun je niet zelf bouwen

Is Windows beter dan Apple?

Fans van Apple zeggen uiteraard dat een Apple computer beter is dan een Windows model. Beide zijn goede systemen, het grote verschil zit in de gebruikerservaring. De een vindt het fijn om met MacOS te werken, terwijl andere gebruikers Windows fijner vinden. Hardware speelt ook een belangrijke rol, met Apple ben je verzekerd van goede kwaliteit. Omdat Windows ook in goedkopere prijsklassen te koop is, ligt dit anders. De kwaliteit kan gelijk aan die van Apple zijn, maar dit is niet altijd het geval. Met Apple heb je meer zekerheid.

Het is mogelijk Windows op een Mac te installeren. Sommige Apple gebruikers kiezen voor een dual boot. Bij het opstarten kun je kiezen tussen Windows of MacOS. Op deze manier kun je gebruikmaken van de voordelen van beide systemen.

Waarom koopt men een MacBook?

Verreweg de meeste mensen kopen een MacBook vanwege de grafische prestaties. Niet van een game maar wel voor foto en videobewerking. Een MacBook wordt door grafische vormgevers vaak gebruikt. Adobe software draait bijvoorbeeld al veel beter op een iMac of MacBook. Ook de batterij van een MacBook gaat vaak langer mee dan een Windows laptop. De systemen van Apple beschikken ook over een mooi design.

Voordelen van een Apple computer of laptop:

 • Geschikter voor foto en videobewerking
 • Betere batterij
 • Design van Apple is vaak mooier
 • Minder vatbaar voor virussen
 • Hogere restwaarde bij verkoop

Nadelen van een iMac en MacBook

 • Apple systemen zijn erg duur in aanschaf
 • Minder support voor Apple computers

Net zoals een Windows computer is een Mac ook een Personal Computer. Beide computers zijn geschikt voor persoonlijk gebruik.

Van Windows naar Apple

Zit je er aan te denken om over te stappen van Windows naar Apple? Het is verstandig eerst het systeem te testen om te kijken of het wel bij je past. Bekijk op internet de mogelijkheden die je hebt met een Apple computer. Werk je al jaren met een Windows systeem, dan kan overstappen naar Apple een grote stap zijn. Gebruik eventueel een dual boot systeem zodat je op je Apple computer ook gebruik kunt maken van Windows software.

Een Apple computer is veiliger dan Windows. Het aantal gebruikers van Windows is hoger, waardoor kwaadwillenden vaker een virus schrijven voor Windows. Hierdoor kan het virus zich beter verspreiden en worden er meer gegevens gestolen. Dankzij het beveiligingssysteem van Apple is deze ook veiliger.

Apple of Windows om te studeren?

Het is afhankelijk van je studie welk systeem geschikter is. Doe je bijvoorbeeld een studie grafisch vormgever dan is Apple software meer geschikt. Voor een informatica opleiding kun je beide systemen gebruiken. Voor bedrijfskunde is Windows weer meer geschikt, omdat de meeste software voor Windows is ontworpen. Informeer altijd bij de aankoop van een computer, welke software je er wel en niet op kunt draaien. 

Wil je profiteren van de voordelen van beide systemen? Kies dan voor een dual boot op je Mac systeem. Op deze manier profiteer je van beide systemen en kun je alle software draaien op je systeem.

Tot slot

Na beide systemen te hebben vergeleken met elkaar blijft het een kwestie van gebruikerservaring of je kiest voor een Apple of Windows systeem. Financieel is een Windows computer aantrekkelijk, wil je een mooi design, dan kun je niet om een Apple model heen. Zo hebben beide systemen voor- en nadelen, evenals sterke en minder sterke kanten wat betreft werkzaamheden die je op een computer kunt doen. Weeg deze goed tegen elkaar af voordat je een beslissing neemt.

Ransomware wordt steeds geavanceerder: dit kun je ertegen doen

Het is je vast wel eens opgevallen dat je steeds vaker leest over ransomware-aanvallen, bijvoorbeeld in het nieuws. Ransomware wordt steeds populairder onder hackers en wordt zelfs verkocht als een service. Hoe bescherm je jezelf tegen deze nieuwe trend in de wereld van hacken?

Ransomware razend populair onder hackers

De laatste jaren zit het aantal ransomware-aanvallen in de lift. Met ransomware breken hackers in jouw systeem in en versleutelen gegevens totdat je losgeld betaalt. Vaak gaat het om tonnen. De Nederlandse Politie noemde in 2023 ransomware ‘de grootste bedreiging van de digitale veiligheid’.

Ransomware is zo gevaarlijk omdat gegevens niet alleen niet meer beschikbaar kunnen zijn voor een bedrijf, met enorme financiële gevolgen, maar ook doordat gegevens van klanten op straat kunnen komen, waardoor ook zij weer het slachtoffer kunnen worden van hacks, identiteitsfraude of andere problemen.

De financiële en sociale schade van ransomware is groot, maar helaas is het succes voor de hackers die ransomware gebruiken groter dan ooit. Dat komt doordat hackers gebruikmaken van verschillende vormen van ransomware, waaronder technieken die werken met crypto. Sommige hackers verkopen ransomware zelfs als een service. Ransomware as a service (RaaS) kan daardoor door derden worden misbruikt.

Voorkomen is beter dan genezen

Het ‘genezen van ransomware’ heet in het Engels ransomware recovery. IT-bedrijven leveren diensten om zonder losgeld te betalen je gegevens terug te krijgen. Om te herstellen van een aanval met ransomware moet je eerst het netwerk loskoppelen, zodat het virus zich niet verspreidt. Vervolgens beoordeel je de schade, probeer je uit te vinden met wat voor soort aanval je te maken hebt en kies je de beste hersteloptie.

Herstel is helaas vaak duur en hangt ook sterk af van hoeveel back-ups er zijn gemaakt en of er zogenoemde decryptietools bestaan die speciaal zijn ontworpen om bepaalde ransomware te omzeilen. Helaas is er niet voor elke soort ransomware een passende decryptietool.

Het is daarom beter om voorbereid te zijn op een ransomware-aanval. Dat kan door de verdedigingslinie op te hogen. Gebruik antivirussoftware en train personeel in het herkennen van verdachte links en e-mails. Het belangrijkste blijft echter het maken van back-ups. Met een back-up is de kans op herstel van bestanden groter na een aanval.

Deze accessoires voor je telefoon mogen niet ontbreken!

Heb je onlangs een gloednieuwe telefoon besteld en shop je daarom maar al te graag de beste bijpassende accessoires? Of heb je nu al enkele tijd een telefoon, maar kom je er langzaam maar zeker toch achter dat het net even wat meer bescherming kan gebruiken? Wat voor soort model je ook hebt gekocht, er zijn altijd wel een aantal accessoires die eigenlijk niet mogen ontbreken. Het kan de levensduur van het apparaat verlengen of je simpelweg een veiliger en fijner gevoel geven. We hebben een aantal belangrijke musthaves voor je op een rijtje gezet in dit blog.

Extra veel beveiliging voor je telefoon met een handig hoesje

Een van de beste investeringen die je maar kunt doen, is het kopen van een veilig en goed telefoonhoesje. Een hoesje zoals een hoesje Samsung A54  biedt veel plek voor onder meer je (betaal)passen, beschermt het scherm van de telefoon en kan ook nog eens een erg stijlvolle mode-accessoire zijn. Vanaf het eerste moment geniet je dus van een extra stukje bescherming en voorkom je bezoekjes aan een reparatiepunt, vanwege een gebroken scherm. En dat is natuurlijk wel zo prettig.

Je gaat met een veilige gevoel de weg op dankzij een speciale telefoonhouder

En gebruik je je telefoon het liefste op de fiets? Bijvoorbeeld omdat je moet navigeren van A naar B? Of omdat je ook op de fiets maar al te graag bereikbaar bent voor vrienden, je partner of familie? Wetende dat je een flinke boete riskeert als je je telefoon op de fiets gebruikt, is het meer dan logisch dat je op zoek bent naar opties om dit te kunnen voorkomen. Een fiets telefoonhouder is daar een erg fijne oplossing voor.

Maak je bestelling helemaal compleet met een handige screenprotector

Het maakt niet uit wat de leeftijd is van je telefoon en hoe intensief je het model gebruikt. Het kopen van een screenprotector is in alle gevallen een echte must. Een gebroken scherm is immers een van de meest voorkomende vormen van schade aan een smartphone. Een ongeluk zit namelijk altijd erg snel in een klein hoekje. Misschien laat je je telefoon per ongeluk vallen van het keukenblad, van je bureautafel op werk of hij valt heel ongelukkig van het dashboard in de auto. Met een screenprotector kan de kans op schade – in de vorm van een gebroken scherm – aanzienlijk worden verminderd.

Vast mobiel integratie: wat is het en wat levert het op?

Vast mobiel integratie voor kantoor wordt door steeds meer telecomaanbieders aangeboden. Het is een handige functie waarmee je mobiele toestellen integreert in de vaste telefonie omgeving. In andere woorden: hierdoor gaan mobiele telefoons zich plotseling reageren als een vast toestel. Dit biedt tal van voordelen. Toch zijn nog lang niet alle bedrijven bekend met dit fenomeen. Want wat houdt vast mobiel integratie dan precies in? En belangrijker nog: wat levert het op? In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten. 

Wat is vast mobiel integratie? 


Wat is vast mobiel integratie precies? Het zal niemand zijn ontgaan dat vaste telefoons een beetje uit beeld zijn verdwenen. Bijna iedereen maakt tegenwoordig gebruik van een mobiele telefoon. Helaas levert dit bedrijven nog weleens problemen op. Met een mobiele telefoon is het bijvoorbeeld niet mogelijk om door te verbinden en je kunt niet vanaf elke telefoon met het bedrijfsnummer bellen. Juist vanwege deze moeilijkheden is vast mobiel integratie bedacht. Hiermee creëer je een vaste telefonie omgeving met behulp van mobiele telefoons. Zo beschikt jouw mobiele telefoon over alle mogelijkheden die je eerder mistte. 

De juiste aanbieder vinden 

Nu duidelijk is wat vast mobiel integratie precies inhoudt, is het ook belangrijk om te beseffen dat dit per aanbieder kan verschillen. Zo biedt een groot deel van de aanbieder slechts een gedeeltelijke integratie aan. Daarom is het goed om eerst je persoonlijke wensen op een rijtje te zetten. Wat verwacht je precies van deze integratie? Wat wil je hiermee bereiken? Vervolgens ga je pas op zoek naar een geschikte aanbieder. Eentje die je in al deze wensen en eisen tegemoet weet te komen. 

Wat kan je met vast mobiel integratie? 

Overweeg jij om voor een telecomaanbieder met vast mobiel integratie te kiezen? Maar ben je nog niet echt overtuigd? Of heb je simpelweg nog geen idee wat dit je oplevert? We hebben hieronder de belangrijkste functionaliteiten op een rijtje gezet. 

 • Bel met je bedrijfsnummer vanaf je mobiele telefoon. Dit betekent dat je altijd te herkennen bent voor de klant. Word je gebeld op een vast nummer? Dan wordt deze gewoon doorverbonden naar je mobiele telefoon. Zo kun je ook – als niemand op kantoor aanwezig is – onderweg zakelijke telefoontjes ontvangen en beantwoorden. Naast dit nummer blijf je natuurlijk ook gewoon bereikbaar op je 06-nummer.
 • De receptie is zelfs in staat om te zien of je in gesprek bent. Ook als je rechtstreeks op je mobiele telefoon bent gebeld. Dit zorgt dus voor betere communicatie onderling en met de klant.
 • Bellen naar het buitenland gaat tegen goedkopere tarieven (handig wanneer je veel zaken met buitenlandse klanten doet!)
 • Het is mogelijk om de gesprekken wegens zakelijke doeleinden op te nemen en te loggen. Zo kunnen er nooit misverstanden ontstaan over de inhoud van deze gesprekken en is het ook mogelijk om gesprekken te gebruiken om de communicatieve vaardigheden te verbeteren.
 • Telefonie bij één leverancier en op één factuur voor minder administratieve rompslomp. 

Maak je huis slim: ontdek hoe je met je telefoon alles bedient

Gaat je hart sneller kloppen van een stijlvol interieur? En een huis dat ook nog eens helemaal is voorzien van de nieuwste snufjes? Dan is het “slim” maken van je woning vast en zeker iets wat hoog op je bucketlist staat om te doen. Dit hoeft gelukkig niet te betekenen dat je er een fortuin aan uit hoeft te geven en de installatie uit laat voeren door een installatiebedrijf. Er zijn leuke gadgets die makkelijk zelf te installeren zijn en met je telefoon te bedienen zijn. 

Ga voor slimme domotica in en rondom huis 

Want op het gebied van slimme domotica in en rondom huis is er tegenwoordig veel mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor slimme verlichting die met je telefoon te bedienen is. Investeer in een handige slimme deurbel. Zet een van de beste prullenbakken met sensor in de keuken neer. Of ga voor tools zoals een robotstofzuiger, zodat je behoorlijk wat tijd in het huishouden kunt besparen. Het is dus altijd een goed idee om alvast voor jezelf in kaart te brengen wat voor soort domotica je graag in huis wilt halen en met je telefoon wenst te bedienen. 

Je geniet vanaf het eerste moment van erg veel leefcomfort 

Laat je slimme domotica terugkomen in huis? Dan verlopen verschillende processen in huis vlotter. En hierdoor kun je het leefcomfort vanaf het eerste moment ook een flinke boost geven. Bepaalde taken voer je makkelijker uit, slimme domotica zorgt voor een luxe en fijn gevoel en het kan de veiligheid in en rondom huis vergroten. Het is dus slim om alle opties een keer naast elkaar te zetten en de slimme domotica aan te passen aan je eigen wensen. 

Verschillende slimme opties die je in huis kunt integreren 

Er zijn dus verschillende slimme opties die je in huis kunt integreren. Heb je hier al een bepaald soort voorkeur voor? Kies ervoor om je online wat verder te gaan verdiepen in het aanbod en maak zo eenvoudig en snel een geschikte keuze. Voor ieder interieur is er altijd wel een perfect aanbod te vinden.

Alles wat je moet weten over jouw smartphone: van aankoop tot gebruik

Waar zouden we zijn zonder onze smartphones? Kijk maar eens rond op straat. Hoeveel mensen zie je met een smartphone in de hand staan? In slechts enkele jaren is deze slimme mobiele telefoon uitgegroeid tot een zeer belangrijk onderdeel van ons dagelijkse leven. We besteden hier ook steeds meer geld aan. 

Omdat we steeds meer investeren in onze smartphones, is het belangrijk dat we de juiste keuzes maken. Want weet jij bijvoorbeeld waarom je voor een iPhone 14 Pro Max moet kiezen in plaats van een iPhone 14 Pro? En waarom dan? En waar moet je op letten in gebruik om de levensduur van je smartphone te verlengen? Met behulp van de volgende tips ontdek jij alles wat je moet weten over jouw smartphone. Van aankoop tot gebruik. 

Zo kies je de juiste smartphone 


Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om de juiste smartphone te kopen. Het aanbod is echter zo groot dat je al snel overweldigd raakt. 

Bepaal eerst welk besturingssysteem de voorkeur heeft. Kies je voor iOS van Apple? Of ga je liever voor een Android-toestel? Deze keuze is heel persoonlijk en hangt vooral af van jouw persoonlijke wensen. Wat zoek je in een telefoon? 


Als je die keuze eenmaal hebt gemaakt, houdt de zoektocht nog lang niet op. Kijk alleen maar naar de iPhones van Apple. Elk jaar weer wordt er een geheel nieuwe serie gelanceerd. Kijk je naar de iPhone 14, dan beschik je nog over tal van andere modellen. De beste manier om te bepalen welk toestel bij je past is om eens goed op een rijtje te zetten wat je zoekt. Hoe gebruik je jouw telefoon? Heb je bijvoorbeeld behoefte aan een extra goede camera of groot scherm? Dan zijn dit criteria waarmee je het aanbod al iets kan verkleinen. Vraag eventueel om advies in de winkel.

Goede bescherming 


Het lijkt misschien onnodig om te zeggen, maar het zal je nog verbazen hoeveel mensen een telefoonhoesje vergeten aan te schaffen. Voordat ze het zelf beseffen, is de eerste barst in hun nieuwe telefoon al zichtbaar. Zonde! Smartphones zijn nou eenmaal erg kwetsbaar. Met name het beeldscherm. Een barst kan gerepareerd worden, maar dit is wel een flink kostenplaatje. Voorkom daarom schade aan je telefoon en kies direct voor de juiste bescherming. Met een kwalitatief hoesje en een screenprotector is je telefoon al veel meer beschermd.

Schermtijd controleren 

Het is bij de meeste smartphones tegenwoordig mogelijk om te controleren hoe lang je schermtijd is geweest. Goed om dit regelmatig te controleren. Door de jaren heen zijn we nou eenmaal veel meer gebruik gaan maken van onze mobiele telefoons. Misschien zelfs wel een beetje te veel. Om te voorkomen dat je de hele dag op je telefoon zit, zou je voor jezelf een limiet kunnen instellen. Hoeveel uur wil je maximaal per dag op de telefoon doorbrengen? Er zijn speciale app-timers die je kunnen helpen bij het behalen van jouw doelen. 

Wat is beter: een tweedehands of een refurbished iPhone?

Niet altijd het nieuwste toestel nodig en geld besparen? Kies dan voor een tweedehands of een refurbished iPhone. We leggen je precies het verschil uit zodat je een goede keus kunt maken.

Wat is een refurbished iPhone?

Refurbished iPhones zijn toestellen die eerder in gebruik zijn geweest. Voor verkoop worden deze door de aanbieder volledig gecontroleerd en indien nodig worden de toestellen opgeknapt. Zo wordt het toestel voordat het verkocht wordt op meer dan vijftig punten gecontroleerd zodat je precies weet hoe deze zal functioneren. En functioneert er iets slecht of is de batterij slecht? Dan wordt het onderdeel vervangen zodat deze weer voor 100% functioneert. De garantie op een toestel is vaak 1 tot 2 jaar en in uitzonderlijke gevallen zelfs 3 jaar. Het toestel kan verkocht worden in verschillende kwaliteiten, zo kun je zelf kiezen hoe mooi je het toestel wilt hebben.

Wat is tweedehands iPhone? 

Een tweedehands iPhone is ook een toestel dat eerder gebruik is geweest. Het vaak verkocht door een particulier op bijvoorbeeld een ouderwetse rommelmarkt of op Marktplaats (het meest bekende tweedehands verkoopplatform). In tegenstelling tot een refurbished iPhone wordt een tweedehands toestel niet gecontroleerd en je ontvangt ook geen garantie op het toestel. Je hebt hierdoor geen zekerheid en zult geluk moeten hebben dat het toestel goed functioneert en in de toekomst ook goed zal blijven functioneren. 

De verschillen op een rij

Prijs

De prijs is bij een tweedehands of een refurbished iPhone vaak een belangrijke factor. De meeste mensen kiezen juist voor een toestel dat niet nieuw is vanwege het grote prijsverschil. Je kunt dan ook makkelijk geld besparen door voor een van deze twee te kiezen. In veel gevallen kun je goedkoper een tweedehands toestel kopen dan een refurbished toestel. Het grote prijsverschil komt door verschillende punten tot stand, deze behandelen we hieronder.

Duurzaamheid

Zowel refurbished als tweedehands zijn duurzaam. Door een van deze twee te kiezen zorg je ervoor dat je een toestel een tweede leven geeft. Dit bespaart het milieu nieuwe grondstoffen en dat is tegenwoordig enorm belangrijk.

Garantie

De garantie blijft belangrijk bij het kopen van een iPhone. Bij alle elektronica bestaat er nog steeds de kans dat deze kapot gaat, in zo’n geval is het hebben van garantie noodzakelijk. Bij een tweedehands iPhone is er heel simpel geen garantie, je kunt hier dan ook geen aanspraak op maken. Door voor een refurbished te kiezen krijg je wel garantie. Let goed op, per aanbieder wijkt de garantie namelijk af. In de meeste gevallen ontvang je een garantie tussen de 1 en 3 jaar. 

Accessoires

Bij een tweedehands toestel zitten er vaak geen accessoires of de oude (gebruikte) accessoires worden bijgeleverd. 

Bedenktijd

Bij een tweedehands iPhone heb je geen bedenktijd, gekocht is gekocht. Bij refurbished heb je altijd 14 dagen bedenktijd, dit is wettelijk verplicht.

Keurmerken en beoordelingen

Wil je zekerheid? Kies dan altijd voor een webshop die voldoende beoordelingen heeft en voor een refurbished telefoon met het Keurmerk Refurbished. Dan weet je zeker je bij een betrouwbare aanbieder koopt die alles netjes voor elkaar heeft.

Top 3 ‘Beste Prepaid Provider’ 2022-2023

De grootste simkaart vergelijker van Nederland, prepaidsimkaart.net, bekroont mobiele aanbieder Simyo tot Beste Prepaid Provider van 2022-2023. Tijdens deze verkiezing worden Nederlandse telecomaanbieders vergeleken op meerdere criteria op het gebied van prepaid.

Top 3 ‘Beste Prepaid Provider’ 2022-2023:

 1. Simyo – 223 punten
 2. Vodafone – 205 punten
 3. KPN – 198 punten

Totaal aantal te behalen punten: 269

Simyo en marketingbureau BlooSEM laten weten blij te zijn met de overwinning. “Een mooie mijlpaal om al tien jaar op rij de Beste Prepaid Provider te zijn. Wij zijn vereerd dat Simyo weer gekozen is. We verbeteren continu onze prepaid dienstverleningen zodat we de beste service aan onze klanten kunnen bieden. Op naar het elfde jaar op rij!”

Het doel van de verkiezing is om meer inzicht te brengen in de Nederlandse prepaid markt. Daarom vergelijken PrepaidSimkaart.net en PrepaidSimkaarten.nl aanbieders ieder jaar op een vooraf vastgestelde hoeveelheid beoordelingspunten. 

Simyo onderscheidt zich op het vlak van klantenservice en prepaid internetsnelheid, en behaalt verder veel punten in categorieën als tarieven en keuze van de bezoekers (via polls). 

Donat Berisha (Business Strateeg PrepaidSimkaart.net): “Prepaid is voor veel Nederlanders de beste oplossing voor een mobiele aansluiting. Daarom brengen we ieder jaar de prepaid markt volledig in kaart. Voor de verkiezing van dit jaar hebben we providers vergeleken op 34 beoordelingscriteria. Simyo heeft de meeste punten ontvangen en is daarom de beste prepaid aanbieder van 2022-2023.”De criteria zijn onderverdeeld in categorieën als tarieven en klantenservice. Alle categorieën en beoordelingscriteria van de Beste Prepaid Provider verkiezing van 2022-2023 zijn hier te vinden. De focuspunten voor de volgende verkiezing zijn prepaid 5G, eSIM, tarieven, en algemene wijzigingen in het prepaid aanbod van providers.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van gaming monitors?

Gaming monitors werken op een andere manier dan een zakelijke monitor. Daardoor is het belangrijk je te verdiepen in de verschillende specificaties. Zaken als verversingssnelheid, de reactietijd en de resolutie kunnen het verschil maken in een belangrijke battle in een game. Er zijn heel wat goede gaming monitors op de markt, waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken.

Gaming monitor kiezen

Ga je gaming monitors kopen? Dan zijn met name de verversingssnelheid en reactietijd erg belangrijk. Zeker als je een snelle shooter of een racing game gaat spelen. Daarnaast wil je uiteraard ook helder en scherp beeld. Daarom kun je ervoor kiezen een monitor met een hogere resolutie en betere HDR-ondersteuning te kopen. Ten slotte zijn er verschillende schermpanelen, zoals IPS, TN of VA. OLED is duurder, maar ook mooier.

Verversingssnelheid en reactietijd

Heb je een bloedsnelle gaming pc? Dan wil je uiteraard ook dat het beeldscherm die snelle acties bij kan houden. Daarom kies je het liefst voor een gaming monitor met een zo hoog mogelijke reactietijd. Voor beginnende gamers is 60 Hertz voldoende, maar als je een fanatieke en ervaren gamer bent die graag shooters speelt, is 144 Hertz of hoger aan te raden.

Resolutie

Bij een game die er geweldig uitziet, wil je uiteraard ook graag goed beeld hebben. Speel je alleen competitief? Dan kan een 24 inch scherm in Full HD voldoende zijn. Maar als je veel strategy of fantasy games speelt, wil je een mooi beeld. Dan is 27 inch of misschien zelfs 32 inch wel een goede optie. Kies dan wel voor een scherm met tenminste QHD of zelfs 4K-resolutie. Maar let op: hiervoor heb je wel een krachtige videokaart nodig.

HDR

Wil je genieten van mooie kleuren, zodat de game echt tot leven komt? Dan is het belangrijk te kiezen voor een monitor met HDR-ondersteuning. Doordat de kleuren scherper zijn, kun je ook de donkere details goed zien.

Schermpaneel

Ten slotte kun je gaming monitors met verschillende panelen kopen. IPS heeft een goede kleurweergave en brede kijkhoek. Maar de verversingssnelheid is doorgaans lager en de prijs ligt hoger. Een TN paneel is een goed alternatief voor de hogere verversingssnelheid, maar de kleuren zijn flets en niet erg prettig. Een goede middenweg is het VA-paneel, maar de kleuren komen iets minder tot zijn recht. Wil je de beste kleuren? Kies dan voor een VA-paneel. Maar let op; bij OLED-schermen is de kans op inbranden bij langdurig gebruik groot. Je moet dus zorgen dat er altijd iets op het beeld in beweging is. Bijvoorbeeld door een screensaver te gebruiken. OLED-schermen zijn nog wel relatief duur en bovendien moeilijk te verkrijgen.

Wat zijn de voordelen van een Chromebook?

Een nieuwe trend binnen de laptop-wereld zijn Chromebooks. Deze laptops werken op Chrome OS, het besturingssysteem van Google en zijn ontworpen voor gebruik met cloud-gebaseerde apps. Een Chromebook is een populaire keuze voor studenten, zakelijke gebruikers en degenen die op zoek zijn naar een betaalbare laptop. Maar wat zijn nu echt de voordelen van deze laptops die we vaker voorbij zien komen? In dit artikel kom je erachter.

1. Betaalbare laptops

Eén van de grootste voordelen van een Chromebook is de betaalbaarheid. In vergelijking met traditionele laptops zijn Chromebooks vaak een stuk goedkoper. Dit maakt ze een geweldige optie voor studenten die op zoek zijn naar een manier om toegang te krijgen tot internet en apps voor hun studie. Ook voor zakelijke gebruikers die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke oplossing, kunnen Chromebooks een interessante optie zijn.

2. Lange batterijduur

Een ander voordeel van een Chromebook is de lange batterijduur. Veel Chromebooks hebben een batterijduur van meer dan 10 uur. Dit maakt ze ideaal voor degenen die veel onderweg zijn en geen tijd willen verspillen aan het vinden van een stopcontact. Of je nu werkt of studeert, met een Chromebook hoeft je je geen zorgen te maken dat je zonder batterij komt te zitten.

3. Veiligheid

Veiligheid is ook een belangrijk voordeel van een Chromebook. Deze laptops zijn ontworpen met veiligheid in het achterhoofd. Ze zijn voorzien van beveiligingsfuncties zoals sandboxing en automatische updates, waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor malware en andere online bedreigingen. Dit maakt het voor hackers moeilijker om je persoonlijke gegevens te stelen of je Chromebook te infecteren met malware.

4. Intuïtief gebruik

Een Chromebook is eenvoudig te gebruiken en vereist weinig technische kennis. Het besturingssysteem is eenvoudig en intuïtief, waardoor het gemakkelijk is om aan de slag te gaan met een Chromebook. Dit is een groot voordeel voor degenen die niet vertrouwd zijn met computers of die geen tijd willen besteden aan het leren van een nieuw besturingssysteem.

5. Google ecosysteem

Chrome OS is het besturingssysteem van Google en is dus optimaal geschikt voor Google apps zoals Google Drive, Google Docs, Gmail, Google Calendar, Google Sheets, Google Slides en nog veel meer. Deze apps werken ook offline en is dus vooral handig voor degenen die veel onderweg zijn en geen toegang hebben tot internet.

Als je op zoek bent naar een betaalbare, veilige en eenvoudig te gebruiken laptop is een Chromebook de ideale keuze voor jou. Of je nu een student bent, een zakelijke gebruiker of gewoon op zoek bent naar een apparaat om onderweg te werken, een Chromebook is een geweldige optie. En met zijn lange batterijduur, veiligheidsfuncties en ondersteuning voor Google apps, is een Chromebook de perfecte oplossing voor veel gebruikers.