Vast mobiel integratie: wat is het en wat levert het op?

Vast mobiel integratie voor kantoor wordt door steeds meer telecomaanbieders aangeboden. Het is een handige functie waarmee je mobiele toestellen integreert in de vaste telefonie omgeving. In andere woorden: hierdoor gaan mobiele telefoons zich plotseling reageren als een vast toestel. Dit biedt tal van voordelen. Toch zijn nog lang niet alle bedrijven bekend met dit fenomeen. Want wat houdt vast mobiel integratie dan precies in? En belangrijker nog: wat levert het op? In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten. 

Wat is vast mobiel integratie? 


Wat is vast mobiel integratie precies? Het zal niemand zijn ontgaan dat vaste telefoons een beetje uit beeld zijn verdwenen. Bijna iedereen maakt tegenwoordig gebruik van een mobiele telefoon. Helaas levert dit bedrijven nog weleens problemen op. Met een mobiele telefoon is het bijvoorbeeld niet mogelijk om door te verbinden en je kunt niet vanaf elke telefoon met het bedrijfsnummer bellen. Juist vanwege deze moeilijkheden is vast mobiel integratie bedacht. Hiermee creëer je een vaste telefonie omgeving met behulp van mobiele telefoons. Zo beschikt jouw mobiele telefoon over alle mogelijkheden die je eerder mistte. 

De juiste aanbieder vinden 

Nu duidelijk is wat vast mobiel integratie precies inhoudt, is het ook belangrijk om te beseffen dat dit per aanbieder kan verschillen. Zo biedt een groot deel van de aanbieder slechts een gedeeltelijke integratie aan. Daarom is het goed om eerst je persoonlijke wensen op een rijtje te zetten. Wat verwacht je precies van deze integratie? Wat wil je hiermee bereiken? Vervolgens ga je pas op zoek naar een geschikte aanbieder. Eentje die je in al deze wensen en eisen tegemoet weet te komen. 

Wat kan je met vast mobiel integratie? 

Overweeg jij om voor een telecomaanbieder met vast mobiel integratie te kiezen? Maar ben je nog niet echt overtuigd? Of heb je simpelweg nog geen idee wat dit je oplevert? We hebben hieronder de belangrijkste functionaliteiten op een rijtje gezet. 

  • Bel met je bedrijfsnummer vanaf je mobiele telefoon. Dit betekent dat je altijd te herkennen bent voor de klant. Word je gebeld op een vast nummer? Dan wordt deze gewoon doorverbonden naar je mobiele telefoon. Zo kun je ook – als niemand op kantoor aanwezig is – onderweg zakelijke telefoontjes ontvangen en beantwoorden. Naast dit nummer blijf je natuurlijk ook gewoon bereikbaar op je 06-nummer.
  • De receptie is zelfs in staat om te zien of je in gesprek bent. Ook als je rechtstreeks op je mobiele telefoon bent gebeld. Dit zorgt dus voor betere communicatie onderling en met de klant.
  • Bellen naar het buitenland gaat tegen goedkopere tarieven (handig wanneer je veel zaken met buitenlandse klanten doet!)
  • Het is mogelijk om de gesprekken wegens zakelijke doeleinden op te nemen en te loggen. Zo kunnen er nooit misverstanden ontstaan over de inhoud van deze gesprekken en is het ook mogelijk om gesprekken te gebruiken om de communicatieve vaardigheden te verbeteren.
  • Telefonie bij één leverancier en op één factuur voor minder administratieve rompslomp. 
Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x