MacBook Pro released: dit zijn de specs en kosten

macbook

Apple hield haar fans enige tijd in spanning, maar inmiddels is de nieuwe MacBook Pro uit. Het model werd samen met een nieuwe MacBook Air en een Mac mini geïntroduceerd. De MacBook Pro betreft een model van 13 inch. Een handzaam formaat, wat het heel prettig maakt om de laptop mee te nemen naar je werk, om onderweg nog wat bestanden uit te werken, enzovoorts. Nadeel van het formaat van deze MacBook Pro is het feit, dat deze minder geschikt is om hier een lange tijd achter te werken. Thuis kun je de MacBook Pro koppelen aan een los, extern scherm.

Zelf zegt Apple dat de MacBook Pro in alles een pro is! Klopt dit? Wat zijn de specificaties van dit nieuwe model van de MacBook Pro? Loont het om dit model te verkiezen boven een iets goedkopere MacBook Air? In dit artikel lees je er meer over.

Krachtige en snelle M1-chip aan boord van de MacBook Pro

De nieuwe MacBook Pro heeft een bijzonder krachtige M1-chip aan boord. Deze chip zorgt dat de laptop snel opstart, makkelijk schakelt tussen verschillende programma’s en je daarbij niet opzadelt met lange laadtijden. Ten opzichte van voorgaande modellen is deze M1-chip meer dan 2.5 keer zo krachtig! Je merkt dit onder meer bij het gebruik van grafisch zware programma’s. Denk aan programma’s voor het bewerken van foto’s of video’s. De chip is voorzien van 8 cores. Ideaal voor het gebruik van de zwaardere programma’s op een laptop!

Neural Engine voor toepassing van machine learning

Een van de trends uit de laatste jaren is machine learning. Apple speelt hier onder meer op in, door de MacBook Pro van haar Neural Engine te voorzien. Hiermee verloopt de machine learning binnen je laptop circa 11 keer sneller dan voorheen. Benieuwd hoe je dit toepast? Onder meer middel videoanalyse en bijvoorbeeld spraakherkenning kan de nieuwe MacBook Pro je helpen om taken te automatiseren of op andere wijze sneller te laten verlopen op basis van je gedrag op de laptop.

Laptop om een lange dag mee te kunnen werken

Er is niets vervelender dan het vroegtijdig aan de lader moeten leggen van de laptop. Door voor de MacBook Pro te kiezen is die ergernis voortaan verleden tijd! Groot voordeel van de laptop is namelijk, dat de accu hiervan tot 20 uur mee zal gaan bij een normaal gebruik. Dit betekent dat Apple haar apparaat flink verbeterd heeft ten opzichte van de oudere modellen. Niet eerder kon een MacBook Pro zo lang achtereen gebruikt worden. Het past bij het beeld dat deze MacBook Pro een zeer geschikte laptop is voor mensen die veel onderweg zijn en die tijd optimaal willen gebruiken om documenten uit te werken, foto’s te bewerken, enzovoorts.

Nieuwe macOS Big Sur

Vanzelfsprekend is de nieuwe MacBook Pro uitgevoerd met macOS Big Sur. Dit besturingssysteem werd speciaal door Apple ontwikkeld om het maximale uit de M1-chip in de nieuwe MacBook Pro te kunnen halen. Ten opzichte van de vorige versie kent macOS Big Sur diverse verbeteringen en extra’s.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x