Ontwikkelingen en updates rondom macOS

ios

Heb je een Mac of MacBook in huis? Maak je klaar voor de nieuwste versie van macOS, namelijk: Big Sur. In dit artikel zoomen we in op de verschillende mogelijkheden die dit besturingssysteem je als gebruiker biedt. Welke extra’s heeft Apple toegevoegd? Wat zijn de veranderingen ten opzichte van voorgaande versies van het besturingssysteem? Big Sur wordt gezien als de belangrijkste upgrade van 2020 en dat is niet voor niets!

Je kunt de nieuwste versie van macOS nu al downloaden en installeren. Dit is niet alleen aan te raden om te profiteren van de diverse extra’s die Apple hieraan toe heeft gevoegd. Ook maakt dit dat je Mac of MacBook veilig blijft.

Functies van je iPhone nu ook op je MacBook

Tot nu toe ontbraken sommige functie uit de Berichten-app op je telefoon of tablet in macOS voor je Mac(Book). Dit verandert met de introductie van macOS Big Sur. In Big Sur komt de Berichten-app overeen met de app die je op je telefoon gebruikt. Zo wordt het synchroniseren van berichten nog makkelijker. Krijg je een berichtje binnen? Via je Mac(Book) reageer je er direct op! De gesprekken met je partner en bijvoorbeeld kinderen kun je markeren als favoriet. Zo heb je deze altijd bij de hand.

Widgets toevoegen om sneller te werken

Wil je in een oogopslag zien welke afspraken je vandaag nog hebt? Wat de beurs momenteel doet? Hoe het weer is de komende dagen? Dit kan door widgets toe te voegen aan je scherm. Het is een functionaliteit die we niet eerder gezien hebben in macOS. Het verbetert je productiviteit en maakt dat je de Mac(Book) helemaal naar je eigen wens in kunt richten. Let op, de widgets zoals deze op je Mac(Book) gebruikt kunnen worden komen nog niet overeen met de widgets zoals je deze wellicht kent uit iOS 14 voor je telefoon en tablet. De mogelijkheden die in macOS geboden worden zijn nog wat beperkter.

Ben je ontwikkelaar? Je kunt je eigen widgets ontwikkelen! Erg leuk, wanneer je medewerkers van je bedrijf een vaste widget wilt laten gebruiken.

Aangepast bedieningspaneel in macOS

Naast de widgets en de functies die zijn overgenomen vanuit iOS voor de iPhone en iPad, is ook het bedieningspaneel in macOS flink veranderd. Met het bedieningspaneel wordt het nog makkelijker om bijvoorbeeld de helderheid aan te passen, AirDrop in te schakelen voor het delen van bestanden, documenten te streamen naar een extern scherm via AirPlay, enzovoorts. Ideaal, wanneer je Mac(Book) geen Touch Bar heeft aan de bovenzijde van het toetsenbord. Daarbij komt deze extra functionaliteit van pas, wanneer je de MacBook gebruikt naast een tweede scherm.

Diverse kleine updates doorgevoerd in macOS

Tot slot zijn er verschillende kleine verbeteringen doorgevoerd in macOS. Denk bijvoorbeeld aan icoontjes die van stijl veranderd zijn, kleuren die net iets afwijken ten opzichte van voorgaande versies van macOS. Kleine veranderingen, die het besturingssysteem voor je Mac(Book) nog aantrekkelijker laten ogen!

Welke van de extra functies en verbeteringen die in dit artikel besproken zijn spreken jou het meeste aan?

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x