Deze Xbox Series X games mogen we verwachten voor de nieuwe console

xbox series x

Waar Sony in de afgelopen periode de Playstation 5 op de markt bracht, kwam Microsoft met de Xbox Series X. Het model biedt ten opzichte van de Playstation 5 een groot voordeel voor gamers: op de Xbox Series X kunnen alle spellen van voorgaande modellen van de Xbox gespeeld worden. Daar waar dit op de Playstation 5 slechts voor een deel van de eerder ontwikkelde spellen mogelijk is. De vraag is hierbij wel, in welke mate je er als gamer een nadeel van ondervindt. Immers, een groot aantal spellen welke op de Playstation 4 gespeeld kan worden zal in een nieuw jasje geïntroduceerd worden voor de Playstation 5.

In dit artikel zoomen we in op de verschillende Xbox Series X games, welke we in de komende tijd mogen verwachten. Hierbij kijken we niet alleen naar de nieuwe versies van bestaande spellen, maar ook naar spellen die reeds geïntroduceerd werden en op de Xbox Series X in een nieuw jasje geïntroduceerd worden.

Bekende Xbox Series X games

Net als bijvoorbeeld Read Dead Redemption 2, krijgt ook GTA V een herziende versie voor de Xbox Series X. Op deze manier is het voor gamers mogelijk om nog meer uit het spel te halen! Tevens worden de specificaties van de Xbox Series X optimaal benut met deze upgrade. Onduidelijk is nog op welke wijze de upgrade aangeboden zal worden aan gebruikers van de Xbox Series X. Mogelijk gaat het om een betaalde upgrade van GTA 5 voor de Xbox Series X. Anderen suggereren dat er een gratis upgrade zal worden uitgebracht van dit spel. De verwachting is dat GTA V voor de Xbox Series X in 2021 uitkomt.

Dit betekent ook direct dat de lancering van GTA 6 voor de Xbox Series X nog enige tijd op zich zal laten wachten. Onduidelijk is, wanneer dit spel op de markt komt. Fans vrezen dat het nog jaren kan duren, daar Rockstar zich eerst richt op een nieuwe versie van GTA 5.

FIFA spelen op de Xbox Series X

GTA V en Red Dead Redemption 2 zijn slechts twee voorbeelden van populaire Xbox Series X games. Er zijn meer spellen die vanaf de huidige Xbox One overgebracht zullen worden naar het nieuwe model van deze console. Denk bijvoorbeeld aan FIFA! FIFA, de eeuwige concurrent van PES, behoort al jaren tot de populairste spellen onder gamers. Niet alleen liefhebbers van voetbal spelen dit spel. De groep met gebruikers is veel breder dan dat!

FIFA op de Xbox Series X spelen kan momenteel al, wanneer je FIFA 21 gekocht hebt voor een ouder model van de console. Ideaal, want het maakte dat spelers niet hoefden te wachten met de aankoop van de nieuwe FIFA 21 tot het moment dat de Xbox Series X gelanceerd werd.

Fortnite op Xbox Series X spelen

Heb je na de aankoop van je nieuwe Xbox Series X geen budget meer, om direct te investeren in dure games? Of wil je wachten tot een van je favoriete spellen gelanceerd wordt in 2021? In dat geval kan Fortnite spelen op de Xbox Series X het overwegen waard zijn. Je kent het spel al van oudere consoles! Groot voordeel van Fortnite is het feit, dat je dit spel gratis online kunt spelen. Probeer zo lang mogelijk in leven te blijven op een eiland, welke steeds kleiner wordt. Speel het spel solo, of kies ervoor om een team te vormen met iemand anders. De combinatie van actie en avontuur maakt Fortnite ook op de Xbox Series X tot een zeer populair spel.

Nieuwe Call of Duty op Xbox Series X gebruiken

Heb je onlangs de nieuwste versie van Call of Duty, Cold War, gekocht? Je kunt het spel zowel op de Xbox One, als op de Xbox Series X spelen. Zo hoef je na deze aankoop niet opnieuw een upgrade van Call of Duty voor de Xbox Series X aan te kopen. In feite geldt hetzelfde als voor FIFA 21: ontwikkelaars sorteerden al voor op de komst van de nieuwe consoles. Iets waar gamers nu van profiteren!

Spellen die in 2021 op de Xbox Series X uitkomen

Naast de reeds geïntroduceerde spellen, zullen er diverse nieuwe Xbox X Series games worden uitgebracht in het komende jaar. Een van de eerste spellen die zal worden uitgebracht is Hitman III. Het spel komt niet alleen uit op de Xbox Series X, maar ook op de Playstation 4 en 5. Het spel is het vervolg op Hitman en Hitman II, waarin je in je rol als huurmoordenaar van de ene klus in de andere rolde. Lukt het jou om alle opdrachten te voltooien? De graphics van het spel zijn verbluffend. Een goede reden om de aankoop hiervan te overwegen! Het spel wordt naar alle waarschijnlijkheid eind januari geïntroduceerd.

Naast Hitman mag ook van Outriders veel verwacht worden. Het spel is minder realistisch dan Hitman, maar daardoor niet minder leuk om te spelen! Naar alle verwachting komt Outriders begin februari uit voor Xbox Series X. Een derde spel dat rond deze tijd verwacht wordt is The Medium.

Vooruit kijken naar later in 2021

Kijken we alvast na de kwartalen die volgen op het eerste, dan zien we onder meer dat Tom Clancy’s Rainbox Six Quarantaine verwacht wordt. Een spel, passend in de huidige tijd! Eerdere spellen uit de Tom Clancy’s Rainbox Six-reeks waren veelbelovend. Weet deze first-person shooter de verwachtingen van gamers opnieuw te overtreffen? De Xbox Series X biedt hier in ieder geval een ideale basis voor! Ook Senua’s SagaHellblade 2 is een spel dat in 2021 verwacht wordt. Geen shooter, maar een spel waarin het draait om avontuur. Over de verhaallijn van het spel is nog weinig bekend.

Andere spellen die meer dan het overwegen waard zijn, wanneer je op zoek bent naar goede Xbox Series X games zijn onder meer Halo Infite, Far Cry 6 en Everwild. Van deze spellen is nog exact bekend in welke kwartaal ze beschikbaar komen voor gamers.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x