5 App trends die we mogen verwachten in 2016

app-trends

Het is alweer december en dat betekent dat we alweer een jaar kunnen afsluiten en aan een nieuw jaar beginnen. 2015 was een mooi jaar met allerlei nieuwe apps en technologieën. Zo werd bijvoorbeeld de Picnic uitgebracht waarmee supermarktprijzen vergeleken kunnen worden, is er een YouTube Gaming app tot stand gekomen en bracht de 3D Touch van de iPhone 6S een nieuwe dimensie mee in app usability. Wat staat ons allemaal te wachten qua apps in 2016? Wij hebben alvast een top 5 voor je samengesteld met de meest toonaangevende app trends die we mogen verwachten in 2016.

Apps voor de Apple Watch

De Apple Watch is allang up and coming, maar hoe zit het met het gebruiken van apps op dit apparaat? Doordat dit jaar watchOS 2 is uitgebracht, is de uitdaging voor Watchkit ontwikkelaars omhoog gegaan. We zullen in 2016 dus sowieso nieuwe extensies zien voor de Apple Watch en misschien zelfs al wat meer apps.

Gebruiksvriendelijkheid op alle apparaten

Gebruiksvriendelijkheid van apps en de ervaring die je als gebruiker uit een app haalt worden steeds belangrijker. Hierdoor moeten ontwikkelaars steeds aanpassingen doen naar de technologie waarop de apps gebruikt worden: een app moet net zo bruikbaar zijn en mooi eruit zien op het kleine schermpje van een Apple Watch, als op het scherm van een tablet. Al helemaal omdat het steeds gebruikelijker is om zowel een smartphone, als een tablet, als een laptop enzovoorts te hebben. In 2016 zullen ontwikkelaars zich beduidend meer bezig gaan houden met het ontwikkelen van apps op meerdere platformen, waarbij de efficiëntie en functionaliteit het meest belangrijk blijven.

Reclames in apps zullen zich uitbreiden

Voor de gebruiker is het minder leuk, maar voor de app-ontwikkelaars is het een belangrijke inkomensbron. Het wordt steeds vaker van apps verwacht dat ze gratis zijn. Bij deze gratis apps zul je dan veel reclame terug zien. Vaak is het zo dat wanneer je een betaalde update installeert van de app, de reclame zal verminderen of verdwijnen. Zo’n betaalde update kun je bijvoorbeeld op de iPhone installeren door tegoed te kopen voor je iTunes account en dan in de app zelf of in de App store aan te geven dat je de upgrade wilt kopen. Het opwaarderen van je tegoed kun je gewoon online doen bij Beltegoedopwaarderen.nl.

Op Cloud gebaseerde ontwikkelingen

Experts op het gebied van mobiele ontwikkeling voorspellen dat cloud-gebaseerde apps de spin in het web zullen zijn in 2016 en de jaren die volgen. Dit komt onder andere doordat cloud-support ervoor zorgt dat ontwikkelaars apps klein kunnen houden, waarbij het beheren en het gebruiken van een app makkelijker gaat. De waarde van cloud-gebaseerde apps wordt ook toegekend doordat de gebruiksvriendelijkheid van apps op verschillende apparaten steeds belangrijker wordt.

Locatie support in apps

De laatste tijd zie je het al steeds meer: een app die vraagt of het je locatie mag gebruiken. In 2016 zal dit nog veel meer gaan gebeuren. Apps kunnen op basis daarvan bijvoorbeeld accurate winkelsuggesties doen. Denk aan de upcoming app iBeacons, waarmee je deze winkelsuggesties kan bekijken. Wat we in 2016 gaan zien is dat steeds meer apps locatie support gaan gebruiken en dat ontwikkelaars zich bezig gaan houden met deze technologie. Ook wordt er gewerkt aan het verminderen van de snelheid waarmee je batterij leegraakt wanneer je een app gebruikt met locatie support.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x