‘Xiaomi derde smartphonemaker ter wereld’

Xiaomi-Mi4-specs

Het gaat goed met Xiaomi. In het derde kwartaal was Xiaomi na respectievelijk Samsung en Apple de grootste smartphonemaker van de wereld. Hiermee nemen ze de plek over van Huawei, die overigens zelf een goed kwartaal had gedraaid.

In dit kwartaal heeft Xiaomi zo’n 19 miljoen smartphones weten te verkopen, en laat hiermee verder nog Lenovo en LG achter zich die respectievelijk de vierde en vijfde plek in beslag nemen. Deze cijfers komen van de Zuid-Koreaanse krant Chosun Ilbo. Opvallend is daarbij nog wel dat Xiaomi het overgrote deel van de smartphones verkoopt in China, en ondertussen rustig aan uitbreidt naar India, Singapore en Hong Kong. Europa en de Verenigde Staten behoren nog niet tot de plannen van Xiaomi. Als ze besluiten om ook die markten te betreden, zal het goed kunnen zijn dat Samsung en Apple nog meer onder druk komen te staan.

Want onder druk staan ze zeker al wel. Xiaomi staat namelijk vooral bekend om de goede prijs/kwaliteit verhouding: de toestellen kunnen vaak met gemak mee met de high-end smartphones van concurrenten, maar verkopen ze voor een stuk lagere prijs. Hierdoor zou Samsung zelfs overwegen om de prijzen in China met 20% te laten dalen, om zo beter te kunnen concurreren met Xiaomi in China. Als ze dat nou ook eens in Nederland zouden overwegen…

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x