‘Groot smartphone scherm went snel’, aldus Google

Nexus-6-render

Google heeft in samenwerking met Motorola de eerste Nexus phablet uitgebracht: de Nexus 6. Dit toestel heeft een scherm van 5,9 inch, en behoort daarmee tot de grootste telefoons op de markt. Google zegt dat zo’n scherm wel snel zal wennen.

Brian Rakowski, de topman van Android binnen Google, zegt dat veel mensen heel snel zullen wennen aan een scherm van 6 inch op een smartphone en daarna zeker niet meer terug willen naar een 4 of 5 inch scherm. Dit komt omdat ze aan het formaat gewend raken en het dan snel als normaal zullen ervaren.

Dit verklaart ook wel het succes van bijvoorbeeld de Galaxy Note serie van Samsung. Veel mensen vroegen zich eerst af of je zo’n toestel wel normaal kon bedienen. Toentertijd waren toestellen met een scherm van 4 inch standaard, tegenwoordig is 5 inch eigenlijk al de standaard geworden.

Daarom lijkt het ook wel redelijk logisch wat deze Rakowski zegt, alhoewel het toch wel ergens zal moeten stoppen. Veel consumenten zullen namelijk nu wel een maximum zetten op 5,5 inch, omdat meer scherm gewoonweg niet in hun handen/broekzak past en je het dan niet meer als een mobiele telefoon kan zien. Toch verwachten we wel veel van de Nexus 6, omdat er altijd mensen zijn die een grote smartphone willen hebben of proberen, en wellicht loopt iedereen met een smartphone over 3 jaar wel met een scherm van 6 inch rond.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x