‘Xperia Z4 wordt Sony’s enige vlaggenschip voor 2015′

Xperia-Z4-geruchten

Volgend jaar zal Sony waarschijnlijk maar één vlaggenschip uitbrengen: de Sony Xperia Z4. AndroidOrigin meldt dit, zij wisten eerder al de komst van de Xperia Z3 Compact tablet aan te kondigen en kunnen dus als redelijk betrouwbaar worden gezien.

En als dit klopt, dan blijkt dat Sony toch van hun smartphone strategie af ziet. Het idee was namelijk om elke 6 maanden een nieuw vlaggenschip aan te kondigen, hierdoor verschenen de Xperia Z, Xperia Z1, Xperia Z2 en Xperia Z3 erg snel achter elkaar in de winkels. Wellicht beseft Sony dat de consument zich dan op enige wijze bestolen kan voelen, omdat relatief snel na een vlaggenschip van Sony al weer een nieuwe geïntroduceerd werd en hierdoor sneller van een koop afgezien werd.

Eerder zei de financieel directeur van Sony, Kenichiro Yoshida, dat het tempo van nieuwe smartphones bij Sony omlaag zou gaan. Dit zal dus waarschijnlijk resulteren in één vlaggenschip op de markt voor 2015: de Sony Xperia Z4.

Sony Xperia Z4 specificaties

Omdat het hier gaat om een telefoon die het hele jaar door verkocht moet blijven worden, zullen de verwachtte specificaties spectaculair zijn. Zo zou Sony voor de Xperia Z4 ook kiezen voor een QHD scherm (dus een resolutie van 2560 x 1440 pixels) op een 5,5 inch scherm. Als processor zou het de Snapdragon 810 krijgen, dat is een processor met een 64-bit systeem, acht kernen en met een kloksnelheid van 2,8 GHz. Als werkgeheugen zal de Xperia Z4 zijn naam eer aan doen: 4 GB RAM zou namelijk het werkgeheugen worden voor de Z4. Hierdoor zou optimaal gebruik gemaakt kunnen worden van Android 5.0 Lollipop, die namelijk 64-bit ondersteunt en 4 GB perfect is voor zo’n processor. Als opslagruimte zou de Xperia Z4 standaard met 32 GB moeten komen.

Volgens de bronnen van de website zal Sony de Xperia Z4 in maart van 2015 aankondigen, waarschijnlijk dan tijdens het MWC (Mobile World Congress) waar afgelopen jaar de Z2 aangekondigd werd.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x