Samsung introduceert de Galaxy S5 Plus

Samsung-Galaxy-S5-Plus-805

Een aantal maanden terug besloot Samsung om een nieuwe versie van de Samsung Galaxy S5 in Singapore te introduceren. Het toestel kwam geheel overeen met de Galaxy S5, behalve dan in de CPU. De Snapdragon 801 processor was namelijk vervangen door een Snapdragon 805 processor. Hierdoor werd de smartphone sneller, maar kon die ook een theoretisch hogere snelheid van 4G internet aan. De naam werd ook hierop gebaseerd: Samsung Galaxy S5 4G+.

Na een tijd niks meer hiervan gehoord te hebben, en ervan uitgaande dat alleen Singapore de gelukkige was voor deze ‘nieuwe’ smartphone, lijkt het erop dat deze smartphone ook naar Nederland gaat komen. Hij staat namelijk live op de Nederlandse website van Samsung.

Dit toestel is exact dezelfde als die in Singapore aangekondigd is, en heeft dus een 5,1 inch 1080p Super AMOLED scherm, 2 GB RAM, een 2800 mAh batterij en dus de quad-core Snapdragon 805 processor. Hierdoor wordt het snellere 4G+ netwerk ondersteunt, dat door KPN en Vodafone dit najaar uitgerold zou worden in de randstad. De theoretische snelheden van deze verbinding zijn maximaal 225 Mb/s, en dat is flink meer dan nu meestal aangeboden wordt (+-50 Mb/s).

De Samsung Galaxy S5 Plus is overigens pas de derde smartphone die op de markt komt met de ondersteuning voor deze snellere netwerkverbinding. De andere twee behoren ook tot de smartphones van Samsung: de Galaxy Alpha en de Galaxy Note 4.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x