Sony introduceert de Xperia Z3 & Xperia Z3 compact

Deze dag was er niet alleen om uit te kijken naar Samsung met hun Galaxy Note 4, maar ook zeker voor Sony met de komst van de Sony Xperia Z3 en de Sony Xperia Z3 compact. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat Sony pas geleden nog in het nieuws was met een nieuwe telefoon. Dat klopt, Sony’s nieuwe strategie is om de 6 maanden een nieuw vlaggenschip uit te brengen, en daardoor komen ze bij Sony tegenwoordig erg snel achter elkaar van de toonbank. Dat maakt de telefoon echter niet minder.

De Sony Xperia Z3 heeft een 5,2 inch scherm met een Full HD resolutie (1920 x 1080 pixels). Volgens Sony is het scherm beter dan ooit door de nieuwe technieken van TRILUMINOS waardoor je een beter beeld krijgt. Qua processor blijven ze dan enigszins wel een beetje achter. De Xperia Z3 maakt namelijk gebruik van de Snapdragon 801 processor, waar de Galaxy Note 4 bijvoorbeeld al de overstap kan maken naar de Snapdragon 805.
De camera blijft in principe nog steeds hetzelfde, maar is wel verbeterd. De megapixels blijven met 20,7 megapixels even groot als ze al 3 jaar lang zijn, maar de sensors zijn verbeterd waardoor je betere foto’s kan maken.

Helaas was Sony niet echt duidelijk over de prijs en de release van deze Xperia Z3. Verwacht wordt dat hij in het najaar verkrijgbaar is, maar een specifieke datum noemt Sony niet. De verwachting is dat de Z3 een prijskaartje krijgt van 569 euro, maar dit is ook nog niet bevestigd.

Dan de Xperia Z3 compact. Dit is feitelijk de Z3, maar dan in een kleiner formaat. De specificaties zijn hetzelfde, maar het scherm is een 4,6 inch scherm met een 720 x 1280 pixels resolutie. Het toestel is 8,6 millimeter dik, maar is wel een perfect formaat voor vele mensen die een 5 inch scherm te groot vinden.

De prijs van de Sony Xperia Z3 compact is helaas ook nog onbekend, net zoals de release. De release wordt ook wel verwacht aan het einde van de herfst, maar dat is helaas nog niet zo heel erg specifiek. We zullen dus moeten afwachten op Sony.

Overigens zijn beide nieuwe telefoons van Sony natuurlijk ook stof- en waterdicht!

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x