HTC kondigt Desire 820 aan: eerste Android 64-bit processor smartphone

Niet alleen Samsung en Sony hadden op de IFA beurs in Berlijn wat aan te kondigen, maar ook HTC. HTC heeft hier de Desire 820 aangekondigd. Deze HTC Desire 820 is de opvolger van de Desire 816.

Op de processor na, is er helaas weinig verschil te zien tussen de telefoons. Het scherm heeft een 720p resolutie met een 5,5 inch formaat en maakt gebruik van BoomSound. Op de achterkant is er een 13 megapixel camera te vinden, en aan de voorkant kan je selfies maken met een 8 megapixel camera. HTC heeft bij de Desire 820 zich wel gefocust op deze camera aan voorkant. Zo zijn er een aantal extra functies toegevoegd, en is het aantal megapixels gewoon erg hoog.

Wat dan wel echt nieuw is, is de processor. Dit is namelijk een Snapdragon 615 processor. De Snapdragon 615 heeft acht kernen, 4 geklokt op 1,5 GHz en de andere 4 op 1,0 GHz. Daarnaast is het een 64-bit processor. Alle versies van Android voor Android L kunnen niet optimaal profiteren van de 64-bit, maar Android L gelukkig wel. HTC heeft daarom ook aangekondigd dat de telefoon met Android L bij de Desire 820 geleverd wordt.

De release van dit toestel moet ergens in januari 2015 zijn. Ook in Nederland. Een prijs voor dit toestel heeft HTC helaas nog niet gegeven. Waarschijnlijk zal de prijs erg lijken op die van de Desire 816, dus reken op zo’n 400 euro.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x