iPhone 6: 6 dingen die we kunnen verwachten

iPhone-6-concept-met-iOS-9

Op 9 september gaat Apple een evenement houden waar de iPhone 6 aangekondigd zal gaan worden, maar wat kunnen we allemaal van de iPhone 6 verwachten? Hieronder 6 verwachtingen voor de iPhone 6.

1: Verschillende telefoons

Vorig jaar ging Apple qua telefoons een beetje op een andere koers varen. Sinds de eerste iPhone lanceerde Apple één telefoon per jaar. Vorig jaar kwam er naast de iPhone 5s echter nog de iPhone 5c uit. Hoewel de 5c zeker geen verkoopsucces was, lijkt het erop dat Apple ook dit jaar weer twee smartphones uit zal brengen, en deze zullen ook verschillen in schermformaat. Zou zo de iPhone 6 een 4,7 inch scherm krijgen, en krijgt de iPhone 6L (laten we hem zo maar even noemen) een 5,5 inch scherm. Hiermee stapt Apple in een andere markt dan dat ze eigenlijk voor ogen hadden.

iphone-vergelijking

2: Grotere schermen

Zoals gezegd zullen de scherm groeien van 4 inch bij de iPhone 5 en 5s naar minimaal 4,7 bij de iPhone 6. Apple oprichter Steve Jobs vertelde nog een aantal jaar geleden dat Apple nooit een smartphone zou produceren die een scherm had groter dan 4,0 inch omdat dit niet meer makkelijk met een hand te bedienen was. De wens van de consument van tegenwoordig is echter flink veranderd, en Apple gaat daarom dus ook maar mee in deze ontwikkeling, al zijn ze er (vergeleken met andere fabrikanten) wel laat mee. Omdat Apple in principe geen grotere scherm wou maken, gaan er ook nog wel eens vragen om hoe ze dit met hun besturingssysteem gedaan hebben. Zouden de icoontjes voor de iPhone 6 groter zijn geworden, of passen er gewoon meer apps op de schermen?

3: Sterker glas

Lang gingen er ook geruchten over een nieuw soort glas voor de schermen van de iPhone 6. Consumenten laten hun telefoon nog wel eens vallen, en bij een iPhone breekt het scherm nogal vaak. Hierdoor wil Apple een steviger glas maken zodat het scherm niet makkelijk te beschadigen is. Een geschikt materiaal hiervoor is saffier. Saffier is een van de hardste materialen die er bestaat, en is daardoor zo goed als onbreekbaar en onkrasbaar. Apple gebruikt saffier al in de iPhone 5s, bij de vingerafdrukscanner en de camera, maar bij de iPhone 6 zou de hele voorkant van saffier bestaan waardoor die super stevig wordt.

Als het saffier daadwerkelijk gebruikt gaat worden door Apple, zal het scherm zeker aan een flink aantal tests ondervonden worden, en dan pas zullen we zien in hoeverre het scherm echt schadebestand is. In het begin gingen de geruchten dat alle iPhone 6’s zo’n scherm krijgen, maar nu wordt juist gezegd dat alleen de duurdere versies het sterke scherm krijgen.

4: Duurdere prijs

De iPhone wordt door vele mensen al gezien als een telefoon die te veel geld kost. Omdat het scherm van de iPhone zou gaan groeien, er dus meer producten inpassen, meer functies en duurdere producten (saffier bijvoorbeeld), zou Apple het een idee vinden om de prijs met nog eens 100 euro te verhogen voor elk model. Hierdoor zou het duurste model boven de 1000,- gaan kosten als je hem los koopt. Als er dan ook nog eens een versie komt met 128 GB opslag, dan wordt de prijs al helemaal duizelingwekkend hoog. Of Apple dit idee uiteindelijk doorvoert, moet nog maar blijken. Veel consumenten zullen namelijk niet erg blij zijn met de hogere kosten voor de telefoon, waardoor Apple een hoop klanten zou gaan verliezen die ze eigenlijk weer terug willen winnen.

A8-processor

5: Quad-core processor?

Waar alle andere fabrikanten bij hun vlaggenschepen al lang zijn overgegaan op een quad-core processor, bleef Apple vorig jaar nog met een dual-core processor achter. Niet dat deze processor minder goed was dan die van de concurrenten, maar misschien wordt het tijd voor Apple om ook maar eens naar een quad-core te gaan en niet te blijven steken bij een dual-core.

Wel een zekerheidje lijkt dat de A8 processor een 64-bit ondersteuning krijgt, net als de A7 van vorig jaar. De kloksnelheid van de processor zou overigens ook flink opgevoerd zijn, er gaan geruchten van minimaal 2 GHz!

6: Eindelijk iPhone met NFC

Jarenlang gaan de geruchten al dat ook de iPhone eindelijk NFC gaat krijgen, maar telkens gebeurde dit dus niet. Ook nu gaan de geruchten voor een NFC chip, maar het zou natuurlijk weer hetzelfde verhaal kunnen zijn als vorig jaar. Met zo’n chip kan je overig makkelijker betalen bij een winkel door bijvoorbeeld je telefoon dichtbij een automaat te houden om zo je boodschappen te betalen. Het lijkt er toch op dat de iPhone 6 uiteindelijk niet zo’n chip zou gaan krijgen. Reden hiervoor is omdat er dan veel afspraken met ontzettend veel bedrijven gemaakt moeten worden, en die zijn nog niet uitgelekt. Om zoiets grootschalig niet uit te laten lekken lijkt deze tijd ondenkbaar, en daarom verwacht ik de chip eigenlijk ook nog niet dit jaar.

Over een aantal dagen weten we deze punten wel met een zekerheid, als Apple op 9 september om 19:00 (Nederlandse tijd) de iPhone 6 zal aankondigen. Daarnaast zou Apple waarschijnlijk nog wel wat leuke dingen hebben toegevoegd, die nog niet echt ergens opgedoken zijn en erg nieuw zijn. Denk bijvoorbeeld aan de vingerafdrukscanner van vorig jaar.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x