‘iPhone 6 krijgt beperkte oplage saffieren scherm’

iPhone6-video-concept

Vorige week verscheen er een video van het saffieren glas van de iPhone 6. Hier is te zien hoe ongelooflijk sterk dit product is, wat een groot voordeel is. Een nadeel is dat saffier een duur product is, tot wel 5 keer duurder dan gewoon (Gorilla) glas. Apple zou er daarom aan denken om dit speciale scherm alleen maar bij de duurste iPhone 6 in te zetten, die met 128 GB opslag.

Een ander bijkomend nadeel is dat een saffieren glas niet zo snel gemaakt kan worden als de gewonde glazen, zo kunnen er per jaar maximaal 10 miljoen iPhone glazen van saffier gemaakt worden. Analisten van JPMorgan zeggen dat Apple daardoor voor een keuze staat om het helemaal niet te gebruiken, of enkel bij het duurste product.

Ook een ander Apple product loopt hierdoor (nog meer) vertraging op: de iWatch. Deze smartwatch zou eigenlijk ook een glas van saffier moeten krijgen, maar of dat nu nog steeds de bedoeling is, moet nog maar blijken. Wellicht dat ook hier verschillende modellen in komen, waar de duurste over een saffieren glas beschikt.

Apple is zelf wel volop bezig om het productieproces van saffier op te schroeven, waardoor ze bij een volgend toestel (misschien wel een nieuwe iPad Air) alle modellen van saffier glas kunnen voorzien.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x