De Samsung Galaxy K is er; 20.7 MP, OIS en 10x optische zoom

SamsungGalaxyK

Na enige tijd van geruchten, is hij nu officieel door Samsung aangekondigd: de Samsung Galaxy K, een camera versie van de Samsung Galaxy S5 net zoals de Galaxy S4 Zoom.

Qua design heeft hij veel weg van de Samsung Galaxy S5, alleen is hij een stuk dikker en zwaarder (20.2 millimeter en 200 gram) doordat de camera veel ruimte nodig heeft. Als je het als een camera beschouwd is het echter wel een dunne en redelijk lichte, dus in dat opzicht valt het allemaal wel mee.

Het scherm van de Galaxy K meet 4.8 inch en heeft een Super AMOLED scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels waardoor de pixeldichtheid een mooie 306 ppi bereikt. De smartphone wordt aangedreven door een hexa-core processor: een quad-core Exynos 5 1.3 GHz en een 1.7 GHz dual-core. Voor het geheugen beschikt hij over 2 GB RAM en 8 GB interne opslag met uitbreiding van 64 GB mogelijk dmv een MicroSD kaart.

Dan de camera, de reden waarom je deze telefoon zou kopen: de Samsung Galaxy K maakt gebruik van een 20.7 megapixel camera (net zoals de Xperia telefoons van Sony), met de mogelijkheid om gebruik te maken van 10x optische zoom en optische beeldstabilisatie (OIS).

De camera heeft daarnaast vele opties waar vooral de wat doorgewinterde fotografen blij van zullen worden. Zo is het mogelijk om de auto-focus en de auto-exposure apart in te stellen waardoor je zelf meer in de hand krijgt hoe het beeld er uit gaat te zien. Voor ‘selfie’ gebruikers is die ook gemaakt: als je de grote camera op je richt, vertelt de Galaxy K je wanneer je in het beeld staat zodat je een foto kan nemen met jezelf erop.

Het toestel draait op Android 4.4 KitKat en heeft Samsung’s eigen UI TouchWiz eroverheen. De Samsung Galaxy K zou in mei te koop moeten zijn, maar de prijs is tot dusver nog onbekend.

Previous ArticleNext Article
0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x