Mobiele telefoons vergelijken

Als je besloten hebt dat je toe bent aan een nieuwe telefoon, sta je voor een paar nieuwe opgaves. Welke telefoon ga je nemen, en doe ik dit in combinatie met een abonnement of kies ik voor sim only? Voor beiden opties (abonnement of sim only) is wel wat te zeggen, kijk daarvoor op de desbetreffende pagina. Hier kan je verschillende telefoons vergelijken.

Als je eenmaal een idee hebt wat voor een smartphone je wilt, dan heb je natuurlijk nog de keuze uit ontzettend veel abonnementen die je in combinatie met die telefoon kan nemen. Op de toestelpagina’s van de smartphones vind je alle aanbiedingen tegen de laagste prijs. Filter hier zelf naar je eigen voorkeuren om zo tot het perfecte abonnement te komen.
Als je nog zoekende bent naar een telefoon, is het aan te raden om keuzes voor jezelf te maken waardoor je enkele opties al weg kan strepen. Zo kan je een maximaal budget hebben tot 250 euro voor een losse smartphone of maximaal 20 euro per maand voor een telefoon en abonnement. Onderaan deze pagina vind je dan een lijstje die je kan gebruiken om het makkelijker voor jezelf te maken om telefoons te vergelijken.

Mocht je geen bepaald budget hebben, dan wordt het natuurlijk weer wat lastiger, want dan heb je keuze uit alles.
Als je een telefoon uitkiest, dan moet je er helemaal weg van zijn voordat je hem koopt. Een telefoon is over het algemeen een dure aankoop, en daar moet goed over na gedacht worden. Hier een checklist die je wellicht even wilt doornemen:
– Ben je een fan van iOS (heb je bijvoorbeeld thuis al een product van Apple, en bevalt deze)? Zo niet, dan kan je gaan kijken naar Android telefoons of Windows telefoons.
– Heb je liever een wat kleiner scherm (tot 4,5 inch), een wat groter scherm (tot 5 inch) of wil je een echte grote, een zogenaamde phablet?
– Wil je veel muziek/films/etc. op je telefoon hebben staan? Kijk dan vooral naar het intern geheugen en of er een mogelijkheid bestaat om het intern geheugen nog verder uit te breiden.
– Gebruik je de hele dag door je telefoon? Dan is het aan te raden om voor een telefoon te kiezen die een bepaalde batterij capaciteit heeft.
– Wil je hem als camera gebruiken? Kijk dan vooral naar het aantal megapixels (ookal zegt dit natuurlijk niet alles).
– Snel kunnen internetten? Als je overal in het land snel wilt kunnen internetten, moet je op zoek gaan naar een telefoon die 4G ondersteunt (en ook een abonnement kopen waar je de beschikking hebt over 4G internet).