apple-telefoons

Htc-telefoons

huawei-telefoons

LG-telefoons

Samsung-telefoons

Sony-telefoons

Smartphones

Er bestaan een hele hoop merken en die merken hebben allemaal ook weer een heleboel eigen smartphones. En daar moet je dan uit gaan kiezen. Daarom is het belangrijk om telefoons te vergelijken. Als je op een logo van een van de bovenstaande merken klikt, word je verder gebracht naar de pagina van de fabrikant en daar zie je alle smartphones van dat merk. Hier zal je dan weer alle telefoon abonnementen vinden, en kan je de beste voor jezelf filteren!

Beste koop

Als je een smartphone met abonnement  wilt gaan kopen dan wil je natuurlijk wel dat die aan een aantal eisen voldoet, maar niet tegen elke prijs. Daarom vergelijkt Mobifo alle abonnementen van de smartphones voor jou, zodat jij het beste abonnement kan kopen. Een smartphone bepaalt natuurlijk voor een groot gedeelte de abonnementsprijs, houd er daarom rekening mee dat een abonnement voor een high-end smartphone meer zal kosten.

Beste smartphones

Een beste smartphone verschilt natuurlijk per gebruiker. De beste smartphone kan gezien worden als die ene smartphone die het hoogst in de benchmark tests scoort, maar natuurlijk ook op basis van een prijs/kwaliteit verhouding. Om je wegwijs te maken voor het kiezen van de beste smartphone, helpt Mobifo je daarbij. Ben je iemand die veel vrijheid in een besturingssysteem prefereert, of toch liever het gebuikersgemak. Moet de smartphone er verder geweldig uit zien, of doet design maar een klein beetje toe.

Waarom abonnementen vergelijken?

Tegenwoordig is de smartphone niet meer uit het dagelijks leven weg te denken, iedereen gebruikt er dagelijks wel een. Oer het algemeen zijn smartphones (met abonnementen) een grote kostenpost, sommige mensen betalen wel 60 euro per maand voor een abonnement. Als je de vergelijkers van Mobifo gebruikt, kan je heel erg veel geld mee besparen. Zeker als je je bedenkt dat een abonnement vaak 1 of 2 jaar duurt. Daarom loont het vergelijken!

Waarom een smartphone kopen?

De belangrijkste reden waarom een smartphone kopen een goed idee is, als je er nog geen hebt, is dat je gemakkelijk gebruik kan maken van mobiel internet. In feite heeft iedereen met een smartphone ook een telefoon abonnement met een databundel, zodat je onder andere relatief goedkoop een real-time bericht naar iemand kan sturen door bijvoorbeeld Whatsapp of bellen via het internet waardoor je veel bespaart op je sms en belkosten.

Vaak kopen mensen een smartphone samen met een abonnement, maar soms is het voordeliger om een smartphone los te kopen en daarnaast een sim only abonnement af te sluiten. Hierdoor moet je in het begin weliswaar veel geld betalen voor je smartphone, maar zal je aan het eind van de rit er goedkoper uit kunnen komen. Het betekent dus niet dat je definitief goedkoper zit met een losse smartphone en een sim only abonnement. Hiervoor zal je het e.e.a moeten vergelijken om zo zo voordelig mogelijk gebruik te kunnen maken van je smartphone en abonnement.

Met een smartphone ben je dus overal online en kan je allerlei verschillende applicaties downloaden en gebruiken. Een smartphone kopen is daarom heel handig.

Smartphone kopen? Let op de volgende dingen

Bij een telefoon abonnement zit vaak een smartphone inbegrepen. Als je zo’n abonnement verlengd, mag je daarom ook vaak een nieuwe smartphone kiezen die je dan gratis of tegen een gereduceerd tarief kan kopen. Ook als je voor een sim only abonnement kiest, zal je een smartphone kopen. Zonder smartphone is zo’n abonnement namelijk vrij nutteloos. Vaak zal je ook om de één of twee jaar een nieuwe smartphone kopen, omdat je oude teveel verouderd is, of omdat je aan een nieuwe toe bent.

Als je een nieuwe smartphone kopen gaat, dan heb je tegenwoordig keuze uit honderden verschillende modellen. Deze onderscheiden zich vaak op een aantal punten van elkaar, jij moet ervoor zorgen dat je weet wat je nodig hebt hiervoor. Wil je bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van snel 4G internet, wil je een groot scherm of een klein scherm. Hieronder zie je een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van een smartphone:

Prijs:

Vaak wordt gezegd dat goedkoop, duurkoop is. Duur hoeft echter ook niet altijd te betekenen dat het super goed is. Fabrikanten willen graag dat je hun vlaggenschip van 500+ euro koopt. Je kan echter ook kiezen voor een smartphone die nog geen 200 euro kost. Hierdoor bespaar je een hoop geld, en heb je ook gewoon een goede smartphone.

Software:

Wil je graag openheid of liever de meest gebruiksvriendelijke software. Vaak wordt besturingssysteem Android gezien als het systeem dat je de meeste vrijheid geeft, waar iOS van Apple als gebruiksvriendelijk wordt gezien. Vergeet daarnaast niet dat er ook nog Windows is en ook Blackberry. Ga eens naar een winkel, om zo een aantal smartphones te testen voordat je er eentje koopt.

Hardware:

Maak je veel video’s en foto’s? Dan heb je waarschijnlijk veel opslaggeheugen nodig én wil je graag de mogelijkheid hebben om een micro SD kaart toe te voegen. Daarnaast kan je erop letten of je een smartphone met 4G ondersteuning wilt, of dat een 3G connectie voor jou nu nog genoeg is. Een ander puntje om op te letten is of de hardware niet al flink verouderd is. Als dit wel zo is, dan kan het problemen hebben om de software soepeltjes te laten lopen en software-updates zal je niet of nauwelijks meer ontvangen.

Schermformaat:

Tegenwoordig verschijnen er steeds meer smartphones op de markt die te koop zijn met een scherm van 5 inch of groter. Misschien klinkt dit nog niet heel groot, maar kan het wel groot voor je zijn. Ga daarom eens naar een winkel toe om deze smartphones te testen voordat je ze koopt. Probeer daar dan ook vooral veel verschillende smartphones uit, ander schermformaat, ander besturingssysteem, ander merk. Zo kom je erachter wat het best bij jou zal passen, en kan je met een gerust hart je smartphone kopen.