Samsung-Galaxy-Note-4

Samsung Galaxy Note 4 abonnement

De Samsung Galaxy S5 viel iedereen, en daardoor uiteindelijk ook Samsung, erg tegen. Toch werd 2014 qua smartphones geen teleurstellend jaar voor Samsung. Samsung introduceerde namelijk de Samsung Galaxy Note 4, dé Android phablet voor 2014 en 2015. Zo heeft Samsung het design voor de Galaxy Note 4 aangepast naar een wat meer premium uiterlijk met metaal, is het scherm met 5,7 inch wel even groot als zijn voorganger, maar is het toestel toch kleiner door de mooie bezels! Daarnaast komt de Samsung Galaxy Note 4 met een Super AMOLED QHD scherm, voor super scherpe beelden, en is de Snapdragon 805 processor ook zeker niet mis!

Empty tab. Edit page to add content here.

Samsung Galaxy Note 4 design

Samsung heeft de Galaxy Note 4 zijn uiterlijke eigenschappen van de Galaxy Note-serie zeker behouden, maar toch is de Samsung Galaxy Note 4 wel wat nieuw. Zo is er gebruik gemaakt van een metalen frame rondom het scherm, waardoor de Note 4 wat steviger en meer premium moet voelen en uitzien. Na de Galaxy Alpha is dit de tweede, en waarschijnlijk zeker niet de laatste, smartphone die een metalen frame krijgt. Door nieuwe technologieën kan het scherm ook nog hetzelfde formaat (5,7 inch) houden, terwijl het formaat van het hele toestel wel kleiner wordt. De Samsung Galaxy Note 4 blijft dus zijn grote scherm houden, maar heeft hiervoor minder ruimte nodig. Het zal niet minder makkelijk worden om een phablet met een hand te besturen, maar toch zullen veel mensen een kleiner design als een goed pluspunt zien (waar het scherm zelf dan nog wel ‘gewoon’ groot is).

Krachtige specificaties

Alle Galaxy Note phablets zijn krachtig geweest, en zo is dat ook bij de Galaxy Note 4. Onder het grote scherm is er immers veel ruimte voor alle hardware. Zo heeft de Samsung Galaxy Note 4 een sterke Snapdragon 805 quad-core processor met een kloksnelheid van 2,7 GHz onder de motorkap. Het geheugen is ook niet mis met 3 GB RAM en 32 GB uitbreidbare interne opslag. Hierdoor kunnen alle applicaties makkelijk en snel opgeroepen worden, zal het toestel geen moeite hebben met multitasken en gaat alles erg soepeltjes.

Verder is er natuurlijk het imposante QHD Super Amoled scherm van 5,7 inch. QHD klinkt natuurlijk heel wat, en fabrikanten zullen je ervan willen overtuigen dat het verschil met Full HD daadwerkelijk te zien is, maar uit verschillende tests blijkt dit helaas toch in mindere maten te zijn. Desalniettemin is het scherm van de Samsung Galaxy Note 4 natuurlijk haarscherp en geeft de kleuren prima weer. Als je een grote grafische game speelt op dit toestel, dan zal je je ogen zeker uitkijken. Daarnaast beschikt de Galaxy Note 4 nog over een mooie 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Hierdoor blijft de camera min of meer op zijn plek, en dus goed gefocust, als jij met je arm een beetje heen en weer beweegt. Uiteindelijk zullen de foto’s er hierdoor beter uitkomen, zeker als je bij het bewegen een foto wilt maken.

Andere specificaties zijn de 3220 mAh accu. Deze accu is vergeleken met de Galaxy Note 3 niet echt groter geworden, hoewel je wel zou denken dat dit moet door de hogere resolutie van het scherm. Gelukkig zijn de processor en het scherm efficiënt, en gaat de batterij ongeveer anderhalve dag mee met gemiddeld gebruik. Het opladen gaat wel ontzettend snel, na een half uur zou de batterij al weer op 50% moeten zitten! Daarnaast zitten er ook een vingerafdrukscanner en een hartslagmeter op de Galaxy Note 4.

Samsung Galaxy Note 4 camera

De laatste jaren komen de smartphone van Samsung vaak wel als een van de beste uit de camera-tests. Ook de camera van de Samsung Galaxy Note 4 kan er wat van. De foto’s worden gemaakt met een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie aan de achterkant, of met de 3,7 selfiecamera van de Galaxy Note 4. Naast de mogelijkheid van de Samsung Galaxy Note 4 om foto’s te maken met OIS, kan je ook gebruik maken van vele andere functies waaronder: HDR, panorama en dual-shot.

Ook kan je met je Samsung Galaxy Note 4 mooie video’s maken. Video’s kunnen namelijk opgenomen worden met een 2K resolutie en 30 beelden per seconden. Het is ook mogelijk om 60 beelden per seconden te filmen, dan heb je een Full HD kwaliteit. Door het geweldige scherm die de Samsung Galaxy Note 4 heeft, is het terugkijken van een video of foto ook een genot voor de ogen.

Galaxy Note 4 prijs & kopen

Op 3 september, tijdens de IFA beurs in Berlijn, heeft Samsung de Galaxy Note 4 aan het publiek laten zien. Halverwege oktober was de Samsung Galaxy Note 4 in Nederland te koop voor een adviesprijs van 795 euro, en dat is een hoop. Met een abonnement zou je de kosten voor de Samsung Galaxy Note 4 goed kunnen drukken, en in sommige gevallen zelfs tot 0. Gebruik daarvoor onze vergelijker in het tabje Galaxy Note 4 abonnement.

Releasedatum: oktober 2014
Besturingssysteem: Android 4.4.4 (KitKat)
Afmetingen: 153,5 x 78,6 x 8,5 millimeter, 176 gram
Processor: Snapdragon 805 2,7GHz-quadcore-processor
Geheugen: 3GB RAM, 32GB opslaggeheugen (uitbreidbaar)
Scherm: 5,7 inch-scherm met 2560 x 1440 pixels
Netwerk: bluetooth, gprs, wifi, 3g, 4g
Batterij: 3220 mAh
Camera: 16 megapixel camera, 3,7 megapixel frontcamera

[WPCR_INSERT]