LG Nexus 5

LG Nexus 5 abonnement

De Nexus telefoon is een samenwerking tussen de software fabrikant (Google met Android) en een hardware fabrikant (LG in dit geval). De uitkomst is deze LG Nexus 5, en wat een top toestel is dat. De LG Nexus 5 kan zeker worden gezien als een high-end telefoon, alleen heeft hij geen prijskaart zoals de meeste dure telefoons. Daarom is dit misschien wel de beste keus als het gaat om prijs/kwaliteit verhouding. De LG Nexus 5 heeft een Full HD 5 inch scherm, een krachtige Snapdragon 800 processor die draait op 2.3 GHz en heeft altijd de nieuwste versie van het besturingssysteem Android, in dit geval Android 4.4 KitKat.

Empty tab. Edit page to add content here.

De LG Nexus 5 is Google’s nieuwste smartphone uit de Nexus-serie die gemaakt is in samenwerking met LG. Deze combinatie levert een smartphone op die is voorzien van de nieuwste technologieën, een superscherp scherm en de nieuwste Snapdragon processor. Uiteraard draait de LG Nexus 5 op de nieuwste versie van Google’s open source besturingssysteem Android 4.4 KitKat en heeft het toestel nog talloze kleine vernieuwende details zoals het draadloos opladen van de LG Nexus 5.

LG Nexus 5 Kenmerken

De sinds oktober 2013 in Nederland verkrijgbare LG Nexus 5 is volgens veel mensen het beste toestel dat in 2013 is uitgekomen. Het slechts 130 gram wegende toestel is voorzien van een 5 inch beeldscherm met een Full HD-resolutie van 1080 x 1920 pixels en een indrukwekkende pixeldichtheid van 441 pixels per inch. Daarmee is het scherm een van de helderste onder de high-end smartphones van dit moment. Het besturingssysteem Android met versie 4.4 KitKat in combinatie met de 2,3 GHz processor en het 2 GB werkgeheugen maken de smartphone daarnaast een van de snelste toestellen van dit moment. De prima 8 megapixel camera met LED-flitser voldoen volledig aan de eisen van nu voor het maken van scherpe en goede foto’s en video’s in HD-formaat. Het toestel gaat met de 2300 mAh grote batterij ongeveer 300 uur mee in de stand-by stand en je kunt er ongeveer 1020 minuten mee bellen voordat de telefoon leeg is.

Doelgroep LG Nexus 5

Waneer je een absolute Android liefhebber bent dan is de LG Nexus 5 de telefoon waar je naar opzoek bent. Naast de geweldige specificaties in combinatie met de scherpe prijs, is de LG Nexus 5 ook het toestel waarvoor als eerste alle Android nieuwe updates beschikbaar komen. Zo draait het toestel nu al op de nieuwe Android versie 4.4 KitKat. Het toestel zal nooit haperen en vertoont ook in combinatie met zwaardere apps of films geen problemen. Deze laatstgenoemde kijken trouwens heerlijk weg op het grote scherm van de LG Nexus 5. De enige mogelijke reden om niet voor de Nexus 5 te kiezen is dat het geheugen van 16 of 32 GB niet verder uitbreidbaar is, dus ben je iemand die veel bestanden op zijn smartphone wil zetten dan is het in sommige gevallen slimmer te kiezen voor een toestel met een uitbreidbaar geheugen.

LG Nexus 5 kopen

Sinds oktober 2013 is de LG Nexus 5 in Nederland verkrijgbaar bij alle (online) telefoonwinkels en providers in combinatie met een LG Nexus 5 abonnement, als prepaid LG Nexus 5 of als losse LG Nexus 5. Bij de eerste optie betaal je gedurende 12 of 24 maanden een vast maandbedrag voor het toestel en een vooraf vastgesteld aantal belminuten, sms’jes en hoeveelheid MB’s aan dataverkeer. De tweede optie is een los toestel, al dan niet in combinatie met een sim-only abonnement waardoor je het toestel los koopt en de maandelijks een vast bedrag betaalt voor een aantal belminuten, sms’jes en het hoeveelheid dataverkeer. Bij de derde optie koop je de LG Nexus 5 los in combinatie met een prepaid simkaart, dan betaal je alleen voor datgene dat je verbruikt en werkt je toestel alleen met een simkaart van één provider.

Releasedatum: november 2013
Besturingssysteem: Android 4.4.2 (KitKat)
Afmetingen: 137,9 x 69,2 x 8,6 millimeter, 130 gram
Scherm: 4,95 inch-scherm met 1080×1920 pixels
Camera: 8-megapixel-camera, 1,3-megapixel-frontcamera
Geheugen: 2GB werkgeheugen, 16/32GB opslagruimte
Processor: 2,3GHz-quadcore-processor (Snapdragon 800)
Netwerk: bluetooth, gprs, wifi, 3g, 4g
Batterij: 2300 mAh

[WPCR_INSERT]