LG-G4

LG G4 abonnement

De LG G4 is het nieuwe paradepaardje van LG voor 2015. Ook dit toestel beschikt weer over een groot, 5,5 inch scherm met een QHD resolutie. Wel is de kwaliteit van het beeld er erg op vooruit gegaan. Daarnaast is de LG G4 natuurlijk aan enkele andere veranderingen ondergaan.

De prijs van de LG G4 bij de introductie begint bij 649 euro. Deze prijs is goed te drukken, door bijvoorbeeld een LG G4 abonnement te bestellen. Het vergelijken van zo’n abonnement voor de LG G4 is erg makkelijk geworden door onze vergelijker. Hier kan je filters toepassen om zo het beste G4 abonnement te vinden!

Empty tab. Edit page to add content here.

De LG G4 is het nieuwe vlaggenschip van het Koreaanse bedrijf voor 2015. Met de G3 had LG vorig jaar al de lat hoog gelegd voor deze nieuwe smartphone. Destijds was dat de eerste smartphone met een QHD schermresolutie. Ook de LG G4 maakt weer gebruik van hetzelfde formaat scherm met dezelfde resolutie, 5,5 inch met 1440 x 2560 pixels, maar zijn de kleuren nu nog helderder dan ooit.

LG G4 design

Het is duidelijk te zien dat het hier om een LG smartphone gaat. Een goed uitziende smartphone met mooie, dunne bezels aan de zijkanten. Wel ziet de G4 er wat hoekiger uit dan zijn voorganger, door de afwerking bij de hoeken.

Een trend die we de laatste tijd steeds vaker gezien hebben is een vlaggenschip met een meer premium gevoel en uitstraling. Zo is Samsung steeds meer bezig met het uiterlijk, en gaat Huawei ook steeds meer de kant van premium op. LG kan op dat onderdeel natuurlijk niet afwezig blijven, en doet dat ook zeker niet. Op een geheel eigen manier brengt het een LG G4 uit met een echte, premium behuizing. Bij de LG G4 heb je namelijk de keuze of je hem met of zonder lederen achterkant wilt. Volgens LG gaat hier maar liefst twaalf weken werk in zitten, en dat zou dus wat beloven.

Wat je ook op zal vallen aan het design van de LG G4, is dat de behuizing een kromming heeft. Deze kromming is zeker niet zo erg als bijvoorbeeld bij de LG G Flex, maar is wel aanwezig. Dit brengt als voordeel met zich mee, dat hij nog wat beter in de hand ligt.

LG G4’s ‘vernieuwde’ scherm

Dát de LG G4 minimaal een QHD schermresolutie zou krijgen, stond sinds de lancering van zijn voorganger al vast. Toentertijd werd er nog getwijfeld aan het nu van zo’n scherm (hedendaags nog steeds wel), maar toch gingen er geruchten van een nog hogere resolutie voor de LG G4. Gelukkig is dat het uiteindelijk niet geworden, en doet de LG G4 het met eenzelfde 5,5 inch QHD scherm als zijn voorganger. Wel heeft LG een nieuw soort scherm uitgebracht, waardoor de kleuren nog beter naar voren komen. Uit de eerste tests blijkt ook dat het scherm beter presteert, en dat kleuren inderdaad erg goed weer worden gegeven. Grote pluspunten voor de LG G4 voor het scherm dus.

Andere LG G4 specificaties

Een groot nadeel van een QHD scherm, is dat het scherm meer energie nodig heeft van de batterij om het even lang vol te houden. Gelukkig stopt LG er een 3000 mAh batterij in, waardoor de G4 het lang genoeg vol kan houden voor een dag. Tegenwoordig weten de processors ook steeds efficiënter te werken, en houden zij extra energieconsumptie daardoor ook tegen.

Deze processor van de LG G4 is de Snapdragon 808 met zes kernen. Opvallend is dat LG niet kiest voor de 810 versie. LG zegt dat dit te maken heeft met het feit dat de 808 geoptimaliseerd is voor allerlei verschillende mogelijkheden. Dat zal dan wel zo zijn, want de G4 doet alles prima. Als geheugen is er ruimte gemaakt voor 3 GB RAM en 32 GB interne opslag capaciteit. Die laatste is wel uitbreidbaar met een microSD kaart.

Wat betreft de camera, is de LG G4 ook vooruit gegaan. Deze smartphone komt met een 16 megapixel camera aan de achterkant met laserfocus. De laserfocus, geïntroduceerd bij de G3, zorgt ervoor dat foto’s sneller scherp gesteld zijn. Daarnaast zijn de sensoren flink verbeterd, en kunnen we erg goede foto’s verwachten van de LG G4. Aan de voorkant heeft de LG G4 een 8 megapixel selfiecamera.

LG G4 kopen

De LG G4 zal halverwege mei in Nederland te koop zijn. De LG G4 prijs is waarschijnlijk een puntje waar een aantal mensen niet op gerekend hadden. Die begint namelijk bij 649 euro. Hiervoor koop je de LG G4 zonder lederen achterkant. Als je de lederen achterkant wilt hebben bij de LG G4, betaal je daar 50 euro extra voor. Hierdoor is de LG G4 niet een stuk goedkoper dan zijn nabije concurrentie, iets wat zijn voorganger wel als voordeel had (die kostte bij aanvang namelijk 549 euro). Een LG G4 abonnement bestellen lijkt daardoor nog wel wat aantrekkelijker te worden. Hierdoor betaal je niet alle kosten van de G4 in een keer, maar worden deze uitgespreid over de looptijd van je abonnement. Mocht je een LG G4 kopen willen, dan kan je makkelijk gebruik maken van onze vergelijker. Hier zijn alle LG G4 abonnementen in opgenomen, en zijn simpel te filteren.

Releasedatum: mei 2015
Besturingssysteem: Android 5.1 (Lollipop)
Afmetingen: 149 x 75x 8,9 millimeter, 156 gram
Processor: Snapdragon 808 64-bits hexa-core processor
Geheugen: 3 GB werkgeheugen, 32 GB uitbreidbare opslag
Scherm: 5,5 inch scherm met 1440 x 2560 pixels (QHD resolutie)
Netwerk: bluetooth, GPRS, wifi, 3G, 4G, 4G+
Batterij: 3000 mAh
Camera: 16 megapixel camera, 8 frontcamera

[WPCR_INSERT]