Huawei-Ascend-P7

Huawei Ascend P7 abonnement

Met de Huawei Ascend P7 wil Huawei voet aan wal gaan zetten binnen Europa en Amerika. Met de Ascend P6 is dat al aardig gelukt, maar nu is het tijd voor een stapje verder, en dat is wat de Ascend P7 je geeft. Met een super strak design, goede specificaties en een mooie prijs met mooie abonnementen is de Ascend P7 misschien wel een hele goede keus!

Empty tab. Edit page to add content here.

Huawei heeft serieuze plannen om naast China nu ook Amerika en Europa te veroveren met mooie, dunne, snelle smartphones voor een lage prijs. Dit doen meerdere Chinese merken, alleen is het eigenlijk alleen Huawei geweest die tot nu toe de stap heeft gemaakt naar de westerse wereld.
De Huawei Ascend P7 is de opvolger van de Ascend P6, en dat is te zien. Qua design lijken ze heel erg op elkaar met als grootste verschil dat de P7 5 inch is waar de P6 een beeldschermformaat van 4.7 inch heeft.

Huawei Ascend P7 design & scherm

De Huawei Ascend P7 is zelf een van de dunste en lichtste smartphones die te koop is, en volgens Huawei zelfs de dunste telefoon die 4G internet ondersteunt. De Ascend P7 is slechts 6.5 millimeter dun en weegt nog geen 125 gram, en dat terwijl hij wel gemaakt is van stevig materiaal en bijvoorbeeld een Gorilla Glass 3 op de achterkant heeft. Door de rondingen in de smartphone houdt hij lekker in de hand vast.

Het scherm van de Huawei Ascend P7 is een 5 inch scherm en maakt gebruik van een Full HD resolutie (1920 x 1080 pixels) met een pixeldichtheid van 445 ppi. Door deze dichtheid zijn pixels al lang niet meer van elkaar te onderscheiden en ziet het scherm er dus mooi scherp uit. Doordat dat het scherm 0.3 inch groter geworden is ten opzichte van de Ascend P6, groeit het formaat van de Ascend P7 ook een stukje. Hij meet nu 139.8 x 68.8 x 6.5 millimeter (vergeleken met 132.7 x 65.5 x 6.2 millimeter van de P6).

Processor, geheugen en batterij

Waar veel fabrikanten kiezen voor een Snapdragon processor van Qualcomm, blijft Huawei eigenwijs een eigen processor gebruiken. Bij de Ascend P7 is dit de Hi-Silicon 1.8 GHz quad-core Kirin 910T. Uit benchmark tests komt naar voren dat deze processor zeker nog niet tot de top behoort, en daardoor de Huawei Ascend P7 ook meer moeite zal hebben om met andere topmodellen van concurrenten op dit gebied te concurreren. Qua specificaties van de processor komt die in de buurt van de Snapdragon 600, maar nog ver weg van de Snapdragon 800/801/805 die hedendaags veel in vlaggenschepen te vinden zijn. Daartegenover staat wel dat de prijs van de Ascend P7 een stuk aantrekkelijker is, en wel zo’n 300 euro kan schelen van andere smartphones.

Voor het werkgeheugen heeft Huawei gekozen voor 2 GB RAM wat zeker genoeg zou moeten zijn om meerdere applicaties gelijktijdig te laten draaien zonder dat de telefoon trager wordt. Intern geheugen is aanwezig met 16 GB opslag met de mogelijkheid om dit uit te breiden door middel van een MicroSD kaart.

De batterij beschikt over een capaciteit van 2500 mAh, wat op het eerste gezicht niet zo heel erg veel lijkt aangezien sommige vlaggenschepen tegen de 3000 mAh zitten.Toch zou de Ascend P7 het 14 uur lang moeten volhouden als je aan het bellen bent en kan 6.5 uur met het scherm aanstaan. Hierdoor zou je dus wel de hele dag met je telefoon vol kunnen houden.

Huawei Ascend P7 camera

De camera in de Huawei Ascend P7 aan de achterkant heeft een resolutie van 13 megapixels. Bij meerdere smartphones is zo’n camera aanwezig en is dus niet zo heel erg speciaal. De camera aan de voorkant daarentegen, is wel speciaal te noemen. Zo vaak zie je immers niet een frontcamera van 8 megapixels met een wijde, 5-elementen lens.

De camera applicatie zelf is ook niet zo heel erg speciaal, maar heeft wel enkele opties zoals een Panorama foto, HDR foto’s en snel foto’s maken met de mogelijkheid van een paar effecten met kleuren. De dingen die aanwezig moeten zijn, zijn aanwezig. Daarnaast is het ook mogelijk om een lach bij iemand op het gezicht te herkennen en een (bewerkbaar) watermerk over de foto te plaatsen. Met de frontcamera kan je ook nog Panorama foto’s maken, zodat je je ‘selfie’ wat groter kan maken en meer mensen erop kan zetten, bijvoorbeeld.

Al met al beschikt de Huawei Ascend P7 over een redelijk goede camera, hij maakt ten minste mooie foto’s. Hij is echter niet een perfecte vervanger voor een echte camera, zoals andere high-end telefoons dat wel kunnen zijn.

Huawei Ascend P7 kopen en prijs

De Huawei Ascend P7 is in Nederland te koop voor een prijs van 450 euro. Dit is zeker een stuk minder dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 of de HTC One M8 (beide voor een prijs van ~600 euro). Hierdoor is het zeker een aantrekkelijke keuzen om een Huawei Ascend P7 abonnement te kopen als je niet ontzettend veel geld uit wilt geven aan een smartphone, maar toch een vlaggenschip wilt hebben die over veel capaciteiten beschikt. Door de aantrekkelijke prijs zullen ook de abonnementen goedkoper worden. Hierboven vind je alvast enkele mooie aanbiedingen van een Ascend P7 met abonnement

Releasedatum: mei 2014
Besturingssysteem: Android 4.4.2 (KitKat)
Afmetingen: 139,8 x 68,8 x 6,5 millimeter, 124 gram
Processor: Huawei 1,6GHz quadcore-processor (Kirin 910T)
Geheugen: 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte
Scherm: 5 inch lcd-scherm (1920 x 1080 pixels)
Netwerk: gprs, 3g, 3g+, 4g
Batterij: 2500 mAh
Camera: 13 megapixel-camera (achter), 8 megapixel-camera

[WPCR_INSERT]