Welke internetprovider kies jij?

Er is voor veel mensen geen abonnement zo belangrijk als het internetabonnement. Dit sluit je dus niet zomaar af; je wilt altijd zeker weten dat je goed zit. Qua prijs, qua snelheid, qua stabiliteit en qua service. Welke provider het beste is, dat valt niet zo makkelijk vast te stellen. Dat hangt namelijk voor een groot deel af van wat voor jou het belangrijkste is.

Prijs of kwaliteit? Of allebei?

Wat is voor jou de beste provider? Vind je het belangrijk dat je internet vooral razendsnel is? Of kijk je meer naar de prijs, en vind je de hoogste snelheid wat minder belangrijk? Hecht je veel waarde aan een provider die veel service verleent, en jou kan helpen als de boel even niet zo lekker werkt? Of vind je het vooral belangrijk dat het internet weinig storingen vertoont, en zo stabiel is als het maar zijn kan?

Voor veel mensen geldt dat zij het liefst alles zouden willen. En die hele lage prijs, en die hele hoge snelheid. En die hoge stabiliteit, maar ook die klantenservice die altijd voor ze klaarstaat met raad en daad. In de praktijk is dat redelijk onmogelijk; zeker de lage prijs komt dan al vaak in het geding. Het snelste en stabielste internet is nu eenmaal meestal niet het goedkoopste, zeker niet als je ook nog eens veel service verwacht.

Het is dus zaak om prioriteiten te gaan stellen. Providers onderling te gaan vergelijken. Grote providers als Ziggo of KPN, die bieden meestal verschillende soorten abonnementen aan. Bovendien is er over hen ook veel informatie te vinden, en kun je dus een goede inschatting maken hoe het zit met zaken als stabiliteit en service. Het is aan jou om al deze zaken op een rijtje te zetten, en te zien welke provider voor jou het beste is. En mochten er meerdere zijn die op verschillende punten even goed scoren, dat is het natuurlijk de prijs die je de doorslag kunt laten geven; waarom zou je meer betalen als het niet hoeft?

Meerdere diensten bij dezelfde partij kan lonen

Om nog even bij die prijs te blijven, die kun je zelf vaak drukken door verschillende diensten bij dezelfde provider af te nemen. In de meeste gevallen bieden zij namelijk niet alleen internet aan, maar ook televisie en/of telefonie. Neem je meerdere van deze diensten af, dan krijg je vaak korting. Zeker handig om mee te nemen in je beslissing, want dit soort kortingen kunnen vaak behoorlijk oplopen.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x