Koen Weijland

Koen Weijland is 28 jaar oud, hij is geboren in Arnhem en is jarig op 19 oktober. Koen heeft de opleiding bedrijfscommunicatie gedaan bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zijn grootste droom was om te gaan presenteren, dit is gelukt want hij presenteert bij RTL 7 de Europa league avonden. Daarnaast wilde hij iets gaan doen met YouTube waar hij veel actief op is. Koen werd in 2016 de eerste Nederlandse E-sporter, hij kwam uit voor de voetbalclub AFC Ajax. Hij was daarvoor al druk bezig met het bekende spel FIFA, hij werd wereldkampioen in 2010, 2011 en 2015 en haalde ook 2x de halve finale. In 2018 stopte Koen de samenwerking met Ajax en ging hij zich meer focussen op zijn YouTube kanaal. Dit pakte goed uit want hij heeft ondertussen meer dan 250.000 abonnees op zijn YouTube kanaal. Hij heeft ook samen met zijn goede vriend en oud e-sporter Paskie Rokus een YouTube kanaal, dit kanaal heet De Veteranen waar zij al ruim 60.000 abonnees op hebben. Ook op social media platform Instagram doet koen het goed met ruim 165.000 volgers. Sinds kort geleden is Koen E-oranje gestart, dit is een elftal dat bestaat uit een aantal e-sporters hiermee strijden ze tegen andere landen. Het is de bedoeling dat jongeren al vroeg te maken krijgen met voetbal, dit was er fysiek al maar nu willen ze dat steeds meer online gaan doen. Koen heeft ook zijn eigen boek, het heet Strijder. Het is het eerste boek over e-sporters. In het boek vertelt Koen zijn mooiste zeges en hoe hij naar de top is gekomen. Daarnaast geeft hij ook tips hoe jij zelf beter kan worden in FIFA. Een uitgever kwam naar Koen toe en hij had zelf niet verwacht dat het veel werd gelezen maar het wordt meer gelezen dan Koen had verwacht. Koen woont op dit moment samen met Carola Kirschbaum waar hij bijna 3 jaar een relatie mee heeft, zij wonen in Amsterdam. Carola werkt als model en heeft net als Koen een eigen YouTube kanaal.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x