Zo weet je hoe onbeperkt jouw internetabonnement is

Iedereen wil onbeperkt internet. Dag en nacht het wereld wijde web afstruinen, foto’s en video’s uploaden en downloaden, alles posten op social media en dat dan allemaal supersnel. Dan is het goed om te weten dat de regels van onbeperkte abonnementen worden beschreven in de zogenaamde Fair Use Policy (FUP) van providers. Hierin staan de beperkingen van het onbeperkte internetabonnement dat je afsluit. Beperkingen? Ja, met de FUP hebben providers iets in handen dat ze beschermd tegen ‘onredelijk’ gebruik van internet. Dus als jij ‘onredelijk’ veel data gebruikt kan je provider de snelheid van je internet verlagen zelfs je abonnement stopzetten. En daar hoef je helemaal niet iets extreems voor uit te halen. Ook als je bijvoorbeeld elke dag naar Netflix kijkt op het mobiele netwerk kan dat al reden zijn voor onenigheid met je provider. Unlimited data is nog zo’n term die je om de oren vliegt. Als je daar meer dan het redelijke hoeveelheid data op snoept gaat de snelheid van je internet ook naar beneden. Wat wordt verstaan onder ‘unlimited data’ verschilt per aanbieder. Waar de ene de limiet ruim 5 keer hoger zet dan het gemiddelde gebruik van dit abonnement, zet een ander de limiet op 20 Gigabyte per maand. Het loont dus absoluut de moeite om de Fair Use Policy van de provider eerst goed te lezen voor je een abonnement afsluit. In deze blog gaan we verder in op onbeperkt mb’s op je telefoon

Video’s en muziek 

Als je ergens zit te wachten of een tijdje onderweg bent is het natuurlijk heerlijk om naar je favoriete muziek te luisteren of een filmpje te kijken. Bedenk wel dat video’s bekijken op YouTube of Facebook relatief veel data vreet. Datzelfde geldt voor luister naar muziek, live radio of een podcast via Spotify of een andere streamingdienst. Om data te besparen is het slimmer om de video’s en muziek via een WiFi-verbinding te downloaden zodat je later offline kunt kijken en luisteren. 

Schakel synchroniseren uit

Je hebt vast meerdere apps op je telefoon geïnstalleerd zoals Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn en Outlook. Wanneer je op een van deze apps een nieuw bericht ontvangt, geeft je telefoon een berichtje om je daarop te attenderen. Dat synchroniseren kost veel data. Schakel daarom het synchroniseren van deze apps uit en open zo nu en dan de apps om te kijken wat er op je account gebeurt. Dat geeft rust en je gebruikt alleen data als je de desbetreffende app ook echt opent. 

Let op: in het buitenland


Ook als je op vakantie gaat kun je online gaan met je onbeperkte abonnement. In de Europese Unie (EU) betaal je niks extra’s, maar in landen buiten de EU zoals Turkije, Noorwegen en Zwitserland is dat niet zo en betaal je extra. Ook in bijvoorbeeld Andorra, Gibraltar, Monaco en buiten de EU is het EU-datapakket niet geldig en kost 1 MB soms wel 10 euro buiten je bundel!

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x