De 5 tech trends van 2021

De razendsnelle ontwikkelingen binnen de tech industrie zijn bijna niet meer bij te houden. Nadat de wereld tijdens de coronacrisis nog meer gedigitaliseerd is, is de sector explosief gaan groeien. Ben je ook benieuwd naar de veranderingen en ontwikkelingen die je de komende tijd in de gaten moet houden? Lees dan verder, want hier zijn de 5 tech trends van 2021!

De snelle ontwikkeling van Artificial Intelligence

Vooral sinds het begin van de coronacrisis is de vraag naar vernieuwende Artificial Intelligence (AI) technologieën hard gestegen. Met Artificial Intelligence, of kunstmatige intelligentie, worden de taken die wij als mens uitvoeren gesimuleerd door robots, softwares en andere technologieën. Zonder het echt op te merken, maak je al dagelijks gebruik van AI. Die automatische chatbots voordat je contact opneemt met de bank? Of al die advertenties op Google? De aanbevelingen op YouTube en Spotify? Siri? Robots in fabrieken, zelfrijdende auto’s en navigatiesystemen? Dit zijn stuk voor stuk Artificial Intelligence technieken. En vooral dit jaar kunnen we veel toevoegingen en updates verwachten, dus stay tuned!

Nog beter verbonden met 5G

Met het stabiele 5G-netwerk kun je gebruikmaken van services die met 4G simpelweg onmogelijk zijn. Alles wordt makkelijker: supersnel internet, verbeterde apps en het gebruik van nieuwe technologieën zoals Virtual Reality en Augmented Reality. De verwachting is dat deze vijfde generatie van mobiel internet aan het einde van dit jaar beschikbaar is in 30 verschillende landen. Zo heb je ook buitenshuis toegang tot de nieuwste tech trends van 2021!

Onderweg naar een veilige online wereld

Hoewel het internet veel nuttige informatie en tools bevat, heeft het helaas ook een paar nadelen met zich meegebracht. De wereld is vooral het afgelopen jaar enorm gedigitaliseerd, en dit zorgde helaas ook voor een sterke toename in internet misdaden en datalekken. Met speciale technieken gaan phishers nog doelgerichter aan de slag, en hackers zijn slimmer dan ooit. Daarom is de constante ontwikkeling en verbetering van cybersecurity ook in 2021 nog steeds van groot belang. Safety first!

De mogelijkheden van Virtual Reality 

Met de nieuwste Virtual Reality (VR) technologieën beland je (bijna) letterlijk in een andere wereld. Jouw werkelijkheid wordt verwisseld met een virtuele computer werkelijkheid; het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een speciale VR-bril en that’s it!

Virtual Reality is al langer een hot topic in de gaming industrie, maar de technologie wordt ook in veel andere sectoren toegepast. Zo worden militairen, doktoren en topsporters tegenwoordig een stuk efficiënter getraind dankzij Virtual Reality. Het is ook bewezen dat VR een groot aandeel heeft in het verbeteren van de mentale gezondheid. De stijgende populariteit van VR is ook zichtbaar in de iGaming industrie, waar grote veranderingen in opkomst zijn. In de levensechte VR-casino’s nemen online spelers het tegen elkaar op, in een virtuele 3D-omgeving. Terwijl er bijvoorbeeld poker of live-blackjack gespeeld wordt, communiceren spelers met elkaar en kunnen ​ze naar andere plekken in de VR-omgeving lopen. Realistischer kan niet!

Meer dan alleen crypto…

Blockchain wordt vandaag de dag meteen gelinkt aan cryptocurrency. In een blockchain kan er alleen data toegevoegd worden – het is dus onmogelijk om data te verplaatsen, verwijderen of aan te passen. In het geval van cryptocurrency zorgt dit voor een uiterst veilig transactiesysteem. En hoewel op dit moment de focus van blockchain op cryptocurrencies gericht staat, wordt de slimme technologie voor veel andere en belangrijke doeleinden gebruikt. Naast het delen en opslaan van data, gebruiken bijvoorbeeld ziekenhuizen blockchains om medische gegevens op te slaan. Digitale verkiezingsfraude wordt onmogelijk met blockchain technologieën en muzikanten of designers kunnen hun copyrights extra veilig registreren. Wat zal de toekomst nog meer brengen?

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x