Mobiel abonnement en een BKR registratie

simkaart

Het zorgde enige tijd terug voor de nodige paniek: een verplichte BKR registratie bij het afsluiten van een abonnement. Tenminste, wanneer de waarde van het abonnement boven de 250 euro ligt. Deze paniek bleek gelukkig grotendeels onterecht te zijn! Het gaat om een BKR registratie die geen gevolgen hoeft te hebben. Wel wordt er bij het afsluiten van een hypotheek rekening gehouden met deze registratie. Het kan de maximale hypotheek iets verlagen, daar bij de berekening van een maximale hypotheek rekening gehouden moet worden met de maandlasten die je kunt dragen. De maandlasten die je kunt dragen zijn weer afhankelijk van de andere leningen die je hebt lopen, waarvan een toestellening een voorbeeld is.

In dit artikel lees je meer over de combinatie van een mobiel abonnement en een BKR registratie. Hoe zit dit bijvoorbeeld andersom? Kun je met een BKR registratie nog wel een mobiel abonnement afsluiten?

BKR registratie bij een toestellening

Je krijgt niet per definitie een BKR registratie wanneer je een mobiel abonnement afsluit. Het gaat hierbij slechts om een toestellening. Een toestellening is het maandelijks aflossen van je mobiele telefoon. Veel consumenten kiezen voor deze optie, wanneer zij bijvoorbeeld het nieuwste toestel van Samsung of Apple aanschaffen. Daarbij wordt de toestellening alleen bij het BKR geregistreerd, op het moment dat de waarde van het toestel boven de 250 euro ligt.

Tip: je kunt de BKR registratie opheffen bij de aanvraag van een hypotheek, door de lening in een keer af te lossen. Zeker wanneer je net te weinig kunt lenen voor de aankoop van je nieuwe woning is dit aan te raden.

Mobiel abonnement afsluiten bij een BKR registratie

Andersom is het ook interessant om te kijken naar de omgekeerde route: een mobiel abonnement afsluiten wanneer je momenteel al een BKR registratie hebt. Bij een negatieve BKR registratie zal het afsluiten van een hypotheek of een vergelijkbare lening zeer moeilijk worden. Een mobiel abonnement kan echter wel afgesloten worden in zo’n geval. Het is zelfs mogelijk om een toestel op afbetaling af te nemen bij een provider.

Houd er hierbij rekening mee, dat dit alleen mogelijk is wanneer de waarde van het toestel onder de 250 euro ligt. Kies je voor een toestel met een waarde boven de 250 euro, dan dien je het verschil vooraf zelf te betalen. Doe je dit niet, dan is het afsluiten van zo’n abonnement niet mogelijk met een negatieve BKR registratie. Vaak kan een provider je hier meer over vertellen.

Kies voor een sim only abonnement

Bij een negatieve BKR registratie wil je vanzelfsprekend zo snel mogelijk uit de schulden geraken. In het bijzonder, wanneer je voornemens bent om in de toekomst een woning te kopen of om andere redenen en grote lening af te sluiten. Om deze reden is het sterk aan te raden om te kiezen voor een sim only abonnement. Niet alleen is dit maandelijks veel goedkoper dan een abonnement met toestel. Ook kun je het abonnement naadloos aan laten sluiten op je verbruik.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x