TikTok in Nederland: eendagsvlieg of een blijvertje?

tiktok

De populariteit van TikTok is de afgelopen jaren sterk toegenomen in Nederland. Met name onder jongeren groeide het gebruik van de app flink! Gek is dit niet, want TikTok is een hele nieuwe vorm van sociale media. Met de app kan een korte video worden opgenomen, waarin men een dansje of korte act uitvoert op basis van een muziekfragment op de achtergrond. Onder meer een voetbalvereniging uit Bladel kwam in het nieuws, nadat een dergelijke video miljoenen keren bekeken werd. Niet alleen in Nederland gebruikt een grote groep de app. Ook in andere landen is TikTok populair.

Vergelijkbaar met bijvoorbeeld Instagram en Facebook heb je als gebruiker de mogelijkheid om andere gebruikers van de app te volgen. Op het moment dat zij een nieuwe video opnemen en online plaatsen, krijg je deze in je overzicht te zien. Wat mogen we de komende tijd van TikTok verwachten? Is de app een blijvertje, of zal de app al snel weer verwijderd worden?

Gebruik door bekende Nederlanders

Het feit dat de app momenteel door een groot aantal bekende Nederlanders gebruikt wordt, maakt het aannemelijk dat de app de komende tijd populair zal blijven. Voor hen is het netwerk een nieuw platform, welke zij kunnen gebruiken om hun doelgroep te bereiken en bijvoorbeeld te adverteren voor merken. Social influencers hebben de laatste jaren flink aan macht gewonnen in de marketingwereld. Ze worden steeds vaker ingezet om producten aan de man te brengen. Zeker wanneer het gaat om producten die bedoeld zijn voor jongere generaties.

Ook in de voetbalwereld werd ingespeeld op de rage rond TikTok. Verschillende voetballers deden acts die massaal gedeeld werden op TikTok na tijdens het vieren van een doelpunt. Iets wat de populariteit van de app ten goede kwam.

TikTok mogelijk verboden in andere landen

Het feit dat er gesproken werd over een verbod op het gebruik van TikTok in Amerika en ook China, maakte dat de populariteit van de app iets afnam. Immers, een dergelijk verbod zou op termijn ook door Nederland overgenomen kunnen worden. Evenals dat mag worden aangenomen, dat een dergelijk verbod niet zonder goede reden kan worden opgelegd. Op dit moment mag de app nog gebruikt worden en lijkt een definitief verbod voorlopig uit de lucht te zijn.

Verwachtingen voor de komende jaren

Op basis van de reeds beschreven punten is het aannemelijk dat TikTok in de komende jaren gebruikt zal blijven worden. Het idee achter TikTok is vernieuwend en anders dan het idee achter Facebook en Instagram. Daar schuilt ook het gevaar: Instagram en Facebook helpt je vrienden en familie op de hoogte te houden van ontwikkelingen in je leven. Je kunt laten zien waar je aan werkt, wat je denkt, enzovoorts. Daar waar TikTok slechts bedoeld is voor vermaak. Je maakt een grappige video en deelt deze met anderen, in de hoop dat zij wellicht een vergelijkbare video opnemen. Wanneer die rage verdwenen is of vervangen wordt door een alternatief kan de populariteit van TikTok al snel weer uitdoven.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x