LG G4 aangekondigd: alles wat je moet weten

LG-G4-achterkant

De LG G4 is vanmiddag officieel door LG aangekondigd, en is het nieuwe vlaggenschip voor LG voor het jaar 2015. Veel was al bekend geworden in de weken voor de release, maar nu is alles officieel door LG bevestigd.

LG pronkt nog steeds met het QHD scherm zoals ze ook bij de LG G3 deden. De resolutie van 1440 x 2560 pixels is te zien op een 5,5 inch scherm. Hiermee is de resolutie en de afmeting hetzelfde als bij zijn voorganger, maar LG verzekert ons ervan dat het beeld betere kwaliteiten biedt.

Over de achterkant van de LG G4 is veel te zeggen. De LG G4 wordt beschikbaar in twee verschillende versies, die onderscheidend van elkaar zijn door de achterkant. Zo is er een G4 met een normale, plastic achterkant. De andere (meer premium) heeft een lederen achterkant. LG maakte eerder al bekend dat het 12 weken duurt voordat zo’n achterkant klaar is. LG is de eerste telefoonmaker die voor een lederen achterkant kiest, en zich hiermee opnieuw probeert te onderscheiden. De kleuren voor de lederen LG G4 zijn zwart, rood, blauw, geel en bruin. De LG G4 met een plastic achterkant is verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud en wit.

Overige specificaties van de LG G4 zijn onder anderen de 16 megapixel camera. Ook bij deze camera zit de functie laser-focus inbegrepen. Hierdoor kan je sneller een beeld scherp stellen om vervolgens een foto te maken. Aan de voorkant kiest LG bij de G4 voor een 8 megapixel camera. Daarnaast beschikt de LG G4 over de Snapdragon 808 processor, 3 GB RAM, 32 GB interne opslag en een 3000 mAh verwisselbare batterij. Uiteraard draait de nieuwste versie van Android Lollipop, 5.1, standaard op de G4. De eigen interface van LG heeft ook een makeover gehad, naar versie LG UX 4.0.

LG G4 in Nederland kopen

De LG G4 is vanaf mei te koop in Nederland voor een prijs van 649 euro voor het plastic model. Voor de LG G4 met de lederen achterkant betaal je 50 euro meer.
Nu heb je dus nog meer keuze wat betreft een high-end smartphone. Onlangs zijn namelijk ook de Huawei P8, Samsung Galaxy S6 en de HTC One M9 aangekondigd. Heb jij je keuze al kunnen maken?

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x