Tegenvallende verkoop zorgt voor lagere winst Samsung

samsung

De eerste kwartaalcijfers zien er voor Samsung nog niet heel erg best uit. Hieruit blijkt namelijk dat het bedrijf maar liefst 39% minder winst gemaakt heeft dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Deze cijfers zijn afgelopen nacht bekend gemaakt door Samsung. De reden voor deze winstdaling ligt vooral bij de tegenvallende verkoop van de smartphones. Voor de cijfers van dat kwartaal zijn echter de verkoopcijfers van de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge niet meegenomen. Daarom is het ook wel de verwachting dat het volgende kwartaal voor Samsung alles eigenlijk wel weer goed zal maken.

Ook de omzet kwam voor Samsung lager uit dan een jaar eerder. Een daling van 12% zorgde voor een omzet van 40,2 miljard euro. Analisten hadden al een daling verwacht van zowel de winst als de omzet, maar een daling als dit hadden ze niet voorspeld.

Hoewel de winst dus ook daalde, ligt dit niet aan de vlaggenschepen van het bedrijf. De winst van de smartphone verkopen is namelijk wel hoger dan twee eerdere kwartalen, en wordt voornamelijk verkleind door het lage en middensegment waar Samsung dus marktaandeel lijkt te verliezen.

Zoals gezegd zullen de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge de winst voor Samsung weer flink laten stijgen. Beide telefoons zouden namelijk zo’n 70 miljoen keer verkocht moeten worden (bij elkaar opgeteld) in de komende kwartalen.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x