5 Manieren om je Smartphone Beter te Beveiligen

smartphone-beveiligen

Het is belangrijk om jouw smartphone goed te beveiligen. Als je de telefoon een keer kwijtraakt, bijvoorbeeld door diefstal, dan kun je er zo voor zorgen dat anderen geen toegang zullen hebben tot jouw bestanden, e-mails en berichten.

Het belang van goede beveiliging voor smartphones moet dan ook niet onderschat worden. Maar het kan lastig zijn om de juiste middelen, zoals applicaties, te vinden om de smartphone zo goed mogelijk te beveiligen. Wij delen in dit artikel daarom 5 manieren om smartphones beter te beveiligen. Met deze tips kun je de gevolgen van een verloren telefoon flink beperken.

1. Stel een pincode in

Natuurlijk weet iedereen al dat het belangrijk is om een pincode in te stellen. Toch is de hoeveelheid smartphonegebruikers die deze pincode gebruikt nog laag. De voornaamste reden voor het niet instellen van een pincode is de tijd die het kost om de telefoon te ontgrendelen.

Maar wanneer je de smartphone verliest dan hoeft de dief of de persoon die deze gevonden heeft maar één keer te drukken en heeft hij of zij direct toegang tot al jouw bestanden. Zij kunnen nu e-mails lezen, berichten op Social Media plaatsen en op jouw kosten bellen.

Stel dus altijd een pincode in om problemen te voorkomen.

2. Verstop belangrijke applicaties

Applicaties die toegang geven tot Social Media of e-mail kunnen binnen de telefoon ook nog verder beveiligd worden. Je kunt applicaties downloaden waarmee je extra beveiliging voor deze apps instelt. Wanneer je de applicatie wilt gebruiken dan moet je eerst een pincode invoeren. Pas als de pincode correct is ingevuld kun je gebruikmaken van de applicatie.

Je kunt dit bij een groot aantal smartphones ook met applicatieverzamelingen doen. Je vergrendelt zo direct meerdere applicaties tegelijk.

3. Volg jouw telefoon met ‘find my Phone’

Voor de meeste smartphones zijn er Find my Phone-applicaties verkrijgbaar. Deze applicaties bieden de mogelijkheid om de telefoon te volgen nadat je deze bent verloren. Je kunt zo via een smartphone, tablet of computer bijhouden waar jouw telefoon op dat moment is.

Deze applicaties zijn vaak al standaard op de smartphone toegevoegd. Je hoeft deze dus alleen maar te activeren.

4. Maak regelmatig back-ups

Staan er foto’s of bestanden op de telefoon die je nooit wilt kwijtraken? Dan kun je deze extra beveiligen met een back-up. Dit houdt in dat je de foto’s en bestanden ook ergens anders opslaat. Raak je de telefoon een keer kwijt dan kun je alles nog vanuit de back-up oproepen.

Er zijn diverse applicaties die hierbij helpen. Je kunt onder andere gebruikmaken van Dropbox, Google Drive en iCloud om foto’s en bestanden buiten de telefoon op te slaan.

5. Gebruik jouw vingerafdruk

Sinds enkele jaren zijn er smartphones verkrijgbaar die alleen door de eigenaar ontgrendeld kunnen worden. Je moet eerst een vinger op het scherm houden. De smartphone checkt vervolgens of de vingerafdruk overeenkomt met de afdruk die in het systeem staat. Wanneer dit niet het geval is dan wordt de toegang tot de smartphone geblokkeerd.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x