Facebook overweegt reclame in Whatsapp

whatsapp

Facebook zou overwegen om advertenties te laten zien in de berichten-app Whatsapp. Eerder werd er nog gezegd dat ‘er nooit advertenties in Whatsapp komen’.

Facebook wil namelijk zijn omzet en winst verhogen, en daarom krijgt Facebook Messenger in ieder geval al advertenties te zien. Hierdoor lijkt Whatsapp ook zeker niet meer veilig. Deze twee applicaties zijn de meest gebruikte online berichten applicaties, en daarom kan er flink aan verdiend worden. Met een totaal bereik van 1,3 miljard actieve gebruikers (700 miljoen voor Whatsapp en 500 miljoen voor Facebook Messenger) zullen er ongetwijfeld ontzettend veel geïnteresseerde adverteerders afwachten wat er gaat gebeuren.

David Marcus, het hoofd van de divisie online berichten-apps, heeft laten weten dat Facebook wat dingen gaat proberen op het gebied van advertenties binnen Facebook Messenger. Als dit succesvol lijkt te zijn, dan wordt dit ook naar Whatsapp toegebracht.

Het feit dat er nu zo gesproken wordt over advertenties, is an sich al opmerkelijk te noemen. Toen Whatsapp werd overgenomen door Facebook in 2014, zei Whatsapp CEO Jan Koum dat Whatsapp nooit advertenties zou weergeven. De focus zou enkel en alleen liggen op het verbeteren van de berichtendienst.

We zullen zien waar dit gaat eindigen. In ieder geval zal het wel voor vele gebruikers duidelijk zijn dat ze een overstap overwegen, mocht Whatsapp inderdaad advertenties gaan gebruiken. Na de overname van Whatsapp stapte al veel mensen over naar de berichtendienst Telegram, en dat kunnen er alleen maar meer worden als advertenties weergegeven gaan worden.

(bron)

Previous ArticleNext Article
0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x