Nieuwe Samsung Galaxy S6 bevestiging QHD scherm, octa-core 64-bit processor

SamsungGalaxyS6AnTuTu

Laatst verscheen de Samsung Galaxy S6 in een benchmark van AnTuTu. Hieruit kwamen een aantal specificaties naar voren, die we vandaag meer of min kunnen bevestigen met een andere benchmark van AnTuTu.

Vandaag ontvingen wij namelijk een tip waaruit blijkt dat de Samsung Galaxy S6 inderdaad een QHD scherm krijgt (1440 x 2560 pixels) en een octa-core 64-bit processor. De processor wordt niet gespecificeerd, maar door de eerder gelekte benchmark weten we dat het gaat om de Samsung Exynos 7420. Vaak is het zo dat Samsung de smartphones met een Snapdragon processor uitrust in het Westen, en in Azië met een eigen Exynos processor. Misschien zal Samsung, mede door moeilijkheden bij Qualcomm, ervoor kiezen om ook in Europa en Amerika een Exynos processor in de Galaxy S6 te stoppen.

Er zit wel een verschil tussen de twee benchmarks. De ene meldt een Samsung Galaxy S6 met een camera van 20 megapixels, deze zou echter voorzien zijn van een 15,9 megapixel camera (dezelfde als de Note 4).

Verder zal Samsung de Galaxy S6 natuurlijk voorzien van Android 5.0 (of misschien wel 5.1 als die tegen die tijd uit is), en waarschijnlijk 3 of 4 GB RAM met 32 GB uitbreidbaar intern geheugen. Het scherm zou een formaat van 5,5 inch krijgen, en laten we hopen dat de bezels mooi dun zijn zodat de Galaxy S6 nog wel te onderscheiden is van een Galaxy Note smartphone.

Van de Galaxy S6 wordt hetzelfde schema als bij zijn voorganger verwacht. Dit betekent dat we de S6 in februari te zien zouden krijgen en dat de echte release in april is wanneer je hem kan kopen.

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x