Apple iPhone 5s

iPhone 5s abonnement

De iPhone 5s is de opvolger van de iPhone 5. Er werd gezegd dat Apple niet innovatief genoeg was op het gebied van smartphones. Apple heeft al deze critici toch wel de mond gesnoerd: de iPhone 5s is dan qua uiterlijk niet veranderd (afgezien van nieuwe kleuren), maar binnen de telefoon zijn een hoop dingen anders geworden. Zo beschikt de iPhone 5s over een 64-bit processor, een tweede co-processor, een dual LED-camera en een vingerafdrukscanner. Hierdoor is de iPhone 5s alleen maar beter geworden ten opzichte van al zijn concurrenten en voorgangers.

iPhone 5S Tele2 300x250

De iPhone 5S vormt de meest geavanceerde smartphone van Apple, tot nu toe. Het is het absolute topmodel, beschikbaar in drie verschillende kleuren. De 5S vormt de opvolger van de iPhone 5 en maakt opnieuw gebruik van het extra grote Retina Display. De helderheid en scherpte zorgen voor prachtige beelden, terwijl de kracht en accu van de iPhone 5S zorgt voor een optimaal gebruik. Dankzij Touch ID en de nieuwe iSight camera zorgt de 5S voor een enorme stap voorwaarts, zelfs na de uitstekend ontvangen iPhone 5.

Touch ID en iSight camera

De iPhone 5S maakt voor het eerst gebruik van Touch ID, een totaal nieuwe methode om je smartphone te ontgrendelen. Vergeet toegangscodes en swipe-bewegingen over het scherm, voortaan maak je gebruik van het enige unieke wachtwoord dat je altijd bij je hebt: je vingerafdruk. Apple heeft een zeer nauwkeurige en geavanceerde vingerafdrukscanner in de homebutton weten te integreren. Dit maakt de iPhone 5S tot een slimme smartphone, die je met een simpele druk op de knop kunt ontgrendelen. Daarnaast heeft Apple de iSight camera flink onder handen genomen. De iPhone 5S camera heeft nog altijd een resolutie van 8MP, maar maakt gebruik van grotere pixels. Hierdoor komt er meer detail naar voren in de foto’s. De dubbele led-flitser zorgt ook bij weinig licht voor goede foto’s.

64-bit A7 processor

De iPhone 5S maakt gebruik van de nieuwe 64-bit A7 processor, om al deze processen soepel aan te drijven. De combinatie met de nieuwe M7 processor zorgt er bovendien voor dat apps te allen tijde informatie kunnen opvragen over de stand en houding van de smartphone. Dankzij de nieuwe processor en een zeer zuinig energieverbruik binnen iOS7 gaat de iPhone 5S gemakkelijk een dag mee en leidt een beperkt gebruik zelfs tot een  langere accuduur.

Grijs, zilver en goud

De iPhone 5S is beschikbaar in drie verschillende kleuren. Het traditionele zwart is inmiddels omgevormd tot Space Grey en wit duiden we voortaan aan als Silver. Naast deze twee bekende kleuren is er echter een gouden variant bijgekomen. Het model in champagnegoud spreekt zowel mannen als vrouwen aan, waardoor Apple hiermee een gouden zet heeft weten te doen. De drie kleuren komen prachtig tot hun recht en leggen vooral de nadruk op de bekende strakke lijnen die de hoogwaardige materialen van de iPhone 5S bij elkaar brengen.

iPhone 5S met iOS7

Apple heeft samen met de iPhone 5S ook iOS7 gelanceerd. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem is totaal opnieuw ontworpen en zorgt voor een zeer strak en modern design. Daarnaast zitten er allerlei slimme functies in de software, die in een aantal gevallen alleen werken in combinatie met de iPhone 5S. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om in slowmotion te filmen en daarmee voor unieke beelden te zorgen. De iPhone 5S is de beste smartphone die Apple tot nu toe maakte, waarin alle functies uit de afgelopen modellen optimaal tot hun recht komen, naast een aantal nieuwe mogelijkheden die de telefoon tot een absolute alleskunner maken.

Releasedatum: september 2013
Besturingssysteem: iOS 7
Afmetingen: 123,8 × 58,6 × 7,6 millimeter, 112 gram
Processor: 1.3GHz dualcore processor (Apple A7)
Geheugen: 1GB werkgeheugen, 16/32/64GB opslag
Scherm: 4 inch scherm met 640×1136 pixels
Netwerk: bluetooth, GPRS, wifi, 3G, 4G
Batterij: 1560 mAh (tot 10 uur spreektijd)
Camera: 8 megapixel camera, 1,2 megapixel frontcamera

[WPCR_INSERT]