Dit maakt een middelbare beroepsopleiding interessant

De vraag naar technisch geschoold personeel is groot. Het merendeel van deze technici hebben een opleiding aan een ROC, het middelbaar beroepsonderwijs, gevolgd. Ze gaan aan de slag als elektricien, waarbij ze hulp particulieren helpen bij de aanleg van elektra in huis ten behoeve van de automatisering binnen de woning. Denk aan de mogelijkheid om de lampen automatisch in te laten schakelen, als iemand de voordeur opent. Ook houden veel technici zich bezig met bijvoorbeeld de reparatie van defecte mobiele telefoons en tablets. Deze apparaten zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Zelf een defect toestel herstellen is vaak erg lastig. 

Overigens kiest niet iedereen op het ROC voor een technisch oplossing. Ook de transport en logistiek opleiding die hier aangeboden wordt en bijvoorbeeld de HRM opleiding op mbo niveau zijn populair. 

Op het ROC kun je verschillende kanten op 
Het leuke aan het middelbaar beroepsonderwijs is dat je hier verschillende kanten op kunt gaan. Binnen de technische sector is men niet alleen op zoek naar elektriciens en technici die bijvoorbeeld telefoons en tablets kunnen repareren. Ook de vraag naar geschoold personeel voor de ontwikkeling van een website of het vormgeven hiervan is groot. Evenals dat men zoekt naar personeel voor het ontwikkelen van software of het aanpassen van bestaande programmatuur. De diversiteit aan mogelijkheden maakt het volgen van een middelbaar beroepsopleiding zo interessant voor veel studenten. 

Doorgroeien richting het hbo 
Een andere reden om een opleiding op het mbo te volgen, is het feit dat je de mogelijkheid hebt om door te groeien naar het hbo. Op het hbo is het vervolgens mogelijk om na het eerste jaar een stap richting de universiteit te overwegen. De propedeuse die je in het eerste jaar haalt op het hbo is hiervoor voldoende. Vraag jezelf wel af, of je dit pad wilt bewandelen. De techniek gaat razendsnel. Of het nu gaat om slimme apparatuur in huis, of bijvoorbeeld om servers, telefoons en computers. Tijdens je werk heb je vaak mogelijkheden om je kennisniveau over deze onderwerpen op peil te houden. Zo leer je ook tijdens je professionele carrière ontzettend veel bij!  

Opleiding volgen in je eigen tijd 
Er zijn verschillende Nederlandse onderwijsinstellingen die je de mogelijkheid bieden om een middelbaar beroepsopleiding in je eigen tijd en op je eigen snelheid te volgen. Ideaal, als je een opleiding naast je baan wilt afronden. Soms wordt een dergelijke opleiding door je werkgever bekostigd. 

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x