LAN party organiseren: waar moet je opletten

Misschien heb je er wel eens van gehoord of zelf aan meegedaan, dan hoeven we je niet meer uit te leggen wat het is. Toch weten nog veel mensen niet wat een LAN party is en hebben er ook nooit van gehoord. Bij deze leggen we het even uit; een LAN party is een bijeenkomst voor jonge, maar ook oudere, mensen die helemaal weg zijn van computergames. Op een LAN party wordt vaak een weekend lang games gespeeld. Maar als je hier helemaal fan van bent, dan heb je er misschien wel eens aan gedacht om zelf een LAN party te organiseren. Daar komt natuurlijk veel bij kijken, dus in dit artikel zullen wij je een paar tips geven waar je op moet letten bij het organiseren van een LAN party. 

De tijd en ruimte

Ten eerste is het belangrijk om een aantal zaken te regelen. Je hebt bijvoorbeeld een grote ruimte nodig om een LAN party te organiseren. Je kunt er natuurlijk eerst voor kiezen om af te trappen met een kleinere LAN party, hiervoor heb je dan logischerwijs ook een kleinere ruimte voor nodig. Let hierbij ook op of alles technisch te regelen valt in de ruimte en of de ruimte dus wel geschikt is voor een LAN party. Het internet moet natuurlijk uitmuntend werken zodat alles games soepel kunnen draaien. Daarnaast is het belangrijk om een datum te bepalen. Vaak duren LAN party’s meerdere dagen en dan is het ook verstandig dat dit in een weekend valt, zodat zoveel mogelijk mensen deel kunnen nemen aan jouw LAN party. 

Bekendmaking

Wanneer je alles geregeld hebt, wil je natuurlijk ook dat het helemaal vol stroomt en een groot succes wordt. Hiervoor moeten mensen van jouw evenement af weten. Als mensen niet weten dat je het evenement organiseert, kunnen ze natuurlijk ook niet komen. Je kunt het evenement bekend maken via social media. Hier zijn verschillende LAN party communities op zowel Instagram als Facebook. Hier kun je gemakkelijk je evenement bekendmaken en doe je dit direct onder de juiste doelgroep. 

Prijzen

Bovendien is een prijs erg belangrijk. Dit maakt je evenement aantrekkelijk doordat je er iets kunt winnen. Je laat zien dat jouw LAN party niet zomaar een LAN party is en dat het serieus genomen wordt. Je kunt gemakkelijk een Award of beker via Boccale laten ontwerpen en maken. Hierdoor heb je een unieke prijs en helemaal in het thema van jouw LAN party.  

Kortom, bij het organiseren van een LAN party komt veel kijken, maar als je eenmaal alles geregeld hebt wordt het vast en zeker een groot succes. 

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x