Lollipop aanwezig op 5,4 procent Android apparaten

Android-Lollipop-smartphone

Google heeft de cijfers uitgebracht van de verdeling van Android versies over de verschillende apparaten. Deze cijfers hebben betrekking tot de maand maart. Hieruit is op te maken dat Android Lollipop (versie 5.0 en 5.1) gegroeid is naar een percentage van 5,4%.

Dit is een groei van 2,1 procentpunt in de periode van slechts één maand. Dit heeft vooral te maken met de uitrol van de Lollipop update van Samsung en HTC. Ondertussen zullen de meeste fabrikanten hun vlaggenschip al (bijna) voorzien hebben van Lollipop, en zullen de meeste gebruikers deze ook downloaden. Zeker als blijkt dat er geen vervelende bugs te vinden zijn. Hierdoor zal het percentage in april ongetwijfeld weer flink stijgen.

Verdere Android versies

Uiteraard zijn ook de cijfers van de andere versies bekend. Zo is duidelijk geworden dat Android Kitat (update 4.4) ook weer gegroeid is met 0,5 procentpunt naar 41,4 procent. Opvallend is de groei van Jelly Bean (update 4.1, 4.2 en 4.3) die door een extra 1,9 procentpunt het meeste martkaandeel krijgt met 42,6 procent. Gingerbread staat op de derde plek met 6,4 procent, en vierde is Ice Cream Sandwich met 5,7 procent. Beide zijn gedaald met respectievelijk 0,5 en 0,2 procentpunt.

(bron)

Previous ArticleNext Article
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x