Sony Xperia Z4

Empty tab. Edit page to add content here.

Het lijkt erop dat ook de benchmark voor de Sony Xperia Z4 is gelekt op de benchmark site GFXbench. Hier is namelijk een Sony smartphone te vinden met toestelnummer E6553. De vorige Xperia Z2 had het typenummer D65xx, de Xperia Z3 had D66xx. De ‘E’ in plaats van de ‘D’ is voor het nieuwe jaar, 2015 ipv 2014.

xperia-z4-benchmark

Uit de benchmark is op te maken dat Sony kiest voor een 5,1 inch Full HD scherm voor de Xperia Z4. Dit is dus 0,1 inch kleiner dan het scherm van de Xperia Z3. Als processor krijgt de Sony Xperia Z4 de 64-bit octa-core Snapdragon 810 processor. Daarnaast zal er 3 GB RAM aan boord zijn, en 32 GB interne opslagruimte. De foto’s zouden gemaakt worden met een 19 megapixel camera, maar waarschijnlijk is dit wel ‘gewoon’ de 20 megapixel camera die Sony al tijden gebruikt bij de Xperia Z smartphones. Aan de voorkant vinden we verder nog een 4,8 megapixel camera.
Wat betreft de batterij is er weinig bekend. Maar gezien de goede batterijduur van de Xperia Z3 (compact), en het feit dat Sony kiest voor een Full HD scherm ipv een QHD scherm, zou de batterijduur voor de Xperia Z4 ook uitstekend zijn.

Wellicht dat Sony toch nog in het eerste halfjaar van 2015 komt met de Xperia Z4. Er gingen eerder geruchten dat Sony voor het IFA in september zou kiezen. Maar dat er nu een benchmark van dit toestel vrijkomt, zou het ook zomaar kunnen betekenen dat de release van de Xperia Z4 nabij is.

Nog geen half jaar na de lancering van de Sony Xperia Z3 is het alweer tijd voor de Sony Xperia Z4. De Xperia Z4 moet dé smartphone van 2015 worden, of in ieder geval van de eerste helft van 2015 voor het weer de beurt is aan de Xperia Z5. Over de Sony Xperia Z4 weten we nog niks officieels, maar er zijn wel een hoop geruchten. Wat in ieder geval duidelijk blijkt te zijn, is dat we de Sony Xperia Z4 op 5 januari 2015 kunnen verwachten bij de CES beurs in Las Vegas.

Sony Xperia Z4 specs

De Sony Xperia Z4 zou de rekenkracht moeten krijgen van de snelle quad-core Snapdragon 805 processor met een kloksnelheid van 2,7 GHz. Het werkgeheugen heeft ook nog een boost gekregen naar 4 GB RAM, en doordat de processor een 64-bit processor is, en de Sony Xperia Z4 met Android 5.0 Lollipop op de markt komt, zullen deze drie componenten elkaar alleen maar versterken (ze hebben elkaar nodig om volledig te kunnen functioneren).

Van het scherm van de Sony Xperia Z4 mogen we ook veel verwachten. Volgens de geruchten zou deze namelijk ook een QHD resolutie (2560 x 1440 pixels) krijgen, op een schermformaat van 5,4 inch. In combinatie met Sony’s Triluminos techniek zorgt dit beeld dan voor haarscherpe beelden. Zo’n scherm verbruikt helaas wel veel energie, en zou er een grote 3420 mAh batterij aanwezig zijn. Standaard zal er waarschijnlijk 32 GB interne opslagruimte zijn, met de mogelijkheid om deze uit te breiden met behulp van een microSD kaart.

De camera neemt Sony ook eindelijk weer eens goed onder handen. Sinds de Xperia Z1 maakt Sony namelijk al gebruik van dezelfde lens en camera, maar daar zou bij de Sony Xperia Z4 verandering in komen. Hoewel het aantal megapixels (20.7) gelijk blijft, zou de lens wel veranderen waardoor de kwaliteit van de foto’s en video’s zouden verbeteren. Ook zou er een extra sensor komen, waardoor je beter licht op kan vangen. Daarnaast krijgt de frontcamera een upgrade van 2,2 naar 4,8 megapixels.

Xperia Z4 release: begin 2015

Zoals al in het begin gezegd, zal Sony volgens de verwachting op 5 januari bij het CES in Las Vegas de Sony Xperia Z4 aankondigen. De Sony Xperia Z4 release zal dan eind februari of begin maart worden. Tegen de tijd dat Sony de Xperia Z4 officieel aangekondigd heeft, lees je hier meer over alles van de Xperia Z4 inclusief de release.

De verwachte specificaties voor de Sony Xperia Z4:

Releasedatum: begin 2015
Besturingssysteem: Android 5.0 Lollipop
Afmetingen: onbekend
Processor: 2,7 GHz quad-core 64-bit Snapdragon 805
Geheugen: 4GB werkgeheugen, 32GB uitbreidbare opslag
Scherm: 5,4 inch scherm met 1440 × 2560 pixels
Netwerk: bluetooth, GPRS, wifi, 3G, 4G, 4G+
Batterij: 3420 mAh
Camera: 20,7 megapixel camera, 4,8 frontcamera