Sony Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 compact abonnement

Sony besloot om een klein broertje voor de Xperia Z2 over te slaan, en dat toestel tot het kleine broertje dopen van de Xperia Z3: de Sony Xperia Z3 Compact. Maar hoewel deze smartphone een kleiner formaat heeft dan de meeste high-end smartphones van de fabrikanten (4,6 inch), gaat hij op het gebied van andere specificaties wel helemaal mee, en is daarom geliefd bij vele consumenten.

Sony bewijst telkens maar weer opnieuw dat een smartphone niet groot hoeft te zijn om ook goed te zijn. Hoewel het met de verkoopcijfers van de smartphones van Sony nog meevalt, is de Xperia Z3 Compact zeker een toestel waarmee het Sony de winter door kan helpen.

Empty tab. Edit page to add content here.

Ben je op zoek naar een smartphone met een lange accuduur? In dat geval is de Sony Xperia Z3 Compact een geschikt toestel voor je. Tegenwoordig is de accu van de meeste smartphones binnen 12 uur leeg, maar de Xperia Z3 zou maar liefst 2 dagen mee moeten gaan. Het toestel beschikt over een uitgebreide stand-bymodus die de accuduur enorm kan verlengen. Na het locken van je scherm worden functies die veel stroom verbruiken automatisch uitgeschakeld. Uiteraard blijven WhatsApp berichten, telefoon oproepen en SMS-jes nog wel binnenkomen tijdens deze speciale modus.

Klein maar krachtig

Als je gaat browsen of gamen op je smartphone, dan wil je natuurlijk een toestel dat snel werkt. Met een kloksnelheid van 2,5 GHz en een quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor hoef je niet bang te zijn voor vastlopers. Het betreft een processor die asynchroon werkt, elke core wordt dus apart van stroom voorzien. Het grote voordeel hiervan is de minimale energieverspilling! Uiteraard beschikt dit toestel ook over voldoende intern geheugen, namelijk 2 GB RAM. Hoewel de Xperia Z3 Compact dus compact(er) is (dan de Xperia Z3), is hij erg krachtig.

Snelle internet verbindingen

4G internet wordt tegenwoordig steeds vaker aangeboden door telecom providers. Het toestel moet wel voorbereid zijn om 4G te laten werken. Gelukkig hebben ze hier bij Sony rekening mee gehouden, want de Sony Xperia Z3 Compact beschikt over een 4G functionaliteit. Hierdoor ben je voorzien van razendsnelle internet verbindingen waarmee je snel kunt browsen, WhatsAppen of Facebooken.

Sony Xperia Z3 Compact scherm

Hoe zit het met de scherm van de Sony Xperia Z3 Compact? Gelukkig is er goed nagedacht over een kwalitatief goed beeld. Dit Sony toestel beschikt namelijk over één van de meest helderste schermen die ooit zijn gemaakt. Sony heeft namelijk een speciale contrastverbeteringstechnologie ontwikkeld waardoor gebruik van het scherm zelfs in het meest felle zonlicht perfect werkt.

Naast de contrastverbeteringstechnologie  wordt er ook nog eens gebruik gemaakt van de zogenaamde IPS-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het niet uitmaakt vanuit welke hoek je naar het scherm kijkt. De kleuren die je op het scherm ziet blijven enorm scherp en natuurgetrouwd vanuit elke hoek.

Het scherm meet verder 4,6 inch en heeft een HD resolutie (1280 x 720 pixels). Dat 4,6 inch tegenwoordig al als compact beschouwd wordt, zegt wel wat over de schermen van de meeste smartphones van tegenwoordig. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een smartphone die wél high-end specificaties heeft, en een kleiner scherm, dan is de Xperia Z3 Compact misschien wel jou ding!

Waterdicht

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je toestel defect raakt tijdens een Hollandse regenbui. Met de Sony Xperia Z3 Compact hoef je hier totaal niet bang voor te zijn, het toestel kent namelijk een speciale IP65-/68-classificatie. Wat houdt dit precies in vraag je je misschien af? Het komt erop neer dat er testen zijn uitgevoerd waaruit is gebleken dat het toestel tegen water en stof kan. Zelfs tijdens het duiken kun je dit toestel gewoon meenemen. Tot een diepte van 1,5 meter werkt de Xperia Z3 Compact perfect. Een ideaal toestel om een paar leuke onderwater foto’s mee te maken!

De perfecte foto en video

Met de Exmor RS for mobile-beeldsensor van 1/2,3 maak je de mooiste foto’s. De ISO gevoeligheid is maar liefst 12800. Misschien zegt deze waarde je niet zoveel, maar ISO is enorm belangrijk als je mooie foto’s wilt maken bij weinig licht. Dankzij de hoge ISO waarde kun je met dit toestel de mooiste foto’s maken, ook als er weinig licht is.
Naast foto’s maken kun je ook prachtige Ultra High Definition video’s opnemen. Dankzij de 4K-video technologie is het detailniveau 4x zo hoog in vergelijking tot een full-HD 1080p video.

Xperia Z3 Compact kopen

Wat een geweldige functies heeft de Sony Xperia Z3 Compact, vind je ook niet? Gelukkig valt de prijs van dit toestel ook behoorlijk mee. Het toestel is te koop voor ongeveer 500 euro. Vergelijk de prijzen om de goedkoopste telecom aanbieder te vinden om de Sony Xperia Z3 Compact met abonnement te kopen.

Releasedatum: oktober 2014
Besturingssysteem: Android 4.4.4 (KitKat)
Afmetingen: 127.3 x 64.9 x 8.64 millimeter, 129 gram
Processor: 2,5GHz-quadcore-processor (Snapdragon 801)
Geheugen: 16GB interne opslag (uitbreidbaar), 2GB werkgeheugen
Scherm: 4,6 inch-scherm resolutie 1280 x 720 pixels
Netwerk: bluetooth, gprs, wifi, 3g, 4g
Batterij: 2600 mAh
Camera: 20,7-megapixel-camera, 2,2-megapixel-frontcamera

[WPCR_INSERT]