Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2 abonnement

De Sony Xperia Z2 verscheen in het voorjaar van 2014 en diende als Sony’s troef voor het eerste gedeelte van 2014. Helaas heeft Sony erg veel last gehad van productieproblemen en is het verhaal niet gelopen zoals de bij Sony gehoopt hadden. Maar dat neemt niet weg dat de Sony Xperia Z2 een prima high-end smartphone is.

Het design ziet er goed uit (zoals vaker bij Sony het geval is) en behoren de specificaties tot de hoogste in de markt in dat segment. Met de snelle Snapdragon 801 processor, 20,7 megapixel camera en 3200 mAh batterijcapaciteit zal de Xperia Z2 zijn wat je zoekt in een smartphone.

Empty tab. Edit page to add content here.

Als je op zoekt bent naar een toestel die van alle gemakken is voorzien dan kan de Sony Xperia Z2 wellicht voorzien in je behoefte. Met een scherm van maar liefst 5,2 inch in combinatie met een 1080p resolutie kun je genieten van een prachtig beeld. Als je veel van filmen houdt dan heeft dit toestel echt een uitkomst, want je kunt namelijk 4K video’s vastleggen.  De Sony Xperia Z2 is het eerste Sony toestel waarmee dergelijke video’s opgenomen kunnen worden.

Xperia Z2: Snel en krachtig

Dankzij een 2,3 GHz quadcore-processor in combinatie met 3 GB werkgeheugen werkt deze smartphone lekker snel. Het is geen enkel probleem om meerdere apps tegelijk uit te voeren of meerdere browser venster te openen. Je hoeft niet bang te zijn voor vastlopers of lange laadtijden. De processor werkt asynchroon, dat grote voordelen kent. Het grootste voordeel is dat elke core apart van elkaar werkt, hierdoor treedt er batterijbesparing op.

Grafische processor

Ook de grafische processor is op en top. De Sony Xperia Z2 beschikt over een Adreno 330 GPU processor, eentje die de prestaties met zo’n 20% verbeterd! Dankzij deze verbetering kun je genieten van de mooiste beelden, waarbij het niet uitmaakt of je aan het surfen bent, foto’s aan het tonen bent, of games speelt. In elke situatie kun je genieten van de mooiste beelden.

4G-technologie en WIFI

Wie wil er tegenwoordig niet snel kunnen internetten met de smartphone? Gelukkig heeft de Sony Xperia Z2 de mogelijkheid om internet verbindingen op te zetten via de 4G-technologie. Door deze technologie kun je enorm snel surfen en downloaden. Voorgaande technologieën zoals 3G en 2G zijn veel minder snel. Als je voorbereid wilt zijn op de toekomst kies dan voor 4G! Download snelheden tot 150 Mbit/s zijn dankzij 4G geen enkel probleem. Ook qua upload kun je hoge snelheden behalen, namelijk tot 50 Mbit/s.
Als je thuis bent kun je dit toestel eenvoudig laten verbinden met je WIFI thuisnetwerk. Je hoeft deze verbinding maar één keer op te zetten. Een volgende keer dat zal de telefoon automatisch verbinding maken (als WIFI aan staat). Er is sprake van Wi-Fi 802.11 b/g/n, waarmee je op hoge snelheden kunt down- en uploaden zonder dat er sprake is van dataverbruik binnen je databundel.

Een lange batterijduur

Een mooi scherm, krachtige processor en snel internet is natuurlijk erg interessant, maar hoelang gaat de batterij van de Sony Xperia Z2 mee? Want bij een zeer korte accuduur heb je natuurlijk niet zoveel aan deze voordelen. Gelukkig is er rekening gehouden met de wensen van de gebruikers, want dankzij de speciale ‘Battery STAMINA-modus’ gaat je accu extra lang mee! Deze modus zorgt ervoor dat apps en andere processen uitgeschakeld worden op het moment dat jij het toestel niet gebruikt. Normaal gesproken draaien deze zaken op de achtergrond door als je toestel in je broekzak zit of op tafel ligt. Sony zorgt dankzij de STAMINA-modus voor een verlening van je accuduur. Erg prettig natuurlijk, want je wilt natuurlijk dat je accu zo lang mogelijk mee gaat.

Een krachtig toestel

Wat is de Sony Xperia Z2 toch een krachtig toestel, toch? Als je op zoek bent naar een toestel dat geschikt is voor de toekomst dan is de Sony Xperia Z2 echt een aanrader. Je hebt kunnen lezen dat het toestel gebruik maakt van de nieuwste technieken, waaronder 4G en  4K video’s. Wil je voorbereid zijn op de toekomst en een toestel waarmee je jaren vooruit kunt, dan is de Sony Xperia Z2 het perfecte model. De adviesprijs varieert tussen de 450 – 550 euro. Gebruik onze vergelijker om erachter te komen bij welke aanbieder je het toestel voor de beste prijs kunt kopen. Door een dergelijke vergelijking te doen, betaal je nooit teveel voor je Sony Xperia Z2! De genoemde prijs geldt voor het losse toestel uiteraard. Koop je het toestel i.c.m. een abonnement, dan krijg je hem vaak gratis.

Releasedatum: april 2014
Besturingssysteem: Android 4.4 (KitKat)
Afmetingen: 146,8 x 73,3 x 8,2 millimeter, 158 gram
Processor: 2,3GHz-quadcore-processor (Snapdragon 801)
Geheugen: 3GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte (uitbreidbaar)
Scherm: 5,2 inch-ips-scherm met een 1080p-resolutie
Netwerk: bluetooth, gprs, wifi, 3g, 4g
Batterij: 3200 mAh
Camera: 20,7-megapixel-camera, 2-megapixel-frontcamera

[WPCR_INSERT]