Sony-Xperia-Z1-Compact

Sony Xperia Z1 compact abonnement

Sony heeft zich gefocust op de telefoonmarkt, en dat is wel te merken. Tegenwoordig zie je veel nieuwe en vooral ook goede en kwalitatieve smartphones van Sony verschijnen. Elk half jaar willen ze nu een nieuwe topper uitbrengen, en daar horen telefoons als de Xperia Z1 compact nog niet eens bij. Dat zegt dan al heel wat! De Sony Xperia Z1 compact is vooral een kleine telefoon, eigenlijk het kleinere broertje van de Xperia Z1. Maar hierdoor houdt hij wel heerlijk vast. Deze telefoon is daarom ook zeker aan te raden om te kopen, mocht je een goede smartphone met een minder groot formaat willen.

Empty tab. Edit page to add content here.

Sony was voorheen niet een hele grootte speler op het gebied van smartphones. Sony heeft echter niet stil gezeten en er alles aangedaan om deze achterstand in te halen. Met de komst van de Sony Xperia Z1 compact kunnen we zeker zeggen dat ze hierin geslaagd zijn. Naast de specificaties waarmee het toestel zeker niet onderdoet aan zijn concurrenten bevat de Xperia Z1 compact ook nog een aantal functies waarmee Sony de concurrenten het nakijken geeft.

Sony Xperia Z1 Compact specificaties

Iets waar je waarschijnlijk als eerste naar kijkt bij de aanschaf van een nieuwe smartphone zijn de specificaties. De Xperia Z1 compact bevat de volgende specificaties:

Processor: Qualcomm Snapdragon 800 2.2 Ghz Quad core
Werkgeheugen: 2GB
Opslaggeheugen: 16 GB
Camera: 20,7 MP met enkele led flitser
Scherm: 4,3” 1280×720 (HD Ready 720p)

Camera

Wat je waarschijnlijk is opgevallen bij de specificaties is de camera van 20,7 MP! Dit is dan ook een eigenschap waarmee de Z1 compact zijn concurrenten ruim achter zich laat. Naast de ruim 20 megapixels duurt het slechts 3 seconden om de foto te maken en te verwerken. Dit maakt de Sony Xperia Z1 compact het ideale toestel voor fotoliefhebbers.

De Sony Xperia Z1 compact is bij aanschaf voorzien van Android 4.3. Sony heeft inmiddels bevestigd dat de update naar Android 4.4 in de nabije toekomst beschikbaar zal komen waardoor het toestel voorlopig up-to-date zal blijven. Net als Samsung en HTC heeft Sony een eigen versie van Android 4.4 welke volledig geoptimaliseerd is voor het toestel.

Scherm

Zoals de naam “compact” al doet vermoeden is de Sony Xperia Z1 compact een kleinere versie van de Normale Z1. De Z1 compact is voorzien van een 4,3′ scherm welke gebruik maakt van ips-lcd technologie. Uit verschillende tests is gebleken dat dit scherm zeer goede presentaties levert en een hoog contrast heeft.

Niks is vervelender dan een lege smartphone terwijl je onderweg bent. Om te voorkomen dat je met een lege smartphone zit heeft Sony hier bij de Z1 compact extra veel aandacht aan besteed. Het gevolg hiervan is dat de accu bij het kijken van een film bijna 10 uur meegaat! Wanneer je de Z1 compact op stand-by hebt staan is dit maar liefst 670 uur! Dit is mogelijk door de zeer grootte accucapaciteit van 2300 mAh.

Bijzondere eigenschappen

Waar Sony al enige tijd om bekend staat zijn de bijzondere eigenschappen van de smartphones. Bij de Z1 compact is dit niet anders. De meeste smartphones gaan defect door waterschade, een groot deel hiervan is indirecte waterschade. Waterschade is iets wat vrijwel altijd buiten de garantie val tenzij je hier een dure verzekering voor hebt afgesloten. Bij de Sony Xperia Z1 compact hoef je je hier geen zorgen over te maken. De Z1 compact is net zoals de normale Z1 voorzien van een IP58-rating, dit wil zeggen dat de smartphone waterdicht is! Naast deze unieke eigenschap heeft Sony ook veel accessoires gemaakt welke geoptimaliseerd zijn voor de Z1 compact. Zo zijn er bijvoorbeeld vele smartwachtes te krijgen en draadloze speakers waardoor je optimaal kan genieten

Releasedatum: februari 2014
Besturingssysteem: Bijgewerkt tot Android 4.4.2
Afmetingen: 127 x 64,9 x 9,5 millimeter, 137 gram
Scherm: 4,3 inch scherm met 1280 x 720 pixels
Camera: 20,7-megapixel-camera, 2-megapixel-frontcamera
Geheugen: 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte
Processor: 2,2GHz-quadcore-processor
Netwerk: bluetooth, gprs, wifi, 3g, 4g
Batterij: 2300 mAh

[WPCR_INSERT]