Samsung-Galaxy-S6

Samsung Galaxy S6 abonnement

Samsung introduceerde de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge op het MWC van 2015. In tegenstelling tot zijn voorganger, heeft de Samsung Galaxy S6 wel een QHD resolutie voor het 5,1 inch scherm en heeft de Samsung Galaxy S6 ook een premium behuizing van metaal en glas.

Samsung Galaxy S6 kopen? Als je een Samsung Galaxy S6 abonnement kopen wilt, dan kan je die makkelijk vergelijken via onze vergelijker voor de Samsung Galaxy S6. Hier komen dan de beste abonnementen uit voor jou in combinatie met een Galaxy S6.

Empty tab. Edit page to add content here.

Samsung Galaxy S6 design

Om maar meteen met het design van de Samsung Galaxy S6 te beginnen. Vorige jaren was het grootste minpunt van Samsung het design, zeker voor de high-end toestellen. Het plastic dat altijd gebruikt werd, zou niet premium genoeg zijn voor de smartphone. Daarom is de overstap gemaakt naar metaal en glas voor de Samsung Galaxy S6. De voor- en achterkant van de Samsung Galaxy S6 bestaat uit glas, met een metalen behuizing over de rand van het toestel. Hierdoor ziet de smartphone er veel meer premium uit, en hoopt Samsung meer consumenten voor zich te winnen.

De Samsung Galaxy S6 heeft een 5,1 inch scherm, en hierdoor een afmeting van 143.4 x 70.5 x 6.8 millimeter en weegt hij 138 gram. Hiermee is hij lichter en een stuk kleiner dan zijn voorganger. De Samsung Galaxy S6 is met een dikte van 6.8 millimeter ook nog eens een van de dunste smartphones.

Door het nieuwe design van de Samsung Galaxy S6, is het niet meer mogelijk om de batterij van de Galaxy S6 te vervangen. Ook heeft Samsung ervoor gekozen dat je de Samsung Galaxy S6 niet meer uit kan breiden met een micro-SD kaart, wat ook met het nieuwe design te maken zou hebben. Hierdoor onderscheid Samsung zich op dit gebied steeds minder. Gelukkig biedt Samsung de Galaxy S6 wel aan in meerdere varianten van het opslaggeheugen. Hiervoor betaal je per upgrade wel 100 euro bij.

De Samsung Galax S6 is nu ook niet meer stof- en waterdicht, hiervoor wordt waarschijnlijk nog wel een keer een Galaxy S6 Active variant uitgebracht, mocht je echt een waterdichte Samsung Galaxy S6 willen hebben. Het design van de Samsung Galaxy S6 laat verder zien dat de hoeken erg rond afgewerkt zijn, en dat er weer een fysieke homebutton aanwezig is. In deze homebutton is de vingerafdrukscanner te vinden. Deze scanner is verbeterd, waardoor hij al werkt als je hem enkel aanraakt. Swipen is op de Samsung Galaxy S6 dus niet meer nodig. Op de achterkant is naast de camera ook nog de hartslagmonitor te vinden, en de speaker is naar de onderkant van de Galaxy S6 verplaatst.

Samsung Galaxy S6 scherm

Al sinds 2014 gingen er geruchten dat Samsung met een QHD scherm kwam voor een Galaxy S smartphone. Toentertijd ging het over de Galaxy S5, maar die kreeg uiteindelijk niet zo’n scherm. De Samsung Galaxy S6 wordt wel uitgerust met die resolutie. Op het 5,1 inch Super AMOLED scherm zijn daardoor 577 pixels per inch te vinden. De pixels zou je daardoor zelfs op een kleine afstand niet meer kunnen onderscheiden op de Samsung Galaxy S6.

Natuurlijk brengt Samsung de Galaxy S6 uit met de nieuwste versie van Android, Android 5.0 Lollipop. Samsung heeft hier een eigen skin overheen geplaatst: TouchWiz. TouchWiz heeft ook veranderingen ondergaan, en is daardoor simplistischer geworden en makkelijker in gebruik. Zo heeft Samsung minder applicaties er standaard op staan, zijn de camera applicaties verbeterd en nog veel meer. Ook brengt TouchWiz voor de Galaxy S6 weer slimme technieken als de Ultra Power Saving mode waarmee je nog een aantal uur kan doen met de laatste procenten batterij. Je kan je Samsung Galaxy S6 nu ook nog wat persoonlijker maken, door thema’s te installeren die je bij TouchWiz voor de Galaxy S6 geleverd krijgt.

Samsung Galaxy S6 specificaties

Het scherm is dus al duidelijk, die heeft een afmeting van 5.1 inch met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Andere specificaties voor de Samsung Galaxy S6 zijn als volgt.

De Galaxy S6 komt met Samsung’s eigen 64-bit Exynos 7420 processor. Deze processor is op een 14nm structuur gemaakt, waardoor hij nog zuiniger en sneller is dan een processor die gemaakt is op de 20nm technologie (zoals de Snapdragon 810). Deze processor heeft acht kernen. Vier van die kernen draaien op een kloksnelheid van 2.1 GHz, de andere vier op 1.5 GHz. Het werkgeheugen bestaat ui 3 GB van de verbeterde LPDDR4 RAM versie, die is nog beter voor de besparing van de batterij. Het opslaggeheugen begint bij 32 GB, en je kan ook kiezen voor 64 GB of 128 GB. Helaas is het bij de Samsung Galaxy S6 niet meer mogelijk om het geheugen uit te breiden met een micro SD kaart.

Dan de camera van de Samsung Galaxy S6. De camera’s van de smartphones van Samsung staan altijd al bekend als goede camera’s. Voor de Samsung Galaxy S6 hoeven we dus niks anders te verwachten. De camera op de achterkant van de Galaxy S6 heeft 16 megapixel, terwijl de frontcamera het doet met 5 megapixel. De camera op de achterkant van de Samsung Galaxy S6 is nog wat geavanceerder geworden. Het is nu mogelijk om gebruik te maken van het zogenaamde Smart OIS en automatisch real-time HDR. Ook is het makkelijk om snel de camera applicatie te openen door twee keer op de ‘power button’ te drukken.

De batterij van de Samsung Galaxy S6 is een interessante. Op het eerste oog lijkt een batterij met een capaciteit van 2550 mAh niet heel erg veel. Dit is wel de capaciteit van de batterij van de Samsung Galaxy S6. Omdat de Galaxy S6 een QHD scherm heeft, heeft hij meer energie nodig dan een smartphone met een Full HD scherm. Maar doordat de Samsung Galaxy S6 gebruikt maakt van de Exynos 7420 als processor, zal die energie besparing genoeg zijn om de hele dag gewoon goed mee te gaan.

Samsung Galaxy S6 kopen en prijs

De Samsung Galaxy S6 kopen kan vanaf 10 april als de Galaxy S6 verkrijgbaar is in Nederland voor een prijs die begint bij 699 euro voor de variant met 32 GB geheugen. Je betaalt 100 euro meer voor 64 GB variant, en nog een keer 100 meer voor de versie met 128 GB geheugen. Als je de Samsung Galaxy S6 kopen wilt, dan wordt er het meeste gekozen voor een Galaxy S6 met abonnement, wellicht ook de beste keuze voor jou? Bij een Samsung Galaxy S6 abonnement betaal je maandelijks een bedrag voor het gebruik van het netwerk, en betaal je aanzienlijk minder voor de Galaxy S6 (de prijs kan zelfs zakken naar 0 euro bij een duurder abonnement). Een Samsung Galaxy S6 abonnement kan je vergelijken en kopen door onze vergelijker te gebruiken. Hier vergelijk je alle Samsung Galaxy S6 abonnementen en kan je het beste abonnement kiezen om te kopen voor jou Galaxy S6.

Releasedatum: april 2015
Besturingssysteem: Android 5.0 Lollipop met TouchWiz
Afmetingen: 143.4 x 70.5 x 6.8 mm, 138 gram
Processor: 64-bit octa-core Exynos 7420 processor
Geheugen: 3GB werkgeheugen, 32GB/64GB/128GB opslag
Scherm: 5.1 inch Super AMOLED scherm met 1440 x 2560 pixels
Netwerk: bluetooth, GPRS, wifi, 3G, 4G, 4G+
Batterij: 2550 mAh
Camera: 16 megapixel camera met OIS, 5 frontcamera

[WPCR_INSERT]