Samsung-Galaxy-S5

Samsung Galaxy S5 abonnement

De Samsung Galaxy S5 is de 5e telefoon in de succesvolle Galaxy S-serie van Samsung. Over de Samsung Galaxy S5 zijn vele geruchten naar buiten gekomen. Helaas leek bij de lancering van de Galaxy S5 niet alle geruchten te kloppen. Zo kwam er geen QHD-scherm op de telefoon, maar een Full HD scherm en 2 GB RAM waar toch wel 3 GB verwacht werd. Dat er ‘gewoon’ een Full HD op is gekomen, maakt eigenlijk niet zo heel erg veel uit; je ziet de pixels toch al lang niet meer met zo’n dichtheid. Misschien is het zelfs beter, want zo wordt de batterij immers wat meer bespaard.

S5 300x250

Empty tab. Edit page to add content here.

Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 is in februari 2014 officieel door Samsung aangekondigd tijdens een het Mobile World Congres in Barcelona. Net als bij de vorige Galaxy S-telefoons, is er ook deze keer voor een plastic achterkant gekozen in plaats van het veel gevraagde aluminium. Desalniettemin is de Galaxy S5 echt een top toestel. Zeker ook als je hem vergelijkt met zijn voorganger, de Samsung Galaxy S4, is hij op heel veel stappen vooruit gegaan. Het design verder is wat groter gemaakt, door het grotere scherm (5.1 inch) en meet nu  142×72.5×8.1 mm. Daarom is hij wat breder, dikker en langer, maar het verschil is miniem te noemen.

De Galaxy S5 is in de kleuren wit, zwart, blauw en goud te verkrijgen. Hiermee lijkt ook Samsung de trend van een gouden top telefoon te volgen, na o.a. de iPhone 5s.

Samsung Galaxy S5 extra’s

De nieuwe en extra features bij de Galaxy S5 bestaan eigenlijk uit 2 dingen; de vingerafdrukscanner en de hartslagmeter. In de andere telefoons van deze Koreaanse telefoon fabrikant kwamen altijd al veel fitness applicaties voor, blijkbaar willen ze er nu nog een schepje bovenop doen met een hartslagmeter. Of zo’n hartslagmeter daadwerkelijk ook wat toevoegd aan de telefoon kan per persoon uiteraard verschillen. Het zal voor de meeste mensen een leuke gimmick zijn, maar daar blijft het dan ook bij.

De vingerafdrukscanner is een ander verhaal. Zoals we bij de iPhone 5s al hebben kunnen zien, is het een veel gebruikte functie. Bij de Galaxy S5 kan je er in principe nog wat meer mee dan enkel ontgrendelen. Zo is het mogelijk om te betalen via PayPal met je vingerafdruk en kan je op websites van Samsung inloggen met je vingerafdruk.

Samsung Galaxy S5 specs

De specificaties van de Galaxy S5 zijn best indrukwekkend; zo draait de processor op een quad-core 2.5 GHz Snapdragon 801 CPU (0.6 GHz sneller dan de S4) en verloopt multitasken soepel door de 2 GB RAM. Het scherm meet 5.1 inch met een Super AMOLED 1920 x 1080 pixels display waardoor er 432 pixels per inch aanwezig zijn. Daarnaast is de camera flink onder de loep genomen en verhoogd naar 16 megapixels plus een hoop extra functies, en het heeft de snelste autofocus van alle smartphones: 0.3 seconden. De camera aan de voorkant meet 2.1 megapixels. De batterij is ook nog verhoogd naar 2800 mAh zodat je de Samsung Galaxy S5 bijvoorbeeld 16 dagen op standby stand zou kunnen laten staan. Ook is hij nog uitbreidbaar met een MicroSD kaart tot 64GB.

Samsung Galaxy S5 Prijs en kopen

Ben je van plan om de Samsung Galaxy S5 te kopen? Dan doe je er goed aan om alle abonnementen even te vergelijken en degene te kiezen die het best bij je past. Bovenin staan 5 abonnementen die aangeraden worden, maar het kan natuurlijk zijn dat jouw perfecte abonnement daar niet tussen zit. Kijk dan even verder rond op de website, en koop het abonnement voor de beste prijs naar je eigen keuze!

Releasedatum: april 2014
Besturingssysteem: Android 4.4.2
Afmetingen: 142,0 x 72,5 x 8,1 millimeter, 145 gram
Processor: 2,5GHz quadcore-processor (Snapdragon 801)
Geheugen: 2GB werkgeheugen, 16/32GB opslagruimte
Camera: 16-megapixel-camera, 2,1 megapixel-camera
Scherm: 5,1 inch super-amoled-scherm met 1920 bij 1080 pixels
Netwerk: gprs, wifi, 3g, 4g
Batterij: 2800 mAh

[WPCR_INSERT]