Samsung-Galaxy-Alpha

Samsung Galaxy Alpha abonnement

Al jaren is het verwijt naar Samsung dat het design van de duurdere Galaxy smartphones niet goed genoeg is. Je betaalt immers een hoop geld, en dan krijg je een smartphone terug met een plastic behuizing. Metaal. Dat is wat veel mensen wouden zien in een Samsung smartphone. Met de Samsung Galaxy Alpha heeft Samsung de focus op het design gelegd, en het resultaat mag er zijn. De Galaxy Alpha is een mooi, dun toestel geworden met een metalen frame waardoor het toch wel beter in je hand ligt. Ook het schermformaat zal veel mensen aanspreken, 4,7 inch.

Empty tab. Edit page to add content here.

Samsung Galaxy Alpha design

Laten we het allereerst maar even over het design van de Samsung Galaxy Alpha hebben. Zoals gezegd, waren de grootste verbeterpunten en ergernissen van Samsung gebruikers dat de smartphones te weinig premium uitstraalde. Je betaalt altijd flink voor een nieuw vlaggenschip, en dan wil je ook rondlopen met een premium uitziende smartphone, zoals bij Apple en HTC wel veel gebeurt. Dat was de gedachte van de kritische consument, en Samsung stemde daar uiteindelijk mee in. Het resultaat was de Samsung Galaxy Alpha en de Galaxy A-serie die daarop volgde. De Samsung Galaxy Alpha is ontzettend dun (6,7 millimeter) en weegt heel weinig voor een smartphone (114 gram). Hierdoor houdt hij goed in de hand, en omdat het scherm een doorsnee heeft van 4,7 inch kan je makkelijk bij alle hoeken van de Galaxy Alpha komen zonder twee handen te gebruiken. Dat kunnen sommige ook wel eens waarderen.

Ook heeft de Samsung Galaxy Alpha een paar features overgenomen van de Galaxy S5 (waarvan eerst verwacht werd dat die een metalen behuizing kreeg). Zo heeft de Galaxy Alpha ook een vingerafdrukscanner in de home-button en kan je je hartslag meten met de meter op de achterkant van de telefoon. Helaas is de Galaxy Alpha niet waterdicht, maar dat zal nodig geweest zijn om de telefoon zo dun, licht en klein te maken.

Samsung Galaxy Alpha scherm

Samsung wordt altijd al wél geprezen om het heldere scherm. Samsung maakt bij de schermen gebruik van de Super AMOLED technologie, waardoor kleuren feller en levendiger overkomen. Ook de Samsung Galaxy Alpha maakt gebruik van zo’n scherm. Het scherm zelf meet 4,7 inch en heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels. Deze resolutie valt voor de meeste mensen een beetje tegen. Samsung brengt namelijk eigenlijk altijd de high-end smartphone uit met een hogere resolutie, en Full HD zou hier dan ook wel gewaardeerd worden. De Galaxy Alpha heeft hierdoor een pixeldichtheid van 312 ppi. Dit is zo’n beetje gelijk aan de dichtheid van de iPhone 5s. Niks mis mee op zich, maar een verschil met Full HD is hier zeker wel te zien.

Galaxy Alpha processor en geheugen

Zoals wel vaker brengt Samsung de smartphone met twee verschillende processors. Er is keuze uit een Snapdragon 801 en een Exynos 5433. In Nederland kan je de Samsung Galaxy Alpha kopen met de octa-core Exynos 5433 processor. Deze processor heeft dus acht kernen (octa-core) en een kloksnelheid van 1,8 GHz over vier kernen, en 1,3 GHz over de andere vier. In de benchmarks doet deze processor het uitstekend, en kan goed mee met de andere vlaggenschepen van smartphone fabrikanten.

Samsung heeft de Galaxy Alpha uitgerust met 2 GB RAM, waardoor alles soepeltjes loopt. Het interne opslaggeheugen is 32 GB en is helaas niet uitbreidbaar met een micro sd kaart. Dit is opmerkelijk te noemen, aangezien Samsung eigenlijk alle smartphones de mogelijkheid geeft om een micro sd kaart toe te voegen.

Overige Galaxy Alpha specificaties

Verdere specificaties van de Samsung Galaxy Alpha zijn een 12 megapixel camera aan de achterkant, 2,1 megapixel aan de voorkant en een 1860 mAh batterij. Op de camera van de Galaxy Alpha is niks aan te merken, deze schiet scherpe foto’s en streeft de kwaliteit van de Galaxy S5 na. Wat betreft de batterij van de Samsung Galaxy Alpha, deze lijkt met 1860 mAh een beetje magertjes te zijn. Laat je echter niet door deze capaciteit afschrikken. Uit verschillende tests blijkt namelijk de Galaxy Alpha langer meegaat dan bijvoorbeeld de Galaxy S5. Bovendien laadt de batterij ook weer erg snel op, in 108 minuten zou hij van 0 naar 100% opgeladen zijn.

Samsung Galaxy Alpha abonnement

Een Samsung Galaxy Alpha kopen (met of zonder abonnement) kan per augustus 2014. De Galaxy Alpha prijs (adviesprijs) is met 599 euro wel aan de hoge kant, maar zal waarschijnlijk snel dalen richting de 400 euro. Je kan bij het kopen van de Galaxy Alpha kiezen uit de volgende kleuren: zwart, wit, goud, zilver en blauw. Een Samsung Galaxy Alpha abonnement kopen kan je heel goed doen via onze vergelijker. Daar kan je makkelijk en snel abonnementen voor deze Galaxy Alpha vergelijken en kopen.

Releasedatum: augustus 2014
Besturingssysteem: Android 4.4.4 KitKat
Afmetingen: 132,4 x 65,5 bij 6,7 millimeter, 114 gram
Processor: Exynos 5433 octacore-processor
Geheugen: 32GB aan opslaggeheugen (niet uitbreidbaar), 2GB RAM
Scherm: 4,7 inch-scherm (Super AMOLED) met 1280 x 720 pixels
Netwerk: bluetooth, gprs, wifi, 3g, 4g
Batterij: 1860 mAh
Camera: 12 megapixel camera, 2,1 megapixel frontcamera

[WPCR_INSERT]