Motorola-Nexus-6

Motorola Nexus 6 abonnement

Motorola werd door Google gekocht en het was daarom geen verassing dat de volgende Nexus smartphone eentje was van Motorola. De Nexus 6 is dus een samenwerking tussen Motorola en Google. De Nexus smartphones werden altijd gewaardeerd om de mooie prijs/kwaliteit verhouding. Die is met de Nexus 6 toch wel enigszins verdwenen. Met een adviesprijs van 649 euro is hij immers niet meer in het mid-end klassement te plaatsen. Maar de specificaties van de Nexus 6 zijn er wel heel erg op vooruit gegaan. Bovendien, met een Nexus 6 abonnement kan je het toestel ook gewoon gratis krijgen.

Empty tab. Edit page to add content here.

Google brengt elk jaar een smartphone en tablet uit met een bestaande fabrikant die op een kale Android versie draait. Dit is om te laten zien wat Android allemaal kan, en dat het ook gewoon zonder skin gekocht kan worden. Bovendien zijn de Nexus toestellen altijd de eerste die een nieuwe update binnenkrijgen, waardoor ze erg geliefd zijn bij vele smartphoneliefhebbers.

De Nexus 6 is ontstaan door een samenwerking tussen Google en Motorola. Het design van de Motorola Nexus 6 ziet er uit als die van de Moto X, maar is dan vooral flink groter. Het scherm heeft namelijk een doorsnee van 5,9 inch en behoort daarmee tot de groep grootste smartphones op de markt. Het scherm heeft een AMOLED QHD resolutie, waardoor de pixeldichtheid tegen de 500 ppi aanligt. Het scherm is hierdoor ontzettend helder, en fijn om naar te kijken.

Specificaties Motorola Nexus 6

Het 5,9 inch scherm met een QHD resolutie heeft flink wat rekenkracht en energie nodig om goed te kunnen functioneren. Hier zorgt de Snapdragon 805 2,7 GHz processor voor samen met de 3 GB RAM. Hierdoor verloopt alles wat je doet op de Nexus 6 vlekkeloos.

Voor opslaggeheugen heb je de keuze uit een 32 GB variant voor 649 euro, of de 64 GB variant voor 50 euro meer. Helaas zijn beide mogelijkheden niet uitbreidbaar met een micro sd kaart. Als je de Nexus 6 kopen wilt, zal je dus een goede afweging moeten maken hoeveel GB je nodig hebt als opslaggeheugen.

De camera aan de achterkant heeft een resolutie van 13 megapixels waardoor je haarscherpe foto’s kan schieten. De camera aan de voorkant stelt met 2 megapixel misschien een beetje teleur, maar die maakt van dichtbij (daarvoor zijn selfie camera’s wel bedoeld) prima foto’s waar alles goed op te zien is.

Omdat het scherm een QHD resolutie heeft, is er wel een batterij nodig met genoeg capaciteit. Een QHD scherm verbruikt immers meer energie dan een Full HD scherm. Daarom is er een 3220 mAh batterij in de Nexus 6 geplaatst, die lang genoeg mee gaat. Ook de processor zorgt ervoor dat het toestel wat energiezuiniger is, de processor is namelijk efficiënter vergeleken met zijn voorgangers. Ook is het mogelijk om de Nexus 6 erg snel op te laden, door de Motorola Turbo Charger.

Nexus 6 abonnement kopen

Er zijn dus zat goede redenen om een Nexus 6 te kopen. Het kan zijn dat je twijfelt tussen deze smartphone, of een andere met een scherm dat ongeveer even groot is. Neem dan in gedachten dat de Android versie op de Nexus 6 supersnel na aankondiging van een nieuwe ge-update wordt. Ook heeft de Nexus 6 mooie dunne bezels, waardoor het scherm dan wel groter mag zijn dan vele concurrenten, maar het toestel is niet zo heel veel groter.

Een Motorola Nexus 6 abonnement kan je kopen door middel van onze vergelijker. Hier worden de Nexus 6 abonnementen mooi voor je gefilterd en kan je kiezen uit het abonnement dat het beste bij je past.

Releasedatum: oktober 2014
Besturingssysteem: Android 5.0
Afmetingen: 159 × 82 × 10 millimeter, 184 gram
Processor: 2,7GHz quadcore Snapdragon 805 processor
Geheugen: 3GB werkgeheugen, 32/64GB opslag
Scherm: 5,9 inch scherm met 1440 x 2560 pixels
Netwerk: bluetooth, GPRS, wifi, 3G, 4G
Batterij: 3220 mAh
Camera: 13 megapixel camera, 2 megapixel frontcamera

[WPCR_INSERT]