Motorola Nexus 6

Motorola-Nexus-6

Moto G

Motorola-Moto-G

De komst van de smartphones stond gelijk aan de teloorgang van Motorola. Het merk wist nooit echt een goede smartphone op de markt te brengen, tot de komst van de Moto G en Moto X van 2013. Toen Google het bedrijf opkocht, en Lenovo het op zijn beurt weer van Google kocht, kwam Motorola echter weer tot leven. Met de vernieuwde 2014 edities van de Moto X en de Moto G en de samenwerking met Google voor de Nexus 6, lijken de volgende jaren mooie tijden voor Motorola te worden.

Snelle Android updates

Doordat Motorola onderdeel geweest is van Google, en het onder Google ook een aantal smartphones uitbracht die op de stockversie van Android draaide, kan het bedrijf super snel de laatste versie van Android updaten. Hiervoor hoeft namelijk niet apart een skin voor gemaakt te worden, zoals alle andere fabrikanten dat wel doen. Als Motorola eigenaar heb je dus het voordeel dat je als een van de eerste beschikt over de nieuwste versie van Android.

Motorola produceert smartphones voor beide uiteinden van de markt: het goedkope en het dure segment. Als je een goedkope smartphone van Motorola koopt, krijg je ook nog eens veel waar voor je geld. De Moto G heeft dan wel een lage prijs, de prijs/kwaliteit verhouding ligt erg hoog. Net als de andere smartphones van Motorola overigens.