LG-G3

LG G3 abonnement

Met de LG G3 is LG de eerste grote fabrikant die een smartphone met een Quad HD scherm (2560 x 1440 pixels) uitbrengt. De G3 is de opvolger van de G2, alleen wel wat eerder uitgebracht zodat LG beter kan concurreren met de HTC One M8 en de Samsung Galaxy S5. De LG G3 is een vlaggenschip met goede specificaties en te koop voor een schappelijke prijs. Bekijk hieronder de aanbevolen abonnementen voor deze 5.5 inch smartphone, interessant als je de LG G3 kopen wil.

Empty tab. Edit page to add content here.

LG heeft een lange tijd gehad om de Android-concurrenten goed te kunnen bestuderen, voor hun eigen LG G3, met betrekking tot hun nieuwe vlaggenschip van het eerste half jaar in 2014. Samsung, HTC en Sony hebben al hun vlaggenschip lang en breed aangekondigd, en eind mei was het dan eindelijk ook de beurt aan LG met de nieuwe LG G3. De LG G3 is wel wat eerder aangekondigd dan de G2 van afgelopen jaar maar dat lijk je niet terug te zien in de telefoon zelf.

LG-G3-display

LG G3 design, revolutionair?

Waar de voorganger van de LG G3 nog de benodigde kritiek kreeg vanwege het design, en vooral het feit dat hij niet heel erg stevig was, zal de LG G3 waarschijnlijk enkel lof hiervoor krijgen. Het design voelt stevig aan, ligt goed in de hand en ziet er nog mooi uit ook. Daarnaast is de zogenaamde screen-to-body ratio van de LG G3 ontzettend hoog, met 76.4% ruim hoger dan concurrenten. Dit komt omdat de bezels een stuk dunner zijn waardoor de voorkant voornamelijk uit het scherm van de G3 bestaat. Geen enkele andere telefoon heeft zo’n hoge ratio, en is daarom wel kenmerkend voor de LG G3. Met een 5.5 inch scherm lijkt de telefoon daarnaast ook nog aan de grote kant, maar met afmetingen van 146.3 x 74.6 x 8.9 millimeter valt dat allemaal wel mee, mede door die hoge ratio! Met deze afmetingen is hij net wat groter dan de S5, maar bijvoorbeeld kleiner dan de M8 van HTC. Het gewicht van de LG G3 bedraagt 149 gram, wat ook weinig is voor een 5.5 inch smartphone.

Qua uiterlijk heeft de LG G3 wat weg van een metalen behuizing, maar in werkelijkheid gaat het nog gewoon om een plastic behuizing waardoor de LG G3 toch wel een premium look&feel krijgt, iets wat bij het vlaggenschip van Samsung nog de benodige kritiek krijgt. De LG G3 is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: zwart, wit, goud, violet en rood.

LG G3 scherm, processor en batterij

Het scherm is toch wel kenmerkend voor deze nieuwe smartphone van LG. De LG G3 heeft namelijk een 5.5 inch QHD scherm. Dit wil zeggen dat er 2560 x 1440 pixels (~3.7 miljoen pixels) op het scherm passen. Dit is bijna 2x zoveel als bij een Full HD scherm van de concurrenten en zou daarom voor een uiterst scherp beeld moeten zorgen. Door het 5.5 inch scherm ligt de pixeldichtheid op een uiterst hoge 538 ppi. Na de 300 ppi zijn de pixels onderling niet meer voor het menselijk oog van elkaar te scheiden, daarom is het nog de vraag in hoeverre je dit scherm nodig zal hebben.

Door zo’n scherm te hebben moet er ook een flinke processor in de G3 zitten om dit draaiend te houden. Gelukkig zit er daarom een quad-core 2.5 GHz Snapdragon 801 processor in verstopt.

Met zo’n scherm is het daarnaast ook noodzakelijk dat er een flinke en goede batterij in de telefoon zit omdat het scherm energie slurpt. De batterij die LG in de G3 gedaan heeft, heeft een capaciteit van 3000 mAh en dit zou daarom voldoende moeten zijn om een dag goed door te komen.
In Nederland is de LG G3 beschikbaar met 2 GB RAM geheugen en 16 GB uitbreidbare interne opslag.

Camera met laser autofocus

Lasers zullen altijd coole dingen blijven. De 13 megapixel camera van LG G3 maakt gebruik van een laser, voor de autofocus welteverstaan. Hierdoor kan de camera sneller en beter de afstand tussen een voorwerp en de camera verwerken en daarop scherpstellen zodat je in principe betere, scherpere en sneller je foto’s kan maken met de LG G3. De camera heeft verder de ondersteuning van optische beeldstabilisatie plus (OIS+). De video’s die opgenomen kunnen worden zijn in 4K resolutie en de LG G3 kan tijdens het opnemen met geluidssensors de omgeving analyseren en zo optimeel het geluid van een video opnemen, klinkt allemaal leuk is alleen nog even wachten of en hoe dat werkt.

De camera aan de voorkant is een 2.1 megapixel camera met een verbeterde apertuse (f/2.0) en is verder door LG niet heel erg veel over verteld, en zal dus ook niet zo heel erg speciaal zijn. Waarschijnlijk leuk voor het nemen van selfies, maar niet een echte camera, iets wat je ook zeker niet van een selfie-camera kan en moet verwachten.

LG G3 prijs en release

De LG G2 kwam pas 7 augustus op de markt, omdat de LG G3 eerder aangekondigd is, is het ook redelijk duidelijk dat die release een stuk eerder zal zijn. In het thuisland van LG, Korea, wordt de telefoon vanaf 28 mei verkocht. Nederland volgt een maand later, net als vele andere landen, met een release op 9 juli.

De prijs van de LG G3 is nog een mooi pluspunt van de telefoon. Waar andere fabrikanten namelijk kiezen voor een prijs van 600+ voor hun vlaggenschip, gaat de LG G3 in Nederland een adviesprijs krijgen van 549 euro waardoor het een nog aantrekkelijkere telefoon gaat worden. Een LG G3 abonnement kopen is daarmee ook een stukje goedkoper dan andere concurrenten. Hierboven staan enkele interessante abonnementen voor de LG G3, doe er vooral je voordeel mee als je een LG G3 kopen gaat.

Releasedatum: juli 2014
Besturingssysteem: Android 4.4.2 (KitKat)
Afmetingen: 146,3 x 74,6 x 8,9 millimeter, 149 gram
Processor: 2,46GHz-quadcore-processor (Snapdragon 801)
Geheugen: 2GB/3GB werkgeheugen, 16GB/32GB opslagruimte
Camera: 13 megapixel-camera, 2,1 megapixel-frontcamera
Scherm: 5,5 inch-scherm (2560 bij 1440 pixels)
Netwerk: gprs, wifi, 3g, 4g
Batterij: 3000 mAh

[WPCR_INSERT]