Huawei-Ascend-G6

Huawei Ascend G6 abonnement

De Huawei Ascend G6 heeft veel weg van de Huawei Ascend P6, en is ook op die manier geïntroduceerd. De Ascend G6 is de goedkopere versie van de Ascend P6. Zo komt het design erg overeen, wat zeker niet verkeerd is. De Ascend G6 ziet er goed uit,  is met 7,5 millimeter erg dun voor een (lager budget) smartphone en weegt met 115 gram niet heel veel.

De camera’s van de Huawei Ascend G6 zijn ook prima te noemen. Met een 8 megapixel camera achterop en een 5 megapixel camera aan de voorkant kan je mooie en scherpe foto’s maken. Verder heeft de smartphone nog een quad-core 1,2 GHz processor, 4 GB interne opslag, 1 GB RAM en een 2000 mAh batterij.

Empty tab. Edit page to add content here.

Ben je op zoek naar een betaalbare, maar kwalitatief goede smartphone? Wellicht is de Huawei Ascend G6 een geschikt toestel voor je. Dit toestel lijkt bijzonder veel op een toestel uit het duurdere segment, de Ascend P6. Als je het toestel ziet zou je niet gelijk zeggen dat het prijskaartje onder de 200 euro uitkomt. Qua uiterlijk zit je met dit toestel dus helemaal goed! Het uiterlijk is natuurlijk belangrijk, maar hoe zit het met de specificaties van de Huawei Ascend G6?

Huawei Ascend G6 scherm

Qua scherm zit het wel goed met de Ascend G6, het toestel beschikt namelijk over een 4,5 inch schermdiagonaal. Dit formaat is tegenwoordig wat aan de kleine kant als je het vergelijkt met andere smartphones, maar vaak wordt dit toch gezien als een zo goed als perfecte grootte voor de meeste mensen. Groot zat dus om het nieuws te lezen, een spelletjes te spelen of een WhatsApp te versturen.

Besturingssysteem

De Huawei Ascend G6 is standaard voorzien van Android 4.3 Jelly Bean, een stabiel en snel besturingssysteem. Android 4.3 heeft nieuwe mogelijkheden ten opzichte van oudere Android versies. Een hele handige functie is het automatisch laten aanvullen van telefoonnummers. Stel dat je de naam Mariska in je contactenlijst hebt staan is het vaak al voldoende om “mar” in te toetsen. Het systeem zal vervolgens suggesties geven waar je uit kunt kiezen.

Ook de accuduur van je toestel wordt verlengd bij het gebruik van versie 4.3 ten opzichte van oudere Android versies. Dit heeft alles te maken met de GPS functionaliteit op het toestel. Om je locatie te bepalen werd standaard GPS gebruikt, maar dat is een echte stroomvreter. In deze versie wordt waar mogelijk WIFI gebruikt om je locatie te bepalen. Aangezien het stroomverbruik van WIFI een stuk lager ligt ten opzichte van GPS scheelt dit in je accuduur.

Camera Ascend G6

Tegenwoordig is een front camera op je toestel echt een must. Wie wil er nou geen selfies maken en delen op Facebook of Instagram? De Ascend G6 heeft een 5 megapixel camera een aan de voorzijde waarmee je prima foto’s kunt maken.
Naast de front camera beschikt het toestel ook over de primaire camera. Deze heeft maar liefst 8 megapixels en kan foto’s maken van 3264 x 2448 pixels. Om je foto’s er scherp en goed belicht uit te laten zien is de functie autofocus en flits ingebouwd.

Huawei Ascend G6 geheugen

Als je een nieuw toestel koopt wil je natuurlijk voldoende geheugen hebben. De Huawei Ascend G6 beschikt over een interne opslagcapaciteit van 4 GB. Mocht deze ruimte niet toereikend zijn dan kun je altijd nog een microSD kaartje plaatsen van maximaal 32 GB. Om de telefoon snel te laten functioneren beschikt deze over een RAM geheugen van 1 GB.

Verbindingen

Uiteraard kun je met dit toestel gebruik maken van WIFI. De Huawei Ascend G6 beschikt over Wi-Fi 802.11 b/g/n, je kunt daardoor snel internetten via WIFI als je verbonden bent met je thuisnetwerk bijvoorbeeld.
Om bestanden te kunnen versturen naar vrienden of familie zit er een Bluetooth 4.0 module ingebouwd. Hiermee kun je razendsnel en zonder kabeltjes foto’s of muziek met elkaar delen.
Ga je het internet op via je telecom provider dan kun je profiteren van HSDPA en HSUPA verbindingen. Met deze verbinding kun je via 3G internetten. Van traag internet is dan ook geen sprake met dit toestel!

Scherpe prijs

Met de Huawei Ascend G6 krijg je echt waar voor je geld. Met een prijs onder de 200 euro is dit een prima toestel, vooral als je ziet wat je krijgt. De telefoon is geïntroduceerd in februari 2014 en heeft sindsdien al veel gebruikers. Je zult dan ook niet verbaasd zijn om te horen dat er al tientallen tevreden mensen zijn die de Ascend G6 al enkele maanden bezitten. Vooral het grote scherm en de lange accuduur zorgt voor veel tevredenheid bij de gebruikers. Deze twee punten komen dan steeds weer terug in de reviews die je kunt vinden over de Ascend G6.

Releasedatum: april 2014
Besturingssysteem: Android 4.2 Jelly Bean
Afmetingen: 130 x 65 x 7,5 mm
Processor: Huawei 1.2GHz quadcore-processor
Geheugen: 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan opslagruimte (uitbreidbaar)
Scherm: 4,5 inch lcd-scherm (960 bij 540 pixels)
Netwerk: gprs, 3g, 3g+, 4g
Batterij: 2000 mAh
Camera: 8 megapixel-camera (achterkant), 5 megapixel-camera (voorkant)

[WPCR_INSERT]