HTC-One-M9

HTC One M9 abonnement

De HTC One M9 is het in 2015 aangekondigde toptoestel van HTC voor datzelfde jaar. Qua design heeft hij veel weg van zijn voorgangers. Volgens HTC zelf heeft de One M9 de beste elementen van zowel de One M8 als de One M7. Met een scherm van 5 inch en een resolutie van 1080p gaat HTC blijkbaar niet mee in de hype van het QHD scherm. Wel kiest ook HTC voor een 64-bit processor, te weten de Snapdragon 810.

HTC One M9 kopen? Vergelijk hier makkelijk en snel een HTC One M9 abonnement zoals jij die graag zou willen.

Empty tab. Edit page to add content here.

HTC One M9 design

Het design van de HTC One M9 lijkt, zoals verwacht, op die van de HTC One M8 en de HTC One. HTC zegt de beste elementen van beide telefoons in de HTC One M9 verwerkt te hebben. Het materiaal dat gebruikt is, is gemaakt uit een stuk aluminium. Hierdoor zal HTC in 2015 weer hoge ogen gooien met het design. Met afmetingen van 144 x 69 x 9.6 millimeter is de HTC One M9 ook kleiner en dunner dan zijn voorganger, maar nog groot genoeg waardoor die stevig in je hand kan liggen. Op de achterkant van de HTC One M9 is nu een 20 megapixel camera te vinden, in plaats van de Dual Lens Ultrapixel camera.

HTC One M9 specificaties

HTC gaat dit jaar nog niet mee in de Quad HD resoluties. De voorganger van de One M9 had een Full HD 5 inch scherm, en ditzelfde scherm zal HTC ook aan de One M9 geven. Om meer pixels toe te voegen aan het scherm lijkt ook overbodig. Dit de batterij niet ten goede doen, en de extra pixels zie je op een gewone kijkafstand niet. Een Full HD scherm zullen vele consumenten ook genoeg vinden.

De HTC One M9 maakt gebruik van Qualcomm’s Snapdragon 810 processor. Deze processor heeft in totaal acht kernen. Vier kernen hebben een kloksnelheid van 2 GHz, de andere vier klokken op 1,5 GHz. De processor die de HTC One M9 aanstuurt is ook gemaakt met een 64-bit structuur.

Op het gebied van geheugen kiest HTC voor 3 GB RAM van het nieuwe DDR4 RAM type. Dit type is efficiënter en dus sneller en zuiniger dan DDR3. Het interne geheugen bedraagt 32 GB en is uitbreidbaar met een microSD kaart van maximaal 128 GB.

Dan de camera van de HTC One M9, misschien wel het interessantste onderdeel van de smartphone als je het verleden van de One smartphones kent. HTC werd altijd geprezen om zijn smartphones, zo ook bij de HTC One M9. Op het gebied van de camera’s bleven ze echter altijd erg achter, en dit zou een reden voor veel mensen zijn om te kiezen voor een ander toestel. Nu gaat HTC het blijkbaar anders aanpakken, door een 20 megapixel camera achterop de HTC One M9 te plaatsen. De 4 megapixel Ultrapixel camera van de HTC One M8 verschuift bij de One M9 naar de voorkant als frontcamera.

Een camera met 20 megapixel is op dit moment het hoogste wat je kan krijgen bij een Android smartphone. Sony maakt bijvoorbeeld al tijden gebruik van zo’n camera resolutie, en daar zijn de foto’s van betere kwaliteit dan die van HTC. Natuurlijk zegt het aantal megapixel nog niet erg veel over de kwaliteit, maar wat wel zeker is, is dat HTC de camera aan heeft gepakt, en dus kunnen we zeker betere kwaliteit verwachten. Laten we hopen voor HTC dat dit ook consumenten aanspoort om de HTC One M9 te kopen.

Dan is er nog de batterij, die een capaciteit heeft van 2840 mAh. Dit is 240 mAh meer dan zijn voorganger, en die scoort erg goed in de batterij testen. Van de HTC One M9 mogen we dus verwachten dat hij goed meegaat op zijn batterij, en dat je niet halverwege op de dag je HTC One M9 op moet laden. Daarnaast zit er Android 5.0 Lollipop met Sense 7.0 op de HTC One M9.

HTC One M9 abonnement kopen

Releasedatum: maart 2015
Besturingssysteem: Android 5.0 Lollipop met Sense 7.0
Afmetingen: 144.3 x 69.4 x 9.6 millimeter,
Processor: Octa-core 64-bit Snapdragon 810 processor
Geheugen: 3GB werkgeheugen, 32GB (uitbreidbare) opslag
Scherm: 5 inch scherm met 1080 x 1920pixels
Netwerk: bluetooth, GPRS, wifi, 3G, 4G
Batterij: 2840 mAh
Camera: 20,7 megapixel camera achter, 4 megapixel Ultrapixel frontcamera

HTC One M9 video

[WPCR_INSERT]