HTC-One-M8

HTC One M8 abonnement

De HTC One M8 is de opvolger van de HTC One en moet HTC weer aan marktaandeel op de telefoon markt gaan helpen. Als je kijkt naar hoe deze smartphone in elkaar gezet is, moet dat eigenlijk wel gaan lukken, ondanks dat er dit jaar hevig concurrentie is van onder anderen de Samsung Galaxy S5. De One M8 is op de plekken verbeterd waar zijn voorganger nog kritiekpunten had en is op andere punten ook nog flink verbeterd. Met de snelste processor, Snapdragon 801, veel RAM, 2 GB, en een unieke camera (dual lens), zal de HTC One M8 beter verkopen. Hieronder vind je de beste abonnementen met prijs voor de One M8.

Empty tab. Edit page to add content here.

HTC One M8 design

Zijn voorganger, de HTC One, had in 2013 al vele prijzen gewonnen om zijn design. Nu heeft HTC niet heel erg veel veranderd aan het uiterlijk, dus ook de HTC One M8 ziet er gewoon prachtig uit. ‘Never change a winning team’ zullen ze bij HTC gedacht hebben toen ze de M8 gingen designen, daarom zal de naam ook zo weinig veranderd zijn. Er zijn natuurlijk wel verbeterpunten ten opzichte van zijn voorganger, maar die zitten meer van binnen. Het design is wel een beetje veranderd; de behuizing bestaat nu voor 90% uit metaal en heeft daarom echt een premium look and feel zoals vele gebruikers dat ook graag zien. Ook is de behuizing meer uit één stuk gemaakt waardoor de hoeken er bijvoorbeeld beter uitzien. Omdat de behuizing van de HTC One M8 niet van plastic is, is het wel zo dat hij wat zwaarder is dan de meeste telefoons (160 gram), maar nog steeds voelt hij absoluut niet zwaar aan. Verder is aan de bovenkant een sensor meer naar de camera toegeplaatst en is de aan/uit knop naar de rechterbovenkant gestuurd. Daarnaast zijn de fysieke knoppen ingeruild voor knoppen op het scherm zelf, hierdoor is het scherm gegroeid in formaat, maar de HTC One M8 zelf niet en natuurlijk heb je nog de beschikking over HTC BoomSound voor geweldig geluid.

HTC One M8 scherm

Het scherm van de HTC One M8 is vergroot van 4.7 inch naar 5.0 inch (wat tegenwoordig het gemiddelde lijkt voor high-end telefoons). Vaak geldt dat het toestel ook groter wordt als het schermformaat toeneemt. HTC heeft het slim gedaan en alleen het scherm van de HTC One M8 groter gemaakt doorde fysieke knoppen weg te halen en die in de UI te implenteren zodat die nu op het scherm zichtbaar zijn. Hierdoor behoudt de HTC One M8 zijn mooie formaat. De resolutie van het scherm is 1920 x 1080 pixels waardoor de pixeldichtheid 441 ppi bedraagt.

HTC One M8 Sense 6.0

Met een nieuwe toptelefoon, in dit geval de HTC One M8, komt er ook vaak een update voor het besturingssysteem of de eigen skin van een bedrijf over het besturingssysteem heen (wat vaak het geval is bij Android telefoons). HTC’s eigen skin, Sense, is daarom verbeterd en is nu versie 6.0 aangebroken.

Zoals normaal begin je op een scherm waarna je kan swipen naar kanten om zo op andere scherm uit te komen. Bij Sense 6.0 is het nieuw dat je nu kan instellen welke van deze pagina’s nu je homescreen moet worden. Zo kan je ervoor kiezen om altijd je One M8 met je mail op het homescreen te openen. Ook BlinkFeed is verbeterd en uitgebreid. Hij is slimmer geworden zodat het nu beter weet wat je wilt zien. Je kan veel media zien van bijvoorbeeld Facebook of Twitter, maar als je meer interactief bent op Facebook, dan zul je meer Facebook zien op je HTC BlinkFeed.
Het is met Sense 6.0 nu ook mogelijk om je HTC One M8 sneller te ontgrendelen. Sommige mensen kijken namelijk 150 keer per dag op hun telefoon terwijl ze vaak alleen maar (bijvoorbeeld) de tijd willen zien. Als je je HTC One M8 de tijd wilt laten zien, dan

Tik je 2x op het scherm en dan kan je zien hoe laat het is. Zo zijn er meer bewegingen die je over het scherm van de One M8 kan doen om zo je telefoon efficiënter te gebruiken.

HTC One M8 processor en geheugen

De HTC One M8 wordt aangedreven door, het zal eens niet zo zijn, een processor van Qualcomm. De Snapdragon 801 die je ook bij de Xperia Z2 en de Galaxy S5 ziet, voorziet de HTC One M8 van zijn snelheid. Deze variant heeft een kloksnelheid van 2.3 GHz en wordt ondersteund door 2 GB RAM. Wat opmerkelijk is, is dat in Azië de One M8 met een Snapdragon 801 processor verkocht wordt die draait op een kloksnelheid van 2.5 GHz. Waarom deze niet in Europa of Amerika te koop is, is nog onbekend. Misschien kijken Aziaten veel meer naar de kloksnelheid en vinden ze dat een groot verschil maken (dat verschil merk je bij dagelijks gebruik overigens niet) en omdat de Galaxy S5 ook een processor heeft met een kloksnelheid van 2.5 GHz, kiest HTC ervoor om de One M8 daar met zo’n processor te verkopen.

Qua interne opslag is de HTC One M8 verkrijgbaar met 16 GB opslag, maar dit is makkelijk uit te breiden met een MicroSD kaart die tot wel 128 GB kan ondersteunen waardoor je maar liefst bijna 150 GB aan opslag hebt op je One M8.

HTC One M8 camera

De camera van de HTC One M8 blijft een eigenaardig ding, hij heeft namelijk nog steeds maar 4 megapixels aan de achterkant, en wel 5 megapixels voor de camera aan de voorkant. De camera op de achterkant is bij de meeste concurrenten groter dan 13 megapixels, en 4 lijkt dus wel heel erg weinig. Bij de voorganger van de HTC M8 was de camera al het grootste punt van kritiek. Maar de software van de camera is wel onder handen genomen waardoor je foto’s er wel beter uit zien dan voorheen en daarnaast zitten achterop twee camera’s om zo meer in de diepte en met meer effect foto’s te kunnen maken. Hiermee kan je de achtergrond bijvoorbeeld minder scherp maken zodat de voorgrond er beter uitkomt.

HTC One M8 batterij

De batterij van de HTC M8 bedraagt 2600 mAh, wat een toename is van 13% ten opzichte van zijn voorganger. Dit lijkt aan de lage kant omdat bijvoorbeel de Galaxy S5 2800 mAh heeft en de Xperia Z2 maar liefst 3200 mAh. In de praktijk zal echter blijken dat de One M8 heel lang kan doen op zijn batterij doordat er zuinig omgegaan wordt met de energie die hij tot zijn beschikking heeft en daardoor makkelijk door de dag heen komt.

HTC One M8 kopen

Wil je de HTC One M8 kopen, dan kan je verwachten dat je wel wat moet betalen. De prijs van de HTC One M8 ligt wat aan de hogere kant, maar hij is zijn prijs zeker wel waard. Omdat het een premium telefoon is in het hoogste segment zal HTC veel kunnen vragen voor de M8. De prijs voor een los toestel ligt zo rond de 650 euro, met een HTC One M8 abonnement kan je dit nog wel lekker omlaag halen om zo een gratis One M8 te krijgen bij je abonnement.

Releasedatum: april 2014
Besturingssysteem: Android 4.4.2 (KitKat)
Afmetingen: 146,4 x 70,6 x 9,4 millimeter, 160 gram
Scherm: 5 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
Camera: 4 ultrapixel-camera (achterzijde), 5-megapixel-frontcamera
Video: 1080p met 30 frames per seconde
Geheugen: 2GB werkgeheugen, 16GB-64GB opslagruimte
Processor: 2,3GHz quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 801)
Netwerk: bluetooth, gprs, wifi, 3g, 4g
Batterij: 2600 mAh

[WPCR_INSERT]