Blackberry-Z10

Blackberry Z10 abonnement

Blackberry heeft de Blackberry Z10 geïntroduceerd met enkel een touchscreen, iets wat je niet vaak bij de telefoons van Blackberry ziet. Samen met de Blackberry Q10 werd de Z10 begin van 2013 gelanceerd. Het toestel heeft een ideaal 4.2 inch scherm, perfect voor je als je niet per se zo’n groot scherm wilt wat de telefoons tegenwoordig allemaal hebben. Daarnaast heb je 2 GB aan werkgeheugen, wat over het algemeen nieuw is voor de telefoons van Blackberry en een lekkere snelle processor zodat je goed je werk kan doen.

De Blackberry Z10 is de samen met de Q10 in januari 2013 aangekondigde smartphone die vanaf april 2013 overal in Nederland te koop is. De Blackberry Z10 was tevens het eerste toestel dat in Nederland verkrijgbaar is met het besturingssysteem Blackberry 10. Met een stijlvol design, een 4,2 inch scherm en een krachtige processor is de Blackberry Z10 een hoogwaardige telefoon, die tegenover de eerdere Blackberry-modellen een volledig touchscreen scherm heeft zonder het bekende QWERTY-toetsenbord.

Blackberry Z10 Kenmerken

De slechts 136 gram wegende Blackberry Z10 is licht tegenover zijn directe concurrentie van andere high-end toestellen. De smartphone heeft een groot 4,2 inch AMOLED scherm met een resolutie van 768 x 1280 pixels en een pixeldichtheid van 355 pixels per inch waardoor de Blackberry Z10 uitermate geschikt is voor het kijken van films of om te gamen. Naast dat het toestel te gebruiken is op alle standaard Nederlandse netwerken is het toestel bij een aantal providers ook te gebruiken in combinatie met een 4G-abonnement, waarmee je onderweg altijd razendsnel kunt internetten zoals je thuis op je WIFI-netwerk gewent bent. Mooie foto’s en video’s maken is geen enkel probleem voor de Blackberry Z10, de 8 megapixel camera met LED-flitser, digitale zoom en vele andere handige opties en een tweede camera aan de voorzijde van 2 megapixel. Wil je optimaal gebruik kunnen maken van deze specificaties, dan is het van belang dat de smartphone voldoende snelheid heeft.
Met een processor van 1,5 GHz en een werkgeheuen van 2 GB zullen al je apps op de Blackberry Z10 moeiteloos werken.
Bij dergelijkse specificaties moet de Blackberry Z10 beschikken over een grote, kwalitatieve batterij die lang meegaat. De Blackberry Z10 beschikt over een 1800 mAh batterij die 305 uur in de stand-by stand kan staan, waarmee je 600 minuten kan bellen en 3600 minuten achter elkaar muziek mee kan afspelen. Daarbij moet vermeld worden dat dit tevens te maken heeft met het duurzame besturingssysteem Blackberry 10.

Blackberry 10

De Blackberry Z10 draait op het besturingssyteem Blackberry 10, via de Blackberry App World zijn talloze apps voor de Blackberry Z10 te vinden die werken op het toestel. Dit zijn natuurlijk de grote apps als Whatsapp, Facebook en Twitter, maar ook uitzending gemist en RTL XL en bijvoorbeeld Skype voor videobellen met je Blackberry Z10 zijn beschikbaar voor het besturingssysteem. Ondanks de zeer gebruiksvriendelijke werking behoort Blackberry 10 niet tot de grootste besturingssystemen voor smartphones. Vandaar dat niet alle apps die voor Android en iOS beschikbaar zijn, ook beschikbaar zijn voor Blackberry 10. Raadpleeg dus van tevoren even of je favoriete apps beschikbaar zijn voor het besturingssysteem.

Doelgroep Blackberry Z10

De Blackberry Z10 is uitermate geschikt voor iedereen die productief wil zijn op zijn smartphone, denk hierbij aan de opties voor multitasken waarbij je moeiteloos switcht tussen verschillende applicaties. Daarnaast is de Blackberry Z10 erg geschikt voor iedereen die op zoek is naar een zakelijke telefoon waarmee je privé en zakelijk gescheiden kunt houden. Met Blackberry Balance kun je namelijk aparte partities maken voor werk en privé zodat werk en zakelijk altijd gescheiden blijven.

Blackberry Z10 kopen

De Blackberry Z10 is sinds april 2013 overal in Nederland verkrijgbaar in combinatie met een Blackberry Z10 abonnement. Hierbij betaal je gedurende een periode van 12 of 24 maanden een vast maandbedrag voor het toestel, belminuten, sms’jes en dataverkeer. Daarnaast is het mogelijk de Blackberry Z10 als prepaid toestel te kopen met een simkaart van een provider of als los toestel in combinatie met elke simkaart of bijvoorbeeld een simonly abonnement.

Releasedatum: april 2013
Besturingssysteem: Blackberry 10
Afmetingen: 130 × 65,6 × 9 millimeter, 125 gram
Processor: 1,5 GHz dualcore processor
Geheugen: 2GB werkgeheugen, 16 GB opslag
Scherm: 4,2 inch scherm met 1280×768 pixels
Netwerk: bluetooth, GPRS, wifi, 3G, NFC, 4G
Batterij: 1800 mAh
Camera: 8 megapixel camera, 1,3 megapixel frontcamera

[WPCR_INSERT]